31. maaliskuuta 2011

Tyhjät ja täydet

Säilytys, tuo ikuinen ongelma. Tällaisia koreja löytyy meiltä pari kappaletta, on ostettu muistaakseni Day-liikkeestä Helsingistä. Yksi päätyi tytön huoneeseen ja sen pitäisi sisältää ZhuZhu-hamstereiden radan osat ja hamstereiden pikkutavarat. Kori on tietenkin yleensä tyhjä ja tavarat lattialla sen vieressä.

Sen sijaan vaatesäilytys on laitettava uusiksi, kun jokainen hylly ja laatikko on aivan liian täynnä, joten tytön vaatteet siirretään ensimmäisenä yläkertaan, jossa on niille suunniteltuja säilytystiloja. Nythän meidän kaikkien vaatteet ovat keskikerroksessa, jossa meillä on onneksemme käyttämätön makuuhuone odottamassa muutostaan tv-huoneeksi. Tämä kolmen kerroksen asuminen on mielestäni nimenomaan vaatesäilytyksen suhteen hankalaa. Pyykinpesu kellarissa, aktiivisin elämä keskikerroksessa ja vaatteet makuuhuoneissa yläkerrassa. Sisältää kohtalaisen paljon portaissa kulkemista ja kasojen ja korien kuljettelua. Toisaalta luulen, että siinäkin voi kokemuksen myötä kehittyä oikein taitavaksi ja organisoida homman niin, että se toimii ja askeleita säästyy. Kokemuksia?


18 kommenttia:

aNNa kirjoitti...

Meillä on täysin sama vaate ongelma johon ei olla ratkaisua löydetty. Haaveillaan vaatekaapeista kellarissa jollin kaikki löytyisi sieltä mutta tilanpuutteen vuoksi se on lähes mahdotonta. Se ollaan nyt kahden vuoden aikana huomattu että yläkerran vaate"huoneisiin" vaatteet harvoin päätyy..

Miia kirjoitti...

aNNa: Ääk, ei kuulosta lupaavalta... Me kun ei olla mitään maailman järjestelmällisimpiä ja siisteimpiä ihmisiä muutenkaan. Mutta se on just tuo, että kun ei ole vaihtoehtoja... koko perheen vaatteet veisivät älyttömän ison tilan keskikerroksesta, ihan mahdoton ajatus.

anrinko kirjoitti...

Juu, meille tulee tuo vaateongelma myös vastaan...
Nyt pestään keskikerroksessa. Vaatteet ylhäällä. Mutta sitten meidän makkari tulee keskelle mihin ei mahdu mieheni ja mun vaatteet ja kodinhoitohuone tulee sit alas.
Olen ajatellut siirtää miehen ja mun vaatteet varmaan kylmästi sinne kun siellä on sit se meidän aikuisten vessakin. =)
Lastenvaatteet saa olla sit kaikki ylhäällä kera pyykkikorin siellä.
Katsotaan miten tulee toimimnaan.

Irmastiina kirjoitti...

Siinähän saa sitä hyötykiikuntaa, kun kolmea kerrosta eestaas kiiruhtaa...:))
Ei vaiskaan, varmasti sitä oppii katsomaan, että tarvittavat tavarat on mukana, ennenkuin ylhäältä alimmaiseen kerrokseen kiiruhtaa..:)

Anonyymi kirjoitti...

