23. heinäkuuta 2007

Matkaraportti


Voi miten ihana viikko onkaan takana. Matkan ensimmäisenä päivänä iskenyttä flunssaa lukuunottamatta kesälomamatka sujui täydellisesti. Nähtiin niin ihania paikkoja, osa jo tuttuja ja osa aivan uusia tuttavuuksia, että tuntuu, että voisin matkustaa ympäri Suomea vielä monta viikkoa. Mutta on kotonakin ihana olla taas pitkästä aikaa. Tästä postista taitaa tulla melko pitkä, kun on niin monta kivaa kuvaa laitettava tänne talteen matkan varrelta. Yllä oleva kuva on Suomenlinnasta.


Turun Luostarinmäki oli tarkoitettu vain mukavaksi täyteohjelmaksi, mutta sehän olikin tosi kiva paikka. Vanhat rakennukset ja pihapiirit sekä rauhallinen tunnelma saivat meidät unohtamaan ajankulun lähes täysin. Meinasi jäädä pääkohde eli Turun linna näkemättä... tässä yllä ja alla kuvat Luostarinmäeltä.


Turussa tosiaan käytiin myös Turun linnassa, jossa en ollut aikaisemmin päässyt käymään sisällä tutustumassa. Linna oli koko perheelle hieno elämys. Myös perheen pienimmäinen viihtyi hyvin linnan saleissa ja portaikoissa ja testaili kiviseinien kaikuominaisuuksia innoissaan. Tuollaisissa vanhoissa paikoissa huomaan aina kuumeisesti yrittäväni eläytyä elämään kyseisessä aikakaudessa ja kuvitella, mitä kaikkea siinä tilassa onkaan joskus tapahtunut. Todella kiehtovaa. Voitkos kuulla kavioiden kopseen ja kärrynpyörien kolinan, kun katselet tuota alempaa kuvaa?


Pakollinen Muumimaailma-päivä Naantalissa oli myös kiva etenkin tyttäreni mielestä, joka nukkui rattaissa erittäin pitkät päiväunet. Meillä vanhuksilla oli hieman tylsää sinä aikana, mutta muuten paikka oli kyllä kaunis ja lapsille varmasti elämyksiä täynnä. Meidän tyttöön upposi ehkä parhaiten teatteriesitykset, jotka kirvoittivat pienestä katselijasta vaikka minkälaisia reaktioita esille. Sitä oli ihana katsella vierestä. Naantali oli kyllä kaunis paikka, mutta myös Vanha Rauma valloitti mieheni ja minut täysin. Oli sunnuntai-aamupäivä ja kaikki oli niin leppoisaa ja rauhallista katsellessamme vanhan kaupungin katuja ja kurkistellessamme porttiaukoista tunnelmallisia pihoja.What a wonderful week it was! We saw such lovely places, that I could have continued this trip for a few more weeks. But it is nice to come back to your precious home, of course. This posting is all about the beautiful things I saw during this week.

1 kommentti:

Caroline kirjoitti...

Jag kan inte finska, men vet att Mumin-world ligger i Naantali. Vi var där i juli. Semestrade i Finland i år. Fantastiskt vackert land!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...