7. elokuuta 2007

Taivas kattona


Nyt on sitten vietetty ulkoilmaelämää, kun kerran (no lähes...) kesässä säät suosivat. Nyt on sitten hellettä riittänyt siinä määrin, että alkaa jo tuntua tukalalta ja huomaan välillä toivovani viileämpiä tuulahduksia paahtavan auringon sijasta. Mutta ei saa valittaa, tätähän sitä on toivottu kesältä ja nyt sitä sitten annetaan. Viikonloppu, se viimeinen koko perheen yhteinen kesälomaviikonloppu, vietettiin kesämökillä. Oli ihanaa. Uin ensimmäisen kerran tänä kesänä, mikä on kyllä aika noloa. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

We have been enjoying the weather these last days. Though at times it feels almost too hot for me. We spent the weekend on our summer cottage and it was wonderful. I swam for the first time this summer... that I am a bit embarrased about. Better late than never, right?Omalla takapihallakin on uurastettu pitkää päivää. On öljytty terassin lattiat pähkinänsävyiseksi ja lopputulos on ihan mukava ja siisti. Samassa yhteydessä uusittiin pihakalusteet, sillä ne oli hankittu alunperin edellisen kotimme pihalle ja nykyinen terassimme tuntui vaativan käytännön syistä vähän eri kokoista ja eri mallista kalustoa. Joten sain vihdoin kaipaamani valkoiset pöydät, pitkän penkin ja tuolit. Ja nyt sitten maalaan valkoiseksi pari kalustetta, joista emme luovu. Entinen pöytä ja tuolit löytävät uuden kodin kesämökiltä, jossa niille on tarvetta. Terassi ja takapiha ovat kokeneet jo tämän kesän aikana sellaisen muodonmuutoksen, ettei illalla millään malttaisi sulkea ovea ja siirtyä sisätiloihin. Muutan varmaan muutaman vuoden päästä kokonaan ulos kesäisin, kun pihan istutukset rehevöityvät ja pihan rakentaminen edistyy muutenkin... ihanaa, kun oma piha alkaa tuntua kodilta. Muuttaessamme se ei todellakaan tuntunut siltä, kun entisessä kodissamme piha oli valmis puutarha ja ihana sellainen. Mutta töitä tekemällä tästäkin pihasta saadaan oikein mukava, vaikka ei metsän reunalla asustellakaan. Laitan varmasti vielä tämän loppukesän aikaansaannoksistakin paljon kuvia, sitä mukaa kun saadaan joku nurkka pihalta aina vähän edistymään.

Our backyard and terrace has also taken a lot of our time lately. We have oiled the terrace floor a bit darker, I like the result even though I was very sceptical about doing the whole thing. We changed our outdoor furniture also, the old ones were not very practical to this terrace as they were bought to fit our earlier home. So finally I got the white table and the chairs and a long bench, I love them... The backyard has gone through so many changes this summer, that it feels terrible to close the terrace door in the evenings. And the work continues and I am falling in love with our backyard already. I must love it pretty much after a few years have gone by and so much more has been done and the plants have started to look as they should.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...