7. joulukuuta 2008

Ärsytykset

Sain Marilta jokin aika sitten haasteen kertoa kotimme ärsyttävimmistä nurkista. Näitä "kipupisteitä" on vielä useita. Osa niistä on todennäköisesti ratkaisemattomia, mutta niitäkin riittää, joihin voisi itse ihan helposti vaikuttaa, kun vain saisi aikaiseksi.

The corners of my home that annoy me the most:
1. Olohuoneesta yläkertaan nousevien portaiden alusta, joka toimii näköjään varastona. Sieltä löytyy sellaiset lelut, jotka ovat isoja eivätkä mahdu muualle ja joita käytetään alakerrassa. Lisäksi siellä odottaa ehostusta vauvan kehto (ostettu Romuritarista), ylimääräisiä istuimia, kameran jalusta ja vaikka vallan mitä. Pitäisi keksiä järkevä tapa hyödyntää tuota tilaa portaiden alla.

2. Työhuone, josta siis tulee vauvalle oma huone jossain vaiheessa. Työhuoneen piti olla minun valtakuntani, mutta tällä hetkellä se muistuttaa myös varastoa, jossa myös säilytetään kahta tietokonetta. Vanha pöytäkone odottaa siivousta ja käytöstä poistamista ja läppäri taas yleensä rötköttää minun ompelupöydälläni. Huoneesta löytyy kaikki kierrätykseen lähdössä olevat huonekalut, joille meillä ei ole muuta varastointitilaa. Pinnasänky toki jää odottamaan pientä tuhisijaa, joka ei enää mahdu kehtoon. Ompelupöytä siirtyy yläkerran aulaan, kunhan päästään siihen vaiheeseen. Liian monta liikkuvaa palasta, joten on vaikea päästä alkuun yhtään mistään. Kamalan näköistä. Huoneessa ei ole edes verhoja eikä mattoa. Voi itku.

3. Ärsytysten ärsytys on minulle tällä hetkellä tuo lattian väri. Voisin ehkä hyväksyä tumman lattian, jos se olisi sellaista mattapintaista, luonnollisemman ja "kotimaisemman" näköistä eikä tuollaista eksoottista ja moderniin sisustukseen paremmin sopivaa sävyä. Yritän järkeillä, että jos tähän asuntoon jäädäänkin ja päätetään laittaa asuntoa yhä enemmän mieleiseksemme, niin siinä samassa voisi sitten vaihtaa lattioitakin oman viihtyvyytensä vuoksi, vaikka ne ovatkin vielä uudehkot ja hyvässä kunnossa...


Valitan kuvien huonoa laatua. Uusi kamera odottaa lupaa paljastua eli olen saanut jo joululahjani, mutta varjelen salaisuutta tytöltäni, joka tietää äidin hartaimman ja tämän joulun ainoan toiveen joulupukilta.

2 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Ah, ihanaa lukea muiden ihmisten sisustusärsytyksistä. En kestäisi liitoksissani, jos kaikilla muilla olisi täydellisiä koteja ja oma huusholli olisi sellainen kuin on.. :D Välillä mietin sitäkin, että miksi kidutan itseäni lukemalla sisustuslehtiä. Oma koti on kaikkea muuta kuin mitä sen haluaisi olevan. Helpotus siis nähdä muiden kauniita koteja, jotka kuitenkin ovat inhimillisiä :)

Mari kirjoitti...

No johan oli mielenkiintoista:) Minuakin muuten ärsyttää sittenkin eniten meillä olkkarin lattia. Siitä ei vaan pääse yli muuta kuin vaihtamalla lattiat:) Mielenkiintoisia projekteja sinulla, tuo kehtokin;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...