30. heinäkuuta 2007

Kiviä, kiviä, kiviä

Parin viikon ajan olemme rakentaneet urakalla terassin kupeeseen kivikkoista pientä rinnettä, jotta välttyisimme nurmikon leikkaamiselta hankalassa ja ahtaassa paikassa. Nyt kivikko alkaa olla valmis. Lisään vielä kasveja pikkuhiljaa ja jotain kivaa kivikon sekaan voi vielä lisätä (parempi lintukylpyallas, koriste-esineitä tms.). Useimmat kasvit on jo istutettu paikoilleen ja nyt sitten odotellaan, viihtyvätkö ne uudella kasvupaikallaan ja alkavat pikkuhiljaa muuttaa rinnettä vihreämmäksi. Multa-altaista löytyy rönsytiarellaa, peurankelloa, pikkutöyhtöangervoa sekä sammalleimua. Syyshortensia nauttii uudesta kodistaan (se pelastettiin kesämökiltä liian varjoisalta kasvupaikalta) ja tekee jo pieniä nuppuja syksyn kukintoa varten. Luonnonkivistä koottu kivikko on rakennettu mansikkaharson päälle ja sitten sen päälle on ryhdytty latomaan alhaalta ylöspäin kvartsimursketta ja isompia luonnonkiviä. Kvartsimurske ei ole kaikista luonnollisimman näköinen, mutta raikastaa jälleen kerran mukavasti näkymää. Myös rivitalomme sokkeleiden ympärille vaihdettiin harmaan sepelin sijasta tuota vaaleaa kvartsia, sitä kun oli jo toisilla taloyhtiömme asukkailla omilla pihoillaan ja vaikutelma on aika raikas tässä melko modernissa miljöössä.

The last weeks we have been building the rockery next to our sun terrace. We are almost there. The rockery still needs a few plants and I will probably try to find a better bath for the birds and something else (a little statue maybe...) to make it look more full. Now we have to wait for those plants to settle in their new home, hopefully they like the conditions.


2 kommenttia:

moderncountry kirjoitti...

It is coming along just beautifully :) You just have to wait and be patience..we waited for almost 2 years before it all "happend" out there. I mean, i also like it to be full and i wanted it to happen right away, hehe :) Now it is like a heaven, but we made a few mistakes in the beginning. The soil, the plants, yes everything has to fit together. But i am shure you have done well!
The white stones are beautiful..

Nuttula kirjoitti...

Hauska kivikkorinne! Nurmikon leikkaaminen ahtaassa paikassa on aina epämiellyttävää, joten tuo on varmasti hyvä idea. Ja näyttää kivalta kun kasveja tulee esiin kivien seasta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...