5. syyskuuta 2009

Meidän!


Talo on nyt meidän. Asukasluetteloon vuodelta 1954 kirjataan meidänkin nimet pian taloon muuttaneiden kohtaan. Onneksi talon omistajat ovat säilyttäneet tuon tavan kirjata talon asukkaat, vaikkei siihen enää pitkään aikaan ole ollut velvoitetta. Siinä kirjassa tiivistyy talon historia hienosti. Joku on 80-luvun alussa päällystänyt kirjan lehden sivuilla jatkaakseen sen ikää.

Hieman tässä on sellainen olo, että taidetaan olla vähän höpsöjä, kun muutetaan uudesta ihanasta asunnosta vanhaan taloon, mutta jospa sieltä ei nyt tulisi mitään kamalan mullistavia ikäviä yllätyksiä. Meillä on talosta piirustuksia vuodelta 1952. Talo ei ole niistä ajoista muuttunut mihinkään, sillä jo ennen valmistumista on piirustuksiin tehty pieniä muutoksia ja talo näyttää nyt tältä (muokkasin kuvankäsittelyllä tuota pohjakuvaa). Alkuperäisiin suunnitelmiin verrattuna yksi oviaukko on suurennettu ja tuulikaappi poistettu eteisestä. Yläkerrassa komeroita on poistettu isosta makuuhuoneesta. Talossa on myös kellari, jossa on saunatilat, varastotilaa ja autotalli.edit. Klikkaamalla pohjapiirroksen saa suuremmaksi.

5 kommenttia:

Rimpsukaisa kirjoitti...

Voi onnea teille!Ei oo yhtään hupsua lähteä uudesta asunnosta vanhaan taloon jos sielu sinne halajaa.Itse asutaan vielä vuokralla jokunen vuosi ja vanhaa asuntoa etsitään vuokrallekin,vaikka jostain mukavuudesta joutuis tinkimään niin ni se esteettinen puoli korvaa sen..

Tuula kirjoitti...

Suuren suuret onnittelut!! Ihanalta kuulostaa vanha talonne :) Vaikka uudessa talossa on omat herkkunsa, niin kyllä vanhassa vaan on se oma ihana tunnelmansa.

Itse asumme 2000-l alussa rakennetussa kerrostalossa, ja usein manaamme, ettei täällä ole ilmaa hengittää. Talo on tiivistetty aivan akvaarioksi. Vanhoissa taloissa tätä ongelmaa ainakaan ei ole (ellei ole saneerattu pilalle).
Onnea vielä uuteen kotiin! :)

Nora kirjoitti...

Onnea uuteen vanhaan taloon!

Sari kirjoitti...

Onnea talon oston johdosta! Ei kai tuo nyt mitenkään hassua ole, että lähtee uudesta vanhaan. Joku siinä vanhassa vaan viehättää ja tuskin sieltä mitään ilkeitä ylläreitä vastaan tulee. 50-luvun talot on rakkaudella tehtyjä! Molemmat mummolani ovat 50-luvun rintamamiestaloja, ja erittäin hyvässä kunnossa molemmat.

heinis kirjoitti...

ERITTÄIN lämpimät ja suuret onnittelut:--)<3!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...