Me asumme 3-kerroksisessa rintamamiestalossa. Makuuhuoneet yläkerrassa, jossa myös vaatesäilytys. Kellarissa pesukone. Toimii ihan hyvin. Pyykkikori yläkerrassa ja kellarissa ja kannettava pyykkikassi joka reissaa ylös-alas likaisten ja puhtaiden vaatteiden kanssa. Illalla kerätään keskikerroksesta kaikki ylös menevät vaatteet yläkerran rappusiin, josta napataan mukaan kun mennään nukkumaan. Ja kellarirappuihin heitetään likaiset vaatteet, jotka otan mukaan aamulla kun menen suihkuun. Ehkä ei niin tyylikästa, mutta kuka sen näkee keskellä yötä? Ja näin keskikerrokseen ei pääse kerääntymään vaatteita. Meillä on myös muita koreja jotka matkaavat kerrosten välillä ja joita täyttelen ja tyhjentelen kun siirryn kerroksesta toiseen. Kokemusta tästä on yli 30 vuotta (asumme lapsuudenkodissani) ja toimii edelleen meidän nelihenkisessä perheessä (lapset 2 ja 4-vuotiaita).
/Katarina

Nonna kirjoitti...

No sulle tulee arjen hyötyliikuntaa, kun ravaat portaissa!

Meillä on kaksi kerrosta, alhaalla pyykinpesu ja ylhäällä makkarit. Pienten vaatteet olen järkännyt alakertaan (eteisen kaappeihin), että niitä ei tarvitse raahata ylös. Ylhäällä on isojen lasten ja aikuisten vaatteet, eli kyllä täälläkin raahataan koreja portaissa!

Murisin muuten just yks päivä noista zuzupetsien radoista. Äidin hermot menee...

Heli kirjoitti...

Täälläkin kanniskellaan pyykkiä yläkerrasta alakertaan.
Meillä on kannettavat kassimaiset LAUNDRY-pyykkikorit yläkerrassa. Ovat kätevät ja kevyet, kun kantelee pyykkejä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli semmoinen muisto lapsuudenkodista,sillä tavalla tuulahduksen omaisesti.

Ei meillä ollut kuin kaksi asuinkerrosta,mutta silti,tuntui että koko ajan oltiin juoksemassa portaissa,sellaisissa rautaisissa kierreportaissa,joista aina tietty ääni lähti kun joku juoksi niitä tuhatta ja sataa.
Laiskana teininä sitten passuutettiin tietysti nuorempia, "käytkö hakemassa"..

Tästä nyt ei ollut sulle mitään apua :) Aim sori, mutta ajatus vain oli se,että nyt yhdessä tiiviissä läjässä asuessa ei tuommoiset "ongelmat" ole enää olleet mielessä,mutta muistan mitä se oli.Toivottavasti löytyy jotain hyviä ratkaisuja!

Kaunis kori,ja tuo tapetti on aina vain myös hyvin suloinen.

Oikein mukavaa viikonloppua sinne!

Mari kirjoitti...

Meillä oli joskus Treella vanha paritalon puolikas, joka oli kolmekerroksinen. Just pyykit pestiin alhaalla, oleskeltiin keskellä ja vaatekaapit ylhäällä... Aina jäi pyykkikori johonkin, kun ei heti kerralla vienyt sitä sinne yläkertaan;) Mutta ei se oo niin vakavaa! Aurinkoista perjantaita♥

Villasukka kirjoitti...

Meilläkin tuo 3- kerroksen dilemma. Ei oo löytynyt vielä ratkaisua tilanteeseen. Ainoastaan mulla on tapana, et tuo tullessas ja vie mennessäs. Ilman tavaroita kerroksesta toiseen rappaamista ei enää ole. Tyhjäkäyntiä siis vältetään ;)

selma kirjoitti...

Kaunis kori! Meillä on alhaalla pyykinpesu ja -kuivaus ja sen takia lähes kaikki vaatteiden säiltys alhaalla. Ne jotka on ylhäällä, laitan aina rappusiin ja viedään samalla kun muutenkin mennään. Mä kyllä tykkää tosi tosi paljon, että on kerroksia.

Hanni kirjoitti...

Meillä on pyykkikorit makuuhuoneissa ja kun ne täyttyvät, roudataan kerralla koko kasa pesuhuoneeseen pyykkäämistä varten. Tosin kerrokia meillö ole, joten roudaaminen on helppoa, Sitten vain puhtaat pyykit kuskataan takaisin vaatekaappeihin huollon jälkeen. Kolme kerrosta kuulostaa haastavalta. Olen huono antamaan vinkkejä. Lapsuuden kodissani oli kolme kerrosta ja pyykkihuolto tapahtui keskikerroksessa. Jokaisessa kerroksessa tosin oli myös tilaa vaatesäilytykselle, joten ongelmia emme kokeneet.

Ihana tuo kahvallinen kori =D

Marika kirjoitti...

Heips! meillä pesukone keskikerroksessa, miehen vaatteet myös sillä aulan kaapeissa, mut mun vaatteet ylhäällä ylimääräisessä makuuhuoneessa. Alakerassa vaan ulkovaatteet. Käytännössä meillekin sellasta edestakaisin ramppaamista ja viemistä/tuomista samalla kun ravaa kerrosten väliä. Olis kyl hienoa, jos kaikki vaatehuolto vois olla yhdessä ja samassa tilassa. Mul on kodinhoitohuoneessa kori johon kasaan omia puhtaita vaatteita vietäväksi ylös, mut käytännössä käy niin et otan korista vaatteita suoraan käyttöön. Ylhäällä olevat vaatteet jäävät melkein käyttämättä, kun en jaksa sieltä hakea vaan ne muutamat kiertää käytössä :)

Mari kirjoitti...

Vaatesäilytystä olisi meilläkin parannettava. Vaatteet ovat meillä yläkerrassa ja pukeminen kuitenkin tapahtuu alakerrassa... Pesukin on alakerrassa.

Päivi kirjoitti...

Jep. Näissä vanhoissa taloissa ei kyllä noita säilytystiloja liioiksi ole... Meillä on edessä jossain vaiheessa vanhan saunan paikalle remontoitava makuuhuone. Ja siitä tulee NIIN pieni, ettei sinne mahdu mitään kaappia. Mihinkään. Joten hiukan kyllä mietityttää, että missäs niitä vaatteita sit säilytellään...
Meillä on pyykkikone yläkerrassa, mut teidänhän pitää ihan selvästi rakentaa sellanen pyykkikuilu ja hissi puhtaille. :D heh, ei musta vissiin hirveesti apua ollu... ;)

Kivaa sunnuntaita!

-Päivi-

Sanna kirjoitti...

Meillä oli ensimmäiset kolmisen vuotta sama järjestely.
Sit meni hermo rappusissa lojuviin vaatekoreihin (eihän ne ikinä kaappiin asti päässeet).

Siirsin tästä keskikerroksesta kaikki kaapit ihan omin kätösin alimpaan kerrokseen. Onneksi siellä on todellakin tilaa niille.

Ja pyykkihuolto toimii niin että likaiset vehkeet heitetään portaisiin ja siitä sitten matkalla alas potkitaan ne mukana alakerran pyykkikoreihin.
Toimii meillä eikä ole pursuavia pyykkikuormia (paitsi siellä alakerrassa)..

Kaapit on mitä on ja irtoilee millon mistäkin kulmasta mutta parempi järjestely ikinä mitä entinen. Sitä paitsi meillä ei yläkerrassa ole edes ollutkaan kuin kaksi minimaalista kaappia.

Eikä mun vaatteet edes mahdu vaan ne on rekeissä roikkumassa.

Marsu kirjoitti...

Sinulla on ihana blogi! Taisin täällä käydä aikaisemmin, kun vielä kirjoitin aikaisempaa blogiani - ja minulla oli toinen profiilikin :)

Lisa kirjoitti...

Ei ole valitettavati kokemusta kolmen kerroksen asumisesta, mutta siitä sitäkin enemmän, että hamsterit ovat levällään lattialla eivätkä niille tarkoitetussa korissa! :D Mukava tämä blogisi, pitää tulla paremmalla ajalla uudestaan. :)

-Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...