2. elokuuta 2007

Aikapula


Nyt se yhteinen loma sitten loppuu. Mieheni palaa maanantaina töihin ja minä jatkan vielä tytön kanssa lomailua kaksi viikkoa. Tänä kesänä on saatu yllättävän paljon aikaiseksi, mutta samanaikaisesti on tullut to-do-listalle paljon asioita lisää. Voi että, kun olisikin aikaa siihen kaikkeen, mitä päässä pyörii ja minkä pariin sormet syyhyävät.

Yksi stressinaihe lomanloppumisessa on muuten se arjen ruokaruljanssi. Eli se, mitä tänään syödään ja mitä tänään ostetaan kaupasta. Meillä on kokeiltu vaikka minkälaisia ruokalistoja, joiden avulla olisi muka helpompi päättää kiireen keskellä parin päivän ateriat. Ei toimi ihan täydellisesti kyllä meidän perheessä mikään, aina se päätöksen tekeminen tuntuu yhtä vaikealta, kun on väsynyt ja ruokakaupan ostoslista on viimeinen asia, jota haluaisi ajatella. Pitkään on ollut etsinnässä keittiöön liitutaulu, johon sunnuntai-iltana mietitään valmiiksi koko viikon ateriat niin, että vielä pyritään tekemään usein ruokia, joista jää myös seuraavaksi päiväksi syötävää koko poppoolle. Erilaiset kiusaukset ja laatikkoruuat ovatkin omia suosikkejani siinä mielessä, että niiden tekeminen on yleensä helppoa ja vaikka viekin aikaa valmistaa ne uunissa, sinä aikana voi puuhastella muuta. Ja sitten tulee vielä automaattisesti tehtyä kahden päivän annos kerralla, kun vuoka on siihen nähden juuri sopivan kokoinen. Adalmiinan Helmestä löytyi vihdoin kaunis liitutaulu, johon nyt sitten arjen koittaessa yritämme ahertaa sunnuntaisin koko viikon ruokalistan. Toivottavasti toimii, sillä haluaisin vain nauttia hyvästä arkiruokailusta perheen kanssa enkä saada siitä stressiä.

Summer vacation is practically over. My husband will return to work on Monday. I will continue my summer holidays with our daughter for two weeks, but it is not the same when one of us working. A lot we have accomplished this summer, but at the same time it feels, there are even more new things on the to-do-list. I just wishI could have all the time in the world to do those things I am so anxious to get done.

One big reason to get stressed in your normal daily routines between work and home is the food. Deciding what to eat and finding the time to go to the supermarket. We have tried all sorts of lists to make it easier, but nothing seems to solve the problem entirely. I have been looking for a suitable chalk board for quite some time to hang on the kitchen wall and to help us in this "mission impossible". On our summer trip I finally found one, that is beautiful and big enough. Now we will try to figure out the whole week's menu on Sunday evening and then stick to it. We will still go to the supermarket two or three times a week, but if it works, we will only suffer during Sunday evening trying to come up with delicious foods to eat next week.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniin liitutaulun olet löytänyt. Meillä on ruokalista lasten kouluunmenosta asti suunniteltu siten, että sitä ruokaa mitä tällä viikolla on koulussa on sitten ensi viikolla mukaeltuna kotona. Ei ainakaan tule päiviä jolloin olisi kaksi kertaa samaa ruokaa ja kaupassa voi käydä jo launtaina, niin ei tarvitse viikolla kuin maitoa ja leipää hakea. Ajan myötä edullisempaakin. t. Sari

Nuttula kirjoitti...

Meilläkin on kokeiltu vaikka mitä! Ja mikään ei oikein toimi, en jaksa olla tarpeeksi pitkäjänteinen, ja arkiruuoan tekeminen on aina jotenkin rasittavaa. Taas yritän jotain listasysteemiä kun arki alkaa... Kiva liitutaulu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...