16. joulukuuta 2010

16.

Tulipas sitten kokeiltua tätäkin. Piparkakkutalo, arkkitehtina tyttö 5 v. ja rakennesuunnittelijana äiti 32 v. Tarkkojen piirustusten mukaan toteutettu "kerrosmökki" oli kyllä hauska projekti. Tosin niinkuin yleensäkin, välillä hermoja koeteltiin ylitsevuotavalla 5-vuotiaan ja kohta 2-vuotiaan innokkuudella ja yleisellä sähläyksellä. Ranskanpastillit ja tomusokeri olivat pääosassa, onneksi vältyttiin suuremmilta siivouskatastrofeilta. Kuorrute loppui jo toisen kerran kesken, nyt ei kyllä taida enää jaksaa jatkaa. Lopputulos on juuri sellainen kuin odottaa saattaa. Höpsö ja oi, niin amatöörimäinen! :) Miten tuon nyt sitten voi muka syödä? Mutta pakkohan se on, sitten joskus. Mies tuskin tykkäisi, jos ehdottaisin kaikkien aikojen ensimmäisen piparkakkutalon säilyttämistä muistoesineenä.

11 kommenttia:

Nonna kirjoitti...

Oikein kiva! Meillä lapset ovat ainakin heti kärttämässä piparitalon syömistä. Yksi neljästä onkin jo tuhottu!

Rimpsukaisa kirjoitti...

Tulipa hieno,ei ensikertaiseksi uskoisi.Meillä talo on pojan huoneessa ja säännöllisin väliajoin näen että nasse istuu pöydällään ja koettaa jyrsiä kourrutetta irti :) Aluksi taisi kärsiä huonoa omaatuntoa mutta nyt vaan virnistelee kiinnijäädessään.Muka kauhistelen että syötkö tosiaan lumiukon kodin mutten ole kieltänyt syömästä,siihen nähden hyvin on säilynyt.Itse muistelen että parasta oli se salaa napsiminen.Sitten kun sai luvan kanssa syödä niin into loppui ennen kuin piparitalo,se oli aina ehtinyt väljähtyä niin ettei maistunu miltään..

tuksu kirjoitti...

Tulipas talosta kaunis! Ei ihme, että se tekisi mieli arkistoida!
Jostain luin ohjeen, että talon VOI lakata! niin se säilyy paremmin, vaan sitten se ei kyllä kelpaa enää syötäväksi...itse en kyllä ikinä ole syönyt/suositellutkaan syötäväksi, onhan se aika pölyinen, kun sokeriin pöly tarttuu niinä viikkoina, joina se esillä tököttää.
Mukavaa päivää sinne
tuksu

Päivi kirjoitti...

Aika komia talo, kyllä! Mä en ole koskaan tehnyt piparkakkutaloa, meillä ei kotona ollut tapana, enkä ole itsekään tullut sitten tehneeksi. Joka joulu sitä olen kyllä suunnitellut... Ehkä se jo lasketaan perinteeksi..? ;)

Ihanat apulaiset sulla ollu siellä.. Mulla ois palanu käämit ehkä jo kaulimisvaiheessa.. ;)

-Päivi-

hietzu kirjoitti...

Sehän on varsin hurmaava! ^^ Itse en ole koskaan vielä piparkakkutaloa tehnyt,pitäisi kai sekin joskus kokea...

selma kirjoitti...

Mainio yhteistyötiimi lopputuloksesta päätellen!

Anonyymi kirjoitti...

No mutta sehän onpi söpö tupanen!
Minä en ole koskaan tehnyt itse..hämäriä lapsuusmuistoja asiasta saattaa olla..Ehkä ensivuonna kokeilen! :)

Henrietta kirjoitti...

Käypä blogissani katsoon pakettikortteja jotka voi sieltä ihan ladata ittelleen, printata, leikata ja laittaa paketteihin. Luulen että tykkäät ovat entisajan henkisiä:)

tina kirjoitti...

Ensi kertaa täällä. No mutta tuohan on vallan söpö ja nätti, oikein onnistunut. Pare olla hiljaa omista piparkakkutaloista :D

TIINA kirjoitti...

hieno mökki! :)

Saska kirjoitti...

Ihana se on, oletpa ollut reipas! Mua kylmää jo pelkkä ajatus piparkakkutalon tekemisestä..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...