26. elokuuta 2009

Lapsille


Ystävällinen ihminen blogistaniasta tarjosi minulle vanhoja Tammen Kultaisia kirjoja ja minähän ostin. 18 kpl ihania kuvituksia ja herttaisia tarinoita. Eilen haettiin paketti postista ja tyttö pyytää lukemaan kirjoja yhä uudestaan ja uudestaan. Kiitos vielä sinulle S.! Laitan kirjojen kansista kuvat jossain vaiheessa.

Nyt on vähän täällä tohinaa, kun muuttoon valmistaudutaan. Asunto- ja talokaupat tehdään ensi viikolla ja sitten ennen syyskuun puoltaväliä päästään taloon tutkailemaan, mistä lähdettäisiin liikkeelle. Kattoremontista on pyydetty tarjouksia ja niitä pohditaan kuumeisesti. Yläkertaan suunniteltiin kattoremontin yhteyteen pientä laajennusta ja ison "kattolyhdyn" tekemistä, mutta todettiin, että liian iso ja kallis projekti. Keskitytään olennaiseen. Tapettipaloja, värikarttoja, muuttolaatikoita. Siinä tämän hetkiset näkymät kotona. Naapurit jo kysyi, kun peräkärry pyörähti yhtenä iltana pihassa, että joko te viette tavaraa... ei, meille tulee sitä vaan lisää! Ensin kasa muuttolaatikoita ja sitten vielä mökiltä löytynyt vanha 50-luvun kaappiprojekti... jos vaikka olisi ylimääräistä aikaa lähitulevaisuudessa, niin maalaisin sen ja sitten siitä tulisi lelukaappi, vaatekaappi tai mikä-lie-säilytys-kaappi.

Mutta siis piti vielä näyttää yksi kirppariostos. Pojalle oli pakko ostaa tällainen metallilelu, joka toimittaa koristeen virkaa varmaan vielä pitkään. Oli niin söpö ja poikamainen turhake, että pitihän se saada.


Ehkä tekstistä paistaa läpi tietynlainen kaoottisuus ja keskittymättömyys, joka täällä vallitsee. "Tunnelmaa" ei taida olla tunnelmaltaan lähiaikoina ihan entisenlainen rauhan tyyssija.

Hauskaa loppuviikkoa!

9 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Oi kun kiva kirjasaalis! Ja kopteri on myös kivan nostalginen. Mukavaa viikkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa että ovat mieluisat ja paketti tullut perille. Kiva kuulla myös että ovat ahkerassa käytössä heti.

Nautinnollista syyskesää=)

S-O

Virkkukoukkusen Tiina kirjoitti...

Sieltähän pilkahteli ihan tutun näkösiä opuksia,oi mikä aarre!Sinuu lykästi tosissaa :)

kati kirjoitti...

Voi kuinka mahtavaa kun blogisi lukija on sinulle tuollaisen aarresaaliin tarjonnut! Ihana tämä blogimaailma!

Siitä meidän maalisävystä. Meillä on leikkihuone ja miehen työhuone maalattu sävyllä 364x. Se on todella vaalean (sini)harmaa ja raikas väri. Eteinen on vähän tummempi ja selvästi harmaampi 357x, mutta yllättävän vaalea siitäkin mielestäni tuli, luulin värinäytteestä että tulisi tummempi. Sekin on niin kiva, että olisin voinut vaikka kaikki maalata sillä. Vaalea yleisilme siis tuli. Se miksi valitsin tuohon eteiseen selvästi harmaamman värin, oli se kun seinät ovat eteisessä jo vaaleansiniset. Jos olisin maalannut tuolla ensimmäisellä, niin silloin olisi lattiakin näyttänyt liian siniseltä, se kun taittaa siniseen. Ääh, sekoitanko vain nyt pääsi?! Tarkoitan siis sitä, että kannattaa miettiä seinienkin väriä jo tässä vaiheessa. Noi molemmat ovat vanhan ajan värikartasta. Minä luulen, että valitset tuosta värikartasta minkä tahansa vaalean harmaan, niin lopputulos on hyvä.

Miia kirjoitti...

Kiitos Teija, mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

S-O, kiva kun jätit kommentin! Paketti oli mahtava. :)

Tiina: Näin on, onni oli myötä!

Kati: Kiitos, näin arvelinkin, että tuota siniharmaata olette käyttäneet. Meille taas ei välttämättä juuri tuo siniharmaus niin hyvin istu, mutta pitää vielä tutkailla asiaa. Betolux-värikartassa on yksi hyvä vaalea harmaa, ystävän leikkimökin lattia on maalattu sillä ja sitä onkin nyt helppo harkita, kun näkee isompana pintana ja käy hyvin eri värien kanssa. Ja pystyy sitten vertaamaan muihin värikarttoihin, kun paperinpalasella näyttää ihan erilaiselta sekin sävy.

Marge kirjoitti...

ONNEA, ONNEA Mia koko perheelle uuteen kotiin!!!!!:))
Ja tsemppiä remonttiin!!

Matroskin kirjoitti...

Kultaisten kirjojen vanhat disneyt ovat keräilyharvinaisuuksia, koska yhtiö ei anna Tammen tehdä uusintapainoksia. Eli kannattaa vaalia!

Niina kirjoitti...

Tulin heti tässä vastavierailulle ja kuinka minulla onkaan mennyt ihan ohi, että olette muuttamassa uuteen kotiin! Hienoa ja ihanaa! P&R :n tapetit ovat myös mun lemppareitani. Yllätys :)

Bullukat kirjoitti...

Ihana pino Tammen kultaisia. Hieman kateeksi käy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...