13. heinäkuuta 2011

Voittajaolo

Makuuhuone on tapetoitu, jiiiihhhuuuu. Voittajaolo oikeastaan koko yläkerran suhteen, sillä nyt ollaan jo oikeasti voiton puolella. Yläkerrasta on remontoimatta (makuuhuoneen ja vaatehuoneen viimeistelyn jälkeen) enää wc ja pieni aulatila. Voi olla, että tässä välissä hypätään niiden yli ja edetään portaikkoon, joka on saanut jo valoisamman ilmeen lattian maalauksen ansiosta. Vielä pitäisi noille seinille keksiä sopiva sävy, jotta voidaan maalata. Paneelit uusimalla saataisiin tietenkin siistein lopputulos, sillä meidän portaikko on selvästi koottu kaikista mahdollisista jämäpaloista ja osa paneeleista on niin kieroja, että paneelien takana olevat levyt näkyvät paikka paikoin raoista selvästi. Mutta on päätetty kokeilla, miltä paneelit näyttävät maalattuna. Jos nuo raot korostuvat aivan liikaa ja lopputulos on jotenkin järkkyhuono, mietitään sitten mitä tehdään kyseisille kohdille. Haluaisin ehdottomasti säilyttää alkuperäiset paneelit.

Portaikko on melko kylmä talvella, mutta syy siihen ei välttämättä ole seinissä. Lisälämmöneristystä ei siis myöskään tässä vaiheessa vielä laiteta, vaan kokeillaan muita keinoja ensin. Eikä kylmä portaikko sinänsä edes haittaa mitään, kun se on suljettavissa ylä- ja alakerrassa ovilla omaksi tilakseen. Olkoon kylmä, kun siitähän vain kuljetaan läpi. Se on myös hyvin virkistävää pakkasaamuisin tepastella alakertaan aamupalalle, ei tarvitse kylmiä suihkuja herätäkseen töihin. ;)


16 kommenttia:

Ruusa kirjoitti...

Voi onnekasta voittajaa!!!
Täällä ei olla vielä lähelläkään kalkkiviivoja..

Portaikon paneeli on varmasti tosi kiva maalattuna! Ja jos on oikein kylmä portaikko niin ei niitä mahdollisia kolojakaan ehdi katella.. ;)

Kivaa viikkoa!

Tuula kirjoitti...

Portaikosta tulee varmasti ihana :) Meilläkin erinäisissä paikoissa oli talvella aikas kylmä, mutta tietty voi lohduttautua sillä, että ainakin ilmanvaihto toimii! :D

Lotta kirjoitti...

Sua onnellista! Mulla jo sormet syyhyää yläkerran pintojen laittoon, mutta odotetta vaan on... Tuosta portaikosta tulee varmasti ihana maalattuna! Meidänkin portaikossa on alkuperäiset sormipaneelit valkoiseksi maalattuna(vähän piti kyprokkia repiä edestä pois), mutta nekin menee nyt uusiks kun portaikonkin seinää pitää purkaa. Mutta sormipaneelia laitetaan varmaan myös uuteen seinään.

Anu ja Ninja kirjoitti...

Mä olen innokas maalaamaan kaiken valkoiseksi, mutta jotenkin toi kajahti sormipaneeli on hieno ja kuuluu talon tyyliin. Säästäisin siitä ainakin osan. Ehkä.

Anu

Pauliina kirjoitti...

Vauhdilla olette tehneet romonttia. Ja portaikosta tulee varmasti myös hurahduksessa valmista ja kaunista :)

Nonna kirjoitti...

Tuo vanha paneeli on ihana. Ehdottomasti vanhaan taloon kuuluvat pienet raot ja kieroilut... Mitäs sävyjä teillä on mietinnässä tuohon seinään? Ja millä maalilla veditte postaat?

Miia kirjoitti...

Ruusa: Niin, tällä tavalla voi huijata itseään olevansa remontin suhteen voitolla. Vielä on lähes koko keskikerros (puhumattakaan kellarista) jäljellä. :)

Tuula: Kiitos, tuohan on ihan totta. Raikas huoneilma on taattu portaikossa. Hih.

Lotta: Jos me uusittais paneelit, niin varmasti laitettais sormipaneelia. On se vaan niin nättiä ja kuuluu tuonne portaikkoon.

