9. lokakuuta 2010

Piristystä keittiöön

Tänään sain pari uutta kivaa juttua keittiössä aikaiseksi. Keittiö on hyvin valkea, vaikka kaapit eivät olekaan täysin valkoiset. Yläosat sen sijaan ovat. Välitila on lasia, taso kiiltävää valkoista laminaattia ja yläkaappien ovet valkoiseksi maalattua lasia alumiinikehyksin... "hrrr, kun kylmää", monen mielestä varmasti. Mutta minulla onkin ajatus taltuttaa tämä moderni kylmyys tavaroiden runsaudella, väreillä, kuvioilla ja lämpimällä tunnelmalla. Ajattelen, että tämä keittiö on talon uutta puolta. Talon päivitys tälle vuosituhannelle saa näkyä, mutta myöskin talon iän pitää näkyä.

Innostuinpas selittämään. Mutta siis pientä piristystä keittiöön sain, kun tein kirpparilta löytyneistä pullon etiketeistä taulun (myös kehykset kirpparilta, eli halvaksi tuli) ja kun kaapin kätköissä ja milloin missäkin lojunut kello pääsi vihdoin seinälle. Tämä kello onkin kulkenut pitkän matkan meidän mukana eikä vielä tähän päivään mennessä ollut oikeasti päässyt seinälle kertomaan aikaa. Arvatkaas oliko mies tyytyväinen, kun vihdoin sain kellon oikeasti seinälle. Tippui kyllä itseltänikin eräänlainen painolasti hartioilta. Sittenkään ei ollut ihan turha ostos silloin vuonna 2007 tai jotain. ;) Lisäksi vielä löytyi ukin tavaroiden joukosta tällainen ihana kuppi piparikuvioineen. Tykkään nyt tuosta keltaisen, turkoosin ja sinisen yhdistelmästä paljon, siitä taitaa tulla meidän keittiön Juttu.


14 kommenttia:

Tuulella kirjoitti...

Tulipas etiketeistä tosi hieno taulu! Ja nuo Arabian vanhat kupit on aina yhtä mukavia. Itselläni niitä ei ole, mutta muistan, että joitakin niistä meillä kotonakin oli.

tuksu kirjoitti...

Kaunista! Ei ollenkaan kylmää, eikä kalsean steriiliä, vaan kaunista ja kodikasta! Ihana idea tuo etikettitaulu:)
Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne
tuksu

Johanna kirjoitti...

Miten tulikin kiva taulu! Mulla muuten odottaisi vintilla yksi peili seinallepanoa - ei ole ollut seinalla lahes 8 vuoteen. Tastapa sainkin oivan tuuman!

Henrietta kirjoitti...

Ihana taulu tuli, on niin upea etiketti.Ihasteleekohan meidän lapsenlapset meidän nykyajan vichy etikettejä! Kai ne on sillon jo heille tosi antiikkiset:)

Nonna kirjoitti...

Teillä on ihana keittiö! Ja taulusta tuli tosi hieno. Mulla on ihan samantyylinen sinivalkoinen kuppi, jossa säilytän suolaa. Saa olla sitten mukavasti näkyvillä!

Mukavaa sunnuntaita!

Hanna kirjoitti...

Ihana keittiö ja tosi hauska kello! Minäkin haluaisin jonkun tuon tyylisen.

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Olen itsekin ihaillen katsellut kuvia, joissa kiiltävän valkoinen keittiö kohtaa vanhan lankkulattian ja vanhat tavarat. Pidän siitä, että kokonaisuus ei näytä liian museolta.

Kaunis taulu ja kuppi. Ja hieno kellokin ollut suotta piilossa!

Mukavaa sunnuntaita!

Seija kirjoitti...

Päivän sana tuntuu olevan kontrasti. Tämä on ainakin kolmas kommentti johon sen kirjoitan :) Siis vanhaa ja uutta, kiiltävää ja himmeää, sileää ja karheaa, valkoista ja väriä, siitä se syntyy - tunnelma ja ikioma fiilis :)))

VanilijaVadelma kirjoitti...

Kerrassaan hieno taulu ! Teidän keittiö näyttää oikein ihanalta yhdistelmältä uutta ja vanhaa. Ja jokaisella ostoksella on paikkansa, sitä on vain vaikea tietää löytyykö se heti vai ehkä vuosien päästä ;-)
P.S. Naputtelen tähän yhteyteen yleisen kiitoksen kauniista blogista :-) Kiva käydä lukeamssa mukavia juttuja ja katselemassa kauniita kuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana keittiö. Olen talonpoikainen sekä ammatiltani että sisustustyyliltäni. Ja se sopiikin tähän meidän vanhaan maalaistaloon parhaiten. Toisaalta sitten taas huomaan, että moderni muotoilu vetoaa.. Ja kuten joku tuossa kirjoitti kommentissaan vanhan ja uuden liitto toimii!!
Kiitos lukutuokioista blogisi äärellä.

Hyvä Mieli kirjoitti...

Hyvä idea tuo etikettitaulu! Väriyhdistelmäsi on hyvin kaunis ja seesteinen.

Saska kirjoitti...

Tuo etikettitaulu on kaunis! Ja muutenkin nuo ihanat löytösi tuovat kivaa tunnelmaa moderniin keittiöön, uuden ja vanhan yhdistelmästä tämä tyttö tykkää:)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Eksyin blogiisi vahingossa kun laitoin hakusanaksi Aurora asuntomessut 2004. Haaveilit soilloin Auroran tyyppisestä talosta. Ajanpuutteen vuoksi kysynkin ihan mielenkiinnolla, että rakensitteko te sen tyyppisen talon?
Itse selailen iltaisin taloesitteitä, ja toivettakaan siitä, että rakentaisimme talon, ei ole :( Joten toivottavasti sinun toiveesi toteutui.
Kun saan vauvaltani enemmän aikaa, tulen varmasti lukemaan blogiasi enemmän ja tarkemmin :) Sen verran mielenkiintoiselta se vaikuttaa!
Hyvää syksyn jatkoa sinulle!

Miia kirjoitti...

Viimeisimpään kommenttiin Anonyymille: Hauskaa, että eksyit blogiini. Ei me rakennettu taloa vaan ostettiin vanha rintamamiestalo, jota nyt remontoidaan. Aurora-talon keittiö oli kuitenkin jäänyt mieleen siinä määrin, että haluttiin tänne vanhaan taloon kuitenkin sellainen samanhenkinen keittiö kuin kyseisessä Aurora-asuntomessutalossa oli. Se sopi niin kivasti 50-luvun taloon, mutta oli kuitenkin moderni. Toivottavasti sinun unelmasi talon rakentamisesta joskus toteutuu tai sitten se unelma muovautuukin sellaiseksi, että sen voitte toteuttaa. Ihanaa vauva-arkea sinulle toivottelen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...