3. tammikuuta 2011

Raikas

Joulun väistyessä ja ajatusten kääntyessä kevättä kohti tulee raikas olo. Meillä on kyllä vielä joulukuusi, jouluvalot ja kaikki paikallaan (saamattomuutta ja laiskuutta...), mutta keittiöstä korjasin jo kaiken jouluisen pois. Joku voisi viedä loput suklaatkin pois. Suklaata on aivan liikaa. Pitää piilottaa ne jonnekin pariksi kuukaudeksi. Kaipaan raikasta oloa myös sisäisesti. Täytyy hieman yrittää vaikuttaa asiaan muokkaamalla ruokavaliota. On kadonnut kaikki itsekuri ja kontrolli ja tekee vain koko ajan mieli herkutella. Minusta ei ole enää sellaisiin tiukkoihin ruokavalioihin tai ehdottomiin päätöksiin kaiken makean karsimisesta. Tykkään kohtuudesta. Nyt pitää taas tavoittaa tuo kauas karannut kohtuus ja sitä kautta raikastaa omaakin oloa.

Kummastako kuvakoosta tykkäätte muuten enemmän? Tästä isommasta vai tuosta edellisen postauksen kuvakoosta?


23 kommenttia:

Nonna kirjoitti...

Mä tykkään tästä isosta! Kyllä pienemmätkin kuvat kelpaavat!

Ihanan raikas kuva, kauniit sävyt! Joulupukki toi saman keittiöpyyhkeen, tykkään!

ryppymekko kirjoitti...

Raikas on hyvä sanavalinta,
siihen yhdyn!
Pidän isommasta kuvakoosta
minäkin muuten enemmän.

ryppymekko kirjoitti...

Viime postauksestasi vielä,jonka vasta kurkkasin:ihania kuvia,voi se pieni moppaaja uudessa keittiössä ja edelleen se ah'niin ihana lastenhuoneen tapetti!Ja vaaleanpunainen tuoli.
Kiva kun näyit sinäkin (?) kuvissa :)

Petriina kirjoitti...

Isommat kuvat miellyttävät enemmän, mutta kuten tuossa edelläkin todettu, niin pienetkin kuvat kelpaavat kyllä :-)

Kohtuus kaikessa on oikein hyvä periaate. Joillekin sopii sellainen tiukempi alkurykäisy elämäntapamuutosten suhteen, mutta lienee yhtä hyvä vaihtoehto on edetä yksi askel kerrallaan.

Katja kirjoitti...

Jaksamista remontin keskelle :)
Isommassa kuvassa nätti keittiöpyyhe! Minä tykkään molemmista, pienistä ja isoista kuvista. Joskus toimii pieni paremmin ja joskus taas suurempi.

-T kirjoitti...

Jouluherkkuja ja suklaata on tullut täällä myös syötyä ihan liikaa... Ihan niin että kakkipäivän tai kaksi viikossa ajattelin itselleni ottaa käyttöön nyt vuoden alusta ;)
Minulle käy kumpainenkin kuvakoko :)

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Raikkautta kaivataan täälläkin, mutta koti on tukossa ja samoin kai koko kroppa. Mutta kyllä se tästä ilman mitään suurempia konsteja taas alkaa arkikin sujua.

Onnea alkaneelle vuodelle!

tuksu kirjoitti...

Isot kuvat on mun mieleen :) Näkee paremmin!
Mukavaa Tätä Vuotta sinne
tuksu

Leena kirjoitti...

Ehdottomasti enemmän pienistä. Kun on tää miniläppäri käytössä, niin nuo isot hyppää silmille:)
Määritätkö pikseleinä kuvakoon vai kuinka?

Sini kirjoitti...

Molemmat kuvakoot kivoja. Ja talvivärit just passeleita! Joulun aikaan tuppaa kyllä kontrolli lähtemään, mutta saahan sitä nautiskella. Mutta tehty on ryhtiliike täälläkin.

selma kirjoitti...

Molemmat kuvakoot hyviä, mutta isommasta pidän enemmän:) ja samaa keventämistä ja raikastamista täälläkin yritetään. Lauantaina saa sitten herkutella:)

Miia - Miian unelmia kirjoitti...

Kohtuus on oikein hyvä!

Ihana kuva, talvinen ja raikas. Alkoi tehdä teetä mieli... Täytyykin mennä keittämään kupponen!

lumiomena kirjoitti...

Olen miettinyt samaa kuvakoko-ongelmaa joskus aikaisemmin. :) Pystykuvat toimivat paremmin isoina, mutta vaakakuvat pienemmässä koossa. Hyviä toki molemmat!

Kukahan meillä piilottaisi joulusuklaat :)

Hanni kirjoitti...

Mulla on ihan samat tunnelmat. Uudistumista, kohtuutta, raikkautta, valoa!
Tykkään isoista kuvista =D

Esmeralda kirjoitti...

Minäkin kaipaan raikkautta, ympärilleni ja sisälleni. :) Minä pidän isoista kuvista enemmän, paljon enemmän!
Iloista viikkoa!

PikkuBertta kirjoitti...

