11. heinäkuuta 2011

Nypityt

Tyttö ja naapurin poika tarvitsivat leikkeihinsä kauniit kerrotut markettani. Noin kolmisenkymmentä kukkaa löysin leikkimökistä tuossa taannoin. Muutenkin kesäkukkaparkani voivat taas vähän huonosti. Johtuen kovasta paahteesta, joka portaillemme osuu tällaisina hellejaksoina. Mitkähän kesäkukat sietäisivät paahdetta ja satunnaista kuivuutta parhaiten? Keltaiset ja oranssit kukat varmaankin... niitä en tosin osaa portaille kuvitella. Onneksi sentään ns. rikkaruohot kukoistavat. Nämä ihanat kellot saavat levitä, etenkin yhteen kohtaan pihassa suunnittelen niiden ympärille jopa perennapenkkiä. Kurjenpolvia, erilaisia kelloja, jotain maanpeitekasveja. Mahdollisimman helppohoitoista ja luonnollisen näköistä.


8 kommenttia:

inkku kirjoitti...

Voi marketta parat!
Täällä on päivänkakkarat vallanneet niityn.

Minttumaari kirjoitti...

Pelargoni kestää minusta paahdetta kaikista parhaiten, kuivuttakin se kestää uskomattoman hyvin.

Meilläkin on tuota vuohenkelloa pihassa. Tykkään siitä.

Irmastiina kirjoitti...

Minulla on tuota kellokukkaa mökillä kukkapenkissä...nimeä kukalle en tiedä, mutta tosiaankin kaunis on, kun on täydessä kukassa...arvelinkin, että rikkaruohokukka on.....☺

Irmastiina kirjoitti...

Niin ja vielä tuosta paahteisesta paikasta... pelakuu menestyisi siinä varmasti.. meillä etupiha on myös paahteinen ja juuri keväällä kysyin taimimyymälässä, mikä siihen sopisi ja pelakuuta tarjosi.

Miia kirjoitti...

No sitten eikun portaat täyteen pelargonia. Pari valkoista pelargonia minulla onkin tuolla pihalla, mutta minun käsittelyssäni nekään eivät näytä ihan täydessä terässä olevan, mutta kuitenkin selvästi elossa. ;)

morso kirjoitti...

Hei, pelakuu on minulla ollut tähän asti pihan rapulla paahteessa, menestyy. Tänä vuonna intouduin laittamaan sääkukkaa, joka on vähän noita sun markettoja tummempi, on pärjännyt yllättävän hyvin. Vaatii nyppimisen, mutta on helpompi nyppiä kuin kuihtuva marketta.

Kultsin kämppä kirjoitti...

Tuntuu, että täälläkin päässä rikkikset ovat ne, jotka selviävät ja jaksavat aina vaan. Muilla menee paahteessa hieman huonommin...
Ihania kuvia!

Maija kirjoitti...

Melkein kaikki pelargonit tosiaan pitää lämmöstä ja jopa paahteesta ja kuivahtamisesta. Blanche roche riippapelargoni pitää erityisesti pahteessta, siinä on valkoiset kukat aniliininpunaisella nielulla, näet sen blogistani. Pelargonihan on aika helppo, kun lannoittaa hyvin ja nyppii kuihtuneet pois,mikä käy aika helposti, kun koko kukka varren katkaisee, niin kukkii hyvin koko kesän.
Meillä on myös tuota kelloa, se on vuohenkello, tarkistin vielä googlella, kun en ihan 100 varma ollut. Kurjenpolvet ovat kyllä ihania ja niillä saa hyvin luonnollista istutusta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...