24. heinäkuuta 2007

Maalisävyn valinnan suuri vaikeus


Nyt olisi kyllä apu tarpeen. Minulla olisi monta maalausprojektia odottamassa, mm. kirpparilta löytynyt tuoli, ruokapöytämme ja omatekoinen iso puinen kaappi. En pääse näiden kanssa eteenpäin, koska maalisävyn valinta on ylivoimaisen vaikeaa. Tuoli voisi hyvin olla valkoinen, mutta kiehtoisi ajatus myös sellaisesta vanhahtavasta turkoosista tai joku sävytetty valkoinenkin olisi kiva. Kaappi tulee varmasti olemaan vaalea, mutta sitäkään en ehkä maalaisi ihan puhtaan valkoiseksi vaan joku vähän pehmeämpi sävy olisi tarpeen. Mitä sävyjä te käytätte maalatessanne ja mitkä ovat olleet onnistuneimmat lopputulokset? Kaipaisin ihan tarkkoja tietoja maalista valmistajaa ja sävyä myöten. Rautakaupan pienet maalisävylappuset alkavat hermostuttaa minua, kun sävy ei koskaan ole isolla pinnalla samannäköinen.

Viikon kesälomamatkalta tuli hankittua joitakin uusia esineitä kodin kaunistukseksi. Pistäydyimme mm. Adalmiinan Helmessä Paimiossa, josta on tuo kuvan kaunis tarjotin. Se on nyt ruokapöydällämme ja siinä säilyy kätevästi yhdessä paikassa kaikki ennen irrallaan lojuneet asiat kuten päivän sanomalehti, työn alla oleva romaani ja albumiin laittamista odottavat valokuvat.

6 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Turkoosiin vivahtava naulakko blogissani oli kaupassa jo sen värinen!

Tikkurilan nettisivuilla on aika mukavasti värejä, pikaisesti kun katsoin niin Sisustajan värikartassa esim. värit H366 ja H375 ovat mielestäni tosi kauniita.

Sadolinilla puolestaan on Valkoinen maailma -niminen valkoisten sarja, esitteessä on kauniita kuvia ja houkuttelevia nimiä (mm. mansikkamaito..).

Ja jos sulla sattuu olemaan joku värinäyte (kuva tms.) , niin monissa maalikaupoissa pystyy "matkimaan" sitä näytettä.

Outi kirjoitti...

Sadolinin esite on myös netissä
http://www.sadolin.fi/colourexp/products/index.html

moderncountry kirjoitti...

Hi! Really enjoyed those pictures :) I love houses, very interested in architecture and old houses. Have taken so many pictures and i still enjoy it very much :) It seems like you have enjoyed your holiday and that you have made some great memories :)
Aina

Lina kirjoitti...

Itse suosittelen myös Sadolinin Valkoinen maailma - esitettä, siinä olevissa valkoisen sävyissä on juuri sopivasti vaihtelua.. Sen sijaan ihan mahdottomaksi on osoittautunut sellainen kustavinharmaa, aavistuksen siniseen taittuva vaaleanharmaa, joka ei olisi a) liian hiirenharmaa b) liian vaaleansininen. Kuulemma perinnemaalina tätä oikeaa sävyä olisi löytynyt, mutta..

moderncountry kirjoitti...

Hi Miia :)
You are so right! I have been inspired lately, is it because of the rain? I don`t know, but i have now more ideas than i could manage really...again..hehe, i was in a holiday mood there for a long while but now i feel "awake" again. I am soon finnished with my study for today and i will make something i have been laying and thinking of in my bed. I Almost couldn`t sleep. Have youexperienced the same? I mean, can`t sleep because your head is full of ideas? Well, i wanted to comment on this last post but you have not transelated it, but i do enjoy the picture :) See you soon! Aina

Anonyymi kirjoitti...

Hei, liekö jo liian myöhäistä, mutta itse olen hurmaantunut Tikkurilan (olikohan se näin...) vanhan ajan värit värikartasta ja siellä sävy 036X. Aivan hurmaava luonnonvalkoinen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...