17. lokakuuta 2010

Helppo kissa-asu

Minulla on ainakin taipumusta tehdä monista asioista liian vaikeita. Esimerkiksi lapselle osoitettu synttärikutsu, jossa lukee naamiaiset, on herättänyt useimmiten kauhunsekaisia tunteita. En yleensäkään haluaisi ostaa asuja, joita tarvitaan vain kerran tai kaksi. Prinsessamekkoja on onneksi löytynyt yksi kirpparilta ja pari minun ja siskoni vanhaa äitini säilömänä. Mutta käyhän se vähän tylsäksi pukeutua aina prinsessaksi. Pojalle tulee olemaan vaikeampi keksiä naamiaisasuja. Oma luovuus on useimmiten koetuksella, kun yrittää keksiä edullisen, mutta lasta miellyttävän asun vappuhulinoihin tai naamiaissynttäreille. Tällä kertaa sain kuitenkin arkisen hyvän oivalluksen, joka lähti tytön raidallisista sukkahousuista. Kaikki tarvikkeet löytyivät kotoa valmiina.


Tarvitaan: 1 kpl sopivan värisiä sukkahousuja, sopivan värinen vartalonmyötäinen paita, naisten ohuet sukkahousut (solmitaan lahkeet yhteen alhaalta ja keskeltä parilla solmulla ja työnnetään vyötäröosa lapsen sukkahousujen sisään peppupuolelle), hiuspanta, askarteluhuopaa, liimaa, tussi ja meikkikynä. Leikataan huopakaitale, taitetaan kaksinkerroin ja leikataan toiseen päähän korvien muoto. Liimataan, mutta jätetään pieni kuja hiuspannalle. Näin pantaa ei tarvitse uhrata kokonaan naamiaiskäyttöön.


16 kommenttia:

Lezzie kirjoitti...

Aivan mahtava idea!

Tuulella kirjoitti...

Tosi hyvännäköinen asu ja helposti toteutettava! Itse olen aina selvinnyt naamiaisista helposti sen vuoksi, että lapsella on ollut harrastus, jossa näytöksiin tehtiin asuja. Niinpä kaapeissa on edelleen rooliasuja joka lähtöön. Monet eläinasut on koottu trikoista/sukkahousuista, paidasta, irtohännästä ja kypärämyssystä, johon on ommeltu korvat. Esimerkiksi apinamyssyyn saa loistavat korvat kahdesta olkatoppauksesta :)

Puvun saaja näyttää niin onnelliselta asussaan ja meikissään!

Amelia kirjoitti...

Mjau! Onnistunut lopputulos!

heini kirjoitti...

Ihana! Tätä ideaa vois joskus käyttää, jos tarvetta tulee... :) Niin hauska ja ihana lopputulos, meikkeineen kaikkineen! :)

-Heini-

anrinko kirjoitti...

Ihana on!
Just tänään myin kirpparilla vastaavan "kissa-asun" kun oli jäänyt tytölle pieneksi.
Kotoa löytyy oikeasti vermeet melkein mihin tahansa asuun. Jos omistaa sakset, huopaa ja liipaa, niin melkein mitä vain voi värkkäillä pienelläkin varoitusajalla.

Nonna kirjoitti...

Todella söpö kisulainen! Hieno asu. Minäkin tykkään paljon enemmän itse väkerretyistä kuin kaupan valmiista asuista!

Hyvä Mieli kirjoitti...

Sievä pikku kissaneiti! Hyvin ideoitu. Ja valtavan IHANA tuo edellisen postauksen ikkunapoka!!

Seija kirjoitti...

Hienosti toteutettu idea ja suloinen kissatyttö!

-T kirjoitti...

Hieno idea ja totutus! Kissana olo on varmasti ollut kivaa!!!
Just tuollaisia itse keksittyjä juttuja tykkään myös suosia :)

-T kirjoitti...

...tarkoitin siis hieno toteutus!
Mukavia hetkiä uuteen viikkoon :)

Johanna kirjoitti...

Olet ihan oikeassa. Usein asioita miettii aivan liian vaikeasti. Ja voi kuinka mainio kissaneito syntyikaan! Hyvin keksitty!

Leena kirjoitti...

Sinulla on blogissasi tähän asti näkemistäni kaunein otsikkokuva!

Jonna kirjoitti...

Voi kun kiva (ja helppo) idea! Ja lopputuloskin mita mainioin :)

eilen tänään huomenna kirjoitti...

Minä taas rakastaisin keksiä niitä naamiaisasuja! Voi kun saisikin jonkun ahkeran pienen naamiaisissa kävijän jolle surautella asuja!

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Oikein piti tulla kurkkaamaan kukkatyynyäsi, suloinen :) Kivan kissa-asun olet kehitellyt. Aivan totta, että usein tulee ajateltua vaikeimman kautta vaikka helpommallakin saa ihan yhtä kivaa :)

Mari kirjoitti...

Ihana kisu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...