22. lokakuuta 2012

Ajatus kateissa

Ruokailutila tuottaa minulle päänvaivaa. Se on sittenkin niin hempeä, etten osaa sitä oikein sisustaa. Kaipaan selvästi kontrastia ja taistelen sitä vastaan, että kaikki kalusteet olisivat valkoisia.

Tuolien maalausta olen aloitellut, osa tuoleista on vielä punertavanruskeita. Pöytäkin joutui jo kuvauksen jälkeen tuunauksen kohteeksi, mutta lopputulos ei ollut ihan toivotun kaltainen ja homma jatkuu. Yritin kuultolakata massiivipuisen (pyökkiä) pöydän valkoiseksi, lopputulos oli arvatenkin liian punertava. Seuraavaksi vetäisin valkoisen lakan päälle wengen sävyistä lakkaa ja lopputuloksesta tuli hieno, melkein kuin aito lankkupöytä. Tosin pöytä sopisi johonkin toiseen ruokailutilaan paljon paremmin, sillä sävy ei ole vieläkään oikea. Hempeä tapetti ei taida sietää mitään muuta kuin valkoisen / hyvin vaaleanharmaan pöydän. Maalaaminen onkin enää ainoa vaihtoehto, sillä se peittää tuon lakkauskokeilun.

Jotain pitäisi keksiä, että se toisi sopivaa vastapainoa vaalealle tapetille, mutta ei hyökkäisi silmille. Ehkä joku isokokoinen kaluste, vaikkakin vaaleassa sävyssä? Keksittekö jotain? Tuolta sivupalkista tai tunnisteista valitsemalla "Ruokailutilassa" pääsee tarkastelemaan tapettia ja huonetta tarkemmin, joskaan esimerkiksi piano ei tosiaan ole jäämässä ruokailutilaan.

Lamppukin alkaa jo ärsyttää, mutta en ole vielä parempaakaan löytänyt. Verhot meni jo vaihtoon verhohepulin myötä. Ruokailutilassa oli aiemmin pellavanväriset verhot, mutta ne tuntui kovin raskailta vähän aikaa niitä katseltuani. Valkoiset on mitäänsanomattomat ja ehkä hieman liian romanttiset kokonaisuutta ajatellen, mutta eipähän kiinnitä liikaa huomiotakaan.

Ottaa melkein pannuun kaikenmaailmansisustushömpötys.


8 kommenttia:

SarP kirjoitti...

Ebba Masalinit kehystettynä?
Tiedän tunteen, joskus sisustusjutut syletyttää, tulee vedettyä överit. Mulla on ainakin ohimenevää ja taas palataan rakkaan ja pitkäaikaisen harrastuksen pariin.

Hyvä Mieli kirjoitti...

Pienestä kuvasta katsottuna sanoisin, että minusta tuo 'lankkupöytäsävy' on nätti! Ja tuo kontrastia tilaan;) Mutta oma silmä tietysti sanoo, mikä on hyvä;) Ja lamppukin on nätti. Ebba Masalinit seinälle tosiaan hyvä idea, jos niitä vain onnistuu jostain saamaan. Tai entäpä joku vanhasta lankusta tehty hyllytaso seinälle?

Nonna kirjoitti...

Minäkin tykkään tuosta pöydästä! Kokeilepa vähän väriä tilaan, siis vaikka kaksi tuolia värillä, värihörpäkettä ikkunaan tms.

Tai pidä pikku paussi sisustushömpötyksistä ja jatka sitten kun inspis jälleen iskee! kaunista teillä on joka tapauksessa! =)

Irmastiina kirjoitti...

No mikä nyt oikein ärsyttää....hienohan tuo ruokailuhuone on. Pöytäkin on kaunis...tykkään.
Joskus vaan tuntuu, että mikään ei luonnista ja mistään ei saa kaunista....:))

VILLAKÖLHIN PIHAMAA kirjoitti...

Enpä ole mikään sisustaja, mutta pienillä jutuilla saa paljon ilmettä ;)
Jos tilaan mahtuu, voi tuoda jonkun lipaston tai puusohvan samalla sävyllä kuin pöytä. Muuten sitten tekstiileillä saa ihmeitä aikaan: verhot, matto tai pieni pöytäliinakin :) Kukkakimppu ja kynttilät pöytään tms. Ja se jokin huomiota kiinnittävä taulu on hyvä. Mikä tuntuu tietty omalta jutulta, on paras! Lamppu on kiva ja pöytä....nättiä on joka tapauksessa. Mutta tiedän tuon tunteen, kun menee lukkoon ja ei oikein mikään tunnu hyvältä!

KATJA/ NEOVIA HOUSE kirjoitti...

hei, Eksyin sattumalta blogiisi - herkän tunnelmallisia kuvia sinulla! Ruokailuhuoneesta tulee ihan mieleen ruotsalaisen Carl Larssonin maalaukset. Googleta, saisitko niistä väri-inspiraatiota? Yks-yhteen ei tarvitse kopioida, vaan soveltaa:). Yhdessä maalauksessa oli just tuollainen vaalea herkkyys, mutta silti mukana oli esim. siniraidallinen räsymatto. Eli 1-2 kpl "ei kuulu joukkoon"-elementtiä voi yllättäen sopiakin:)
Huh, tulipas pitkä sepustus :O

Miia kirjoitti...

SarP: Ebbat on hyvä ehdotus. Mulla on sellainen kalenteri, josta olin ajatellutkin kehystää ruokailutilan seinälle useamman kuvan sarjan, mutta yksi iso olisi näyttävämpi. Joo, tänään taas tuntuu jo paremmalta, tosin en vieläkään tiedä, mitä teen ruokapöydälle. :)

Hyvä Mieli: Tuossa kuvassa pöytä on alkuperäisessä asussaan ja se väri ei livenä ollut noin kiva kuin kuvassa, jossa näyttää tosiaan ihan mukavalta. Mutta nyt pöytää on jo tuunattu, eikä paluuta tuohon tilaan enää ole. Paitsi hurjan hiontaprojektin kautta ehkä. Lankkuhylly, hyvä idea sekin!

Nonna: Joo, ehdottomasti jotain kontrastia tarvitaan. Varmaan pitää vaan lähteä kokeilemaan juttuja. Kiitos, on ruokailutilakin nyt hurjan paljon kauniimpi kuin ennen remonttia!

Irmastiina: Joo, tunnepuolen juttuja. Oma silmä tottuu ja kyllästyy ympärillä olevaan eikä enää näe sitä niin tuoreesti kuin jos vaikka menisi jonnekin kyläilemään. Joku alkaa tökkimään niin kaikki tökkii. Mutta parempi päivä jo tänään.

Villakölhin pihamaa: Kiitos, että jaksoit pohtia vinkkejä ja auttaa lukkotilaa aukeamaan! Joku lipasto tai muu pitäisi saada tilaan, nurkat on liian tyhjät minun makuunkin ja pöytä pääsee liikaa hallitsemaan tilaa.

Katja: Kiitos, itse asiassa olen nyt tuon kommenttisi jälkeen koko illan maistellut mielessäni tuota Larssonin maisemaa ja totta, huoneeseen tarvitaan jotain rikkomaan liika harmonia. Ja sävyt on ihanat, kun vaan saisi niitä juuri korostettua jollain sopivasti epäsopivalla. :)

SarP kirjoitti...

Juuri sitä kalenteriasi ajattelin, siitä on joskus ollut kuvia blogissasi.
Minulla oli sellainen koulutaulu jo käsissä yhtenä päivänä, mutta tajusin että se on liian iso meidän kotiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...