9. syyskuuta 2010

Pakollinen omppukausipostaus

Tänä vuonna ei tullut (onneksi) yhtä paljon omppuja kuin viime vuonna. Kuitenkin ihan riittävästi meidän tarpeisiin, sillä ei olisi tullut tänä vuonna tehtyä hilloa / mehua kuitenkaan. Rouskutettavaksi niitä riittää ja kauraomenapaistostakin saadaan tehtyä vielä monta kertaa. Omppupiirakkaakin tehtiin jo yksi pellillinen. Ehkä viikonloppuna taas keksitään jotain omppuherkkuja.

Kuvissa vilahtelee viinipullolaatikko, jonka olen ostanut kirppikseltä eurolla. Maalasin sen ja otin kansilevyn pois (menee nukkekotiin askartelumateriaaliksi). Tarkoitus oli kiinnittää laatikko seinälle ja ehkä jopa "tapetoida" sen pohja, mutta käyhän tuo hyvin omppujenkin säilytykseen. Toisin sanoen keskeneräinen projekti oli lojumassa keittiössä pöydällä ja omput ei mahtuneet mihinkään muuallekaan... milloinkahan tähän taloon saataisiin edes jonkinlainen järjestys kaaoksen sijaan...? Lievä remonttiahdistus on iskenyt minuun. Kohta ollaan asuttu talossa vuosi. Tämä on muuten 300. postaus. Juhlan aiheita olisi siis tarjolla useitakin. Ehkä kohta voisi taas arpoa jotain. Sehän olisikin kivaa!


16 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Hieno idea! Opin tasta bloggailusta koko ajan uutta. Siis nyt olisi aika laittaa omput esille blogiin... kiitos vinkista! Harmi, ostin juuri eilen pari kolme kiloa banskuja ja ajattelin leipoa jos vaikka minkalaisia banaaniherkkuja. Pitanee tarkistaa tama oma kausiluontoisuutensa.

Miia kirjoitti...

Niinpä, harkitse nyt vielä! Ei kai nyt banaaneja tähän aikaan vuodesta blogiin. ;)

Joskus vaan tuntuu, että blogeissa pyörii - TIETENKIN ja täysin ymmärrettävästi - samat aiheet samoihin aikoihin ja tuntuu ihan höpsöltä vielä itsekin postata samasta aihepiiristä silläkin uhalla, että suurin osa on saanut jo yliannostuksen omppupostauksista. Mutta teenpä sen yleensä silti, jos aihe minua millään tapaa on liikauttanut suuntaan tai toiseen.

Niina K kirjoitti...

Oi miten ihania omenoita! Arvaa kuka oman omenapuun puutteessa aina ihailee koiralenkillä toisten herkkuja notkuvia puita. Tällä iällä kun en enää edes omppuvarkaisiin taivu joten tyydyn ihailemaan. :)

Henrietta kirjoitti...

Ei ole omenapuita itsellä joten kuolaan muiden.Kuola rupes valuun noista olisko omenakaurapaistoksista kermavaahdon kanssa.Meidän koti on huono hotelli kun täällä ei saa mitään hyvää:)

hietzu kirjoitti...

Ah! Ihania omenaherkkuja! Nyt täytyy kyllä tehdä itsekin viikonlopun kunniaksi tuota omena-kaurapaistosta! :) Nam.

morso kirjoitti...

Ihania omenaherkkuja ja hieno laatikko.

Mustakin tuntuu välillä hassulta postata samoja omenoita kuin kaikki muut, mutta sitä tää nyt vaan on. Meilläkin muuten on sopivasti pienempi sato, hilloa teen, mutta ei tartte epätoivon kaupalla kaupitella omppuja joka suuntaan. :)

Tuula kirjoitti...

Omput vaan on niin hyviä, että kyllä niistä kannattaa blogata :) Mä niiiin haluaisin sen talon, jonka pihassa kasvaisi pari omenapuuta!! Istuisin sen alla, lipittelisin valkkaria ja odottelisin, että omenat putoaa syliin :D
Mun piti kyllä oikeasti kommentoida jotain ihan fiksuakin, mutten enää muista mitä... Omppumato vei sanat suusta.

outi kirjoitti...

Meidän pikkiriikkinen kääpiöivä omppupuumme tuotti tasan 16 omenaa. Niistä riitti kahteen paistokseen. Voi onnea! Tuntuu huikealta, että jollakin sato voi olla niin suuri, että sen kanssa ollaan jo hiukan kiipelissä. Ja remonttiahdistus.. Me ollaan asuttu tässä pian kuusi vuotta ja aika kamala kaaos täällä on vieläkin. Jos lohduttaa. vai olisko tämä varoittava esimerkki?:)

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Ihanan näköisiä omppuja teillä!
Ja taatusti hyviä, kuten allaoleva paistoskin.

Hauskaa viikonloppua sinulle!!

kati kirjoitti...

Meilläkin tänä vuonna omppuja piisaa, viime vuonna kun halla vei koko sadon. Hilloja oon tehnyt ja yhden piirakan vasta.

Sarppu kirjoitti...

Sinulla on ihana rauhallinen ja tunnelmallinen blogi, onneksi pistäydyin, meillä omput edelleen vielä raakoja, odottelen jo että saisi piirakkaa, mukavaa viikonloppua.

Nonna kirjoitti...

Minua ei kyllä haittaa, vaikka tähän aikaan vuodesta "kaikki" postailevat omenista. Aina jotain uutta näkökulmaa tai ohjetta löytyy. Kohta lähestyy joulu ja kaikki postaavat joulusta. Ja se on vaan kivaa!

Kiva idea tuo viinilaatikon tuunaus. Ja edellisen postauksen neidin huone on kaunis. Sopivasti rosoinen. Kiva, vanha naulakko. Heh, kaikki on kivaa...

Jonna kirjoitti...

Omppupiirakkaa nam! :P

Päivi kirjoitti...