Anu: Arvaa vain, onko tätä maalausta mietitty huolella. Mutta tuossa kuvassa näkyy se parempi puoli portaikosta. Talvella se on hyvin pimeä ja seinät ovat hyvin levottoman näköiset, kun puu on todella oksaista ja lakattu venelakalla, mikä antaa puulle vielä syvemmän sävyn. Naapuritalossa olen nähnyt kellarin portaikossa maalattuna sormipaneelin ja minusta se henkii ihan yhtä lailla talon historiaa.

Pauliina: Kiitos rohkaisevista sanoista. Tuntuu, että remonttia voisi tehdä nopeamminkin, jotkut remontoivat taloja muutamassa kuukaudessa ja meillä on mennyt jo kaksi vuotta ja ei olla vielä puolessa välissäkään. Mutta toisaalta, on eletty melko normaalia elämää remontin ohella eikä ole otettu itsestämme kaikkia mehuja irti. :)

Nonna: Niin minäkin ajattelen, että ei tarvitse olla täydellisen näköistä ja joka nurkan suorassa. :) Portaat maalattiin vaaleanharmaalla Permolla, ainoastaan makuuhuoneen lattia on maalattu pehmeällä valkoisen sävyllä. Portaikkoon on mietitty jotain sävytettyä valkoista, mutta ehkä haluaisin seinille jotain vaaleaa väriä, kun vain keksisi mitä.

Petteri kirjoitti...

Voi kun itsekin pääsisi portaikon kimppuun ja yläkerran kimppuun.. se on suunnitelmissa sitten joskus 5v jälkeen vasta, sitä ennen salaojitus ja kph/saunan täydellinen uudelleenrakentaminen vie voiton moisista ulkoasujutuista ;) Meillä on tuo yläkertaan johtava portaikko paneloitu, eikä todellakaan alkuperäistä. Terassille ja kellariin vievä portaikko taas on melko vanhaa, ilmeisesti tuota sormipaneelia (tosi kapeaa rimaa), joka myös saa vitivalkoista maalia vielä tänä kesänä.

Irmastiina kirjoitti...

Ihana portaikko!

Ja totta on, että saa unenrippeet silmistä, kun talviaamuna alas lähtee...☺

Sarppu kirjoitti...

Kaunis portaikko ja vanhan talon tunelmaan kuuluu hieman viileä portaikko :)

Kate kirjoitti...

Onnittelut remontin edistymisestä, siitä saa aina lisää potkua seuraaviin puuhiin. Kannatan ehdottomasti paneeleiden maalausta, siitä tulee varmasti aivan ihana vaaleampana. Minä itse olen nyt viimeisen viikon maalaillut tummuneita kattopaneeleita valkoiseksi.

Meillä on myös rintsikka ja yläkerran porraskäytävä ja raput on maalattu kerman(?)vaalealla ed. asukkaiden toimesta. Tämä on meidän naapurinrouvan kotitalo ja kun hän kävi täällä meidän muutettua niin ennenkaikkea hän ihasteli tuota vaaleaa porraskäytävää, sanoi että aiemmin tuossa oli niin pimeää kesät talvet.

Tupu kirjoitti...

Onneksi olkoon. Kyllä portaikko on varmaan todella komea saadessaan paneelin.
Meillä alkaa ensiviikolla wc remontti.

Lotta kirjoitti...

Mä luulen että vetäsen omat seinät sitten valkoisella, mutta miksei joku muukin vaalea sävy vois tosiaan olla kiva. Miten olis joku sinisen sävy? vai vihertävä? ja saahan sen aina maalattua uudestaan päälle, jos ei miellytäkään ;)

selma kirjoitti...

Ihana portaikko! Säästäisin ehdottomasti alkuperäiset jos mahdollista

Anonyymi kirjoitti...

Minä en menisi maalaamaan. Minusta nuo ovat hienot tuollaisenaan. Lisäksi vaalea maali nimenomaan korostaa niitä virheitä, tuollaisena ne häivyttyvät.
Harmi ettei omassa portaikossa ole paneleita, vain eteisessä ja niille tehdään jotain vain minun kuolleen ruumiini yli. Ei ne meidän eteisenkään panelit ole mitään priimaa, mutta ne ovat aitoa ja alkuperäistä.

-anonyymi rmt:läinen-

Anonyymi kirjoitti...

Hei
ethän vaan ole maalannut, noin upeat sormipaneelit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...