Tuo IHANAN RAIKAS sinisävyinen kuva on ihastuttava...Isommasta kuvasta tykkään enemmän...huonompinäköisenkin on helpompi tutkiskella kuvaa...
Yleensäkin:esim.joidenkin blogien tekstit ovat niin pienellä fontilla kirjoitettu,ettei niistä ota selvää erkkikään....anteeks,tuli purnattua.

Miia kirjoitti...

Nonna: Kiva, että kaikki koot kelpaavat! :) Minä ostin tuon pyyhkeen Kööpenhaminasta Bungalowista v. 2009. Se oli ihan mahtava kauppa, täynnä upeita kuoseja. Kuulin, että niitä saa nykyään Suomestakin, hieno juttu.

Ryppymekko: Kiitos, edellistä postausta oli ihana tehdä. Ja kyllä, se olen minä niissä parissa kuvassa.

Petriina: Joskus muinoin minä tein kertalaakista sellaisia päätöksiä ja karsin ruokavaliosta vaikka mitä pois, mutta nykyään en pysty "kurittamaan" itseäni niin. Haluan nautiskella kuitenkin jollain tapaa.

Katja: Kiitos, rankkaahan tämä välillä on (nimim. juuri muutettiin taas evakkomajoitukseen keskikerrokseen muutamaksi päiväksi maalinkatkun takia).

T: Karkkipäivä ei olisi huono päätös.

Emilia: Näin minäkin ajattelen, että kun kuuntelee itseään, tekee aika luonnollisesti sellaisia valintoja, että olo alkaa tuntumaan paremmalta ja arki alkaa taas sujumaan.

Tuksu: Kiitos! Ja tuntuu nuo isot kuvat olevan useimpien mieleen.

Leena: Näyttää siltä, että hyppään jatkossakin silmille miniläppäreiltä. Mutta hyvä kuulla, että tuollainen ongelmakin voi olla. Minä pienennän kaikki kuvat 800 pikseliä leveiksi ja käytän Bloggerin omaa kuvakokoa Erittäin suuri. Edellisessä postauksessa kuvat olivat vain Suuria. :)

Sini: Mukavaa alkuvuotta, ehkä tämä ryhtiliike kantaa hedelmää kevään mittaan! Katsotaan.

Selma: Kiva, vertaistukea siis löytyy, jos tulee takapakkia!

Miia: Minäkin lähden ihan kohta keittämään iltateet. Aamuteessä ja iltateessä on tosin suuri ero. Toinen virkistää ja toinen rauhoittaa. (Samaa pussiteetä aamuin illoin kupissani.)

Lumiomena: Ai, minä kun olen ollut enemmän huolissani juuri noista pystykuvista, kun ne näyttävät meidän tietokoneella hankalan isoilta ja tuntuu, ettei niistä saa sellaista yleiskuvaa ilman, että selaa ylhäältäalas. Vaakakuvat toimii meidän näytöllä isoina loistavasti, siksi niitä harrastan muutenkin enemmän. Tässä lajissa ei kyllä näköjään voi voittaa tai ainakaan olla täydellinen, kun kaikilla tuntuu näkyvän vähän eri tavoilla. No, pääasia, että näkyy jotenkin! :)

Miia kirjoitti...

Hanni: Näissä isoissa taidan pysytelläkin. Mukavaa ja kohtuullisen raikasta viikon jatkoa! ;)

Esmeralda: Kiitos, samoin sinulle hyvää viikon jatkoa!

PikkuBertta: Tässä tosiaan on tullut ilmi, että eri koneilla on niin eri näkymät näissä blogeissakin... minulla esimerkiksi työkoneella värit ja kuvien kirkkaus näyttävät ihan erilaiselta kuin kotikoneelta. Käsittele siinä sitten kuvia, kun ei tiedä, luottaisiko omaan koneeseensa ollenkaan... Joo, minäkään en ole aina saanut niistä pienimmistä fonteista selvää, vaikka kuinka olen tihrustanut. Olisi pitänyt zoomata koneen säädöistä...

hietzu kirjoitti...

Vaikea kysymys,molemmat kuvakoot toimivat. Nuo pienemmat toimivat minusta paremmin jos on useampia kuvia,mutta suuremmat yksittäisissä kuvissa.
(Ihana keittiöliina!)

Henrietta kirjoitti...

Tykkään isosta näkee paremmin.
Mun pitää huutaa siipalle aina et vie suklaat pois mun käsistä johki jemmaan kun en osaa lopettaa syöntiä, sais loppua jo ne:)

Ansku kirjoitti...

isommat kuvat mun mieleeen :)) saa oikee tiirailla yksityiskohtiaki! ..nii meilläki on todella "raikkaat tuulet" menneillään.. kuusi oli iha pikkanen ja lähti jo viikonlopuksi poies ja tänään pyöräytin koko huushollin ympäri.. joku siivousinto nousee ku joulu menee ohitte.

Sannu kirjoitti...

Toi edellinen postaus oli huippu kiva!Paljon teilläkin tapahtunut kaikkee.Ihana sinisävyinen kuva keittiöstä.Meilläkin mun vanhempien läppärillä mun oma blogi näyttää paljon mukavammalta kun omassa tietokoneessa.

Leena kirjoitti...

miia: aika harva norminäytön käyttäjä tulee ajatelleeksi blogin ulkoasua miniläppärissä. jotkut sivut ei toimi ollenkaan, jos niissä on esimerkiksi leveyttä laajennettu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...