22. kesäkuuta 2011

Pelargoni keittiön pöydällä edustaa kyllä kaikkea sitä, mistä haaveilin tähän taloon muutettaessa. Pikkuhiljaa ympärillä alkaa näyttää siltä, mikä oli haaveissa ja suunnitelmissa totta jo kaksi vuotta sitten. Jotkut suunnitelmat ovat eläneet voimakkaasti muuton jälkeen ja joissakin kohdissa värimaailma onkin ollut jotain ihan muuta loppujen lopuksi, kuin aluksi oli ajateltu. Mikä seikkailu tämä elämä onkaan ja tämä taloprojekti tulee olemaan ja on jo nyt yksi niistä ikimuistoisimmista ja tärkeimmistä asioista minulle. Tämä on koti ja oman kodin "rakentaminen" pala palalta tuntuu niin tarpeelliselta kokemukselta minulle.

Menipäs syvälliseksi. Tuo keskimmäinen kuva liittyy lähes täydelliseen turkoosin sävyyn, jonka mieheni löysi. Siis oikeasti, en olisi ikinä uskonut. Lähetin omasta mielestäänkin "värisokean" miehen kauppaan hakemaan kaikki turkoosit värimallit, että löytyisi juuri sama turkoosi, kuin keittiössä olevassa vanhassa ikkunanpokassa, ja hän tuo minulle tämän. Aavistuksen tummempi se on kuin pokassa, mutta tismalleen sama sävy. Ja se on just perfecto. Tuo maalaamani hyllykkö pikkulaatikoineen on tulossa leikkimökkiin. Se on kirpparilöytö ja ostin sen osittain mustaksi spraymaalattuna. Ei ollut silloin kauneimmillaan.
13 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Olipa kiva teksti :) Kodin ja pesän tekeminen on kypsyttelyä vaativaa hommaa, ja niin kai sen kuuluu ollakin. Kalustuksen voi halutessaan ostaa käden käänteessä ketjumyymälästä, mutta Koti syntyy ajan kanssa ja sydämellä. Teillä on just ihana ja lämpöä henkivä koti :)

Meillä on palapeli vasta alussa, mutta jokaisesta pienestä eteenpäin liikahduksesta (tai sen ajatuksestakin) sitä on niin iloinen :)

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Samoja asioita ollaan pyöritelty täälläkin. Miten paljon on tehty, ja miten paljon unelmat ja haaveet elävät!

Uskomatonta potentiaalia noissa miehissä! Ihan pitäisi saada se kaikki käyttämätön nyt sieltä esiin ja miehet kaikkine visioineen äänekkäämmiksi :D

Nipsu kirjoitti...

Mahtavaa kun unelmat toteutuu ja ympärillä alkaa näyttämään omalta! Minä myös vasta alulla, talossa runko pystyssä...
Pelargoni on kaunis. Nauran edellisen postauksen mies -aiheelle, so true!

Katja kirjoitti...

Väliaikaisratkaisujen kanssa ei ole mukana koko sydämmellään, mutta kun löytyy se oikea koti, jota laittaa on sväärit ihan toiset. Itse vielä odottelen tätä eheyttävää kokemusta ja sinnittelen "väliaikaiskodissa". Huoh. Odottavan aika on pitkä!

hietzu kirjoitti...

Voi että,alan pikkuhiljaa ihastua tuohon turkoosiin. Sitä tuntuu vilahtelevan blogeissa usein. Todella kaunis ja raikas!

Irmastiina kirjoitti...

Ihana postaus ☺ ja kaunis turkoosi. Kyllä maalilla auttaa kummasti..:)

selma kirjoitti...

Koti on niin tärkeä asia! Kauniita kuvia!

Mari kirjoitti...

Mullakin on tosi selvä visio miltä meidän koti tulee valmiina näyttämään;) Jos ei olis, niin ei varmaankaan jaksais remontoida näin pitkään...

Ihania kuvia ja mietteitä. Mukavaa juhannusta!

Helinä kirjoitti...

Turkoosi ja vaaleanpunaiset pelargonit kelpaa minullekin:)
Kotoisaa Juhannusta teille!

Kultsin kämppä kirjoitti...

Turkoosi on sävyjensä suhteen yksi haastavimmista väreistä. Tämä sävy on täydellinen. Saanko udella, mikä maali ja mikä sävy?

Miia kirjoitti...

Kultsin kämppä: Tottakai maalisävy oli tarkoitettu jaettavaksi. Siis oli tarkoitus laittaa se jo tuohon postaukseen, mutta enpä tietenkään muistanut. Eli sävy on Tikkurilan maalisävy nimeltään Mosaiikki J367. Tuo kuvan hyllykkö on maalattu kiiltävällä Helmi-maalilla.

Sarppu kirjoitti...

Ihana turkoosin sävy, olen pikkuisen retkahtanut kaikkeen turkoosiin. Oikein lappoisaa juhannusta.

kati kirjoitti...

Turkoosi on ihanaa! Mukavaa juhannusta, leppoisaa oloa ja eloa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...