25. marraskuuta 2010

Joulukalenteri

Pitäisiköhän taas yrittää... viime vuonna nautin suunnattomasti, kun tein joka päivälle oman postauksen joulukuun alusta jouluaattoon. Tänä vuonna edellytykset onnistua eivät ole kyllä läheskään yhtä hyvät. Vapaa-aika on hyvin rajallista. Mutta kyllähän sitä voi itsellensä antaa anteeksi, jos jokunen päivä jää välistä. Sellainen semi-joulukalenteri siis voisi olla luvassa. Yritän pikkuhiljaa kerätä "materiaalia", niin onnistumisen mahdollisuudet kasvavat.

Tänä päivänä mietin lehtijuttua, jossa jokaiselle pohjoismaalle oli tehty oma jouluinen aukeamansa kunkin maan tyyliin. Suomi oli kuvattu harmaana, vähän karuna ja kylmänä. Ruotsalainen joulu on lämmin, hienostunut. Tanskalainen on pirteä, punaisella höystetty (tuossa ylimmässä kuvassa, lehden kannessa). Aika hauskaa ajatusleikkiä, tosin itseäni ärsytti jotenkin Suomen aukeaman tylsyys. Pöh, ei kai me nyt ihan noin tylsiä olla? Tosin haluaisin kyllä tuollaiset kellot, jotka on nimenomaan Suomen aukeamalle poimittu. Ne olisi kiva ripustaa ulos sellaiseen amppelikoukkuun tms. Kaunista katseltavaa kyllä ihan jokaisella aukeamalla. Lehti on Landhaus Living. Ja tuo pyyhe pyörii tuossa kuvassa, koska keittiön pöytä oli niin täynnä tavaraa, että pyyhe työntyi aluksi väkipakolla kuvaan ja pakkohan se sitten lopulta oli vain asetella siihen nätisti (kätevästi mainosten peitoksi yhdellä aukeamalla).


13 kommenttia:

Petriina kirjoitti...

Meidät ilmeisesti nähdään vähän yksinkertaisina metsänpeikkoina ;-)

Lehti vaikuttaa mukavalta selattavalta. Pitäisiköhän minunkin hankkia edes yksi joululehti? Alkaa tarttua tämä joulufiilis ihan väkisinkin...

Jolukalenteri kuulostaa kivalta !

Leena kirjoitti...

Mäkin ajattelin blogiin joulukalenteria. Mutta lupasin jo itselleni, etten ota siitä stressiä. Jos joku päivä jää välistä, ei kukaan kuole, mutta stressiin voi vaikka kuollakin:P

Teija kirjoitti...

Landhaus on tosi kiva lehti, tuo joulunumero oliskin kvia hankkia! Hmm.. nojoo, on vähän tylsästi kuvitettu Suomen joulu.

Joulukalenteria seuraisin tosi mielelläni :)

Mimmu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mimmu kirjoitti...

(Jos toisella yrittämällä saisin kirjoitettua hieman virheettömämmin ;)

No ehkä vähän harmaasti kuvattu Suomi-aukeama, mutta toisaalta miksi ruotsalainen joulu sisältää aina ryppyisiin valkoisiin yöpaitoihin puettuja pikkutyttöjä? Kliseitä suuntaan jos toiseen :)

Kiva blogi sinulla, tulen toistekin.

Nonna kirjoitti...

Tuo on se himmeli-kuva Suomesta! Ehkä enemmän viime vuosikymmenien totuus. Nykyisin meillä on monia kulttuureja joulunkin aikaan. Mutta ehkä tässä haluttiin hakea Korvatunturi-fiilistä...

Kiva, että blogijoulukalenteria suunnittelet! Kivoja ovat!

Mukavaa päivää!

Miia kirjoitti...

Ihan totta, kaikkien maiden osalta oli tietenkin harrastettu stereotyypittämistä ja omavaltaista valintaa joulukulttuurin kuvaamisessa! Varmasti Ruotsistakin saisi monta erilaista joulutyyppiä, jos haluaisi katsoa asiaa eri kantilta. Minua kyllä viehättävät kaikki nuo joulutyylit, myös Suomen karu ja perinteinen, hieman askeettisena ja moderninakin kuvattu aukeama.

Saska kirjoitti...

Tuo tonttunen on suloinen, poronnahkatossut jalassaan!

Joulukalenteri-ideasi kuulostaa hauskalta, jään odottelemaan mielenkiinnolla ;)

Pauliina kirjoitti...

Todella piristävä oli se sinun viime jouluinen kalenterisi.

Ei pidä tressiä ottaa tästä bloggailusta..niin useesti kuin aikaa ja intoa riittää.

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Samaa joulukalenteri asiaa olen pyöritellyt minäkin.

Ja lehti näyttää hyvältä :)

Tuulella kirjoitti...

Minusta tuo Suomen joulun kuvaus näyttää enemmän pakkaspäivien siniseltä kuin harmaalta. Pohjois-Suomessa talvia viettäneet tietävät, miten ihania nuo siniset pakkaspäivät ovat. Mutta totta, ei me enää olla ihan metsäläisiä, joten kyllä suomalaista joulua voisi kuvata myös toisin.

Joulukalenterit ovat aina kivoja, myös vähemmillä "luukuilla" :)

selma kirjoitti...

Pakko jättää eriävä mielipide:) Minä pidin tuosta suomi-osuudesta lehdessä. Osu ja uppos! Kivannäköinen lehti!

Anonyymi kirjoitti...

joulukalenteria odotellaan...mira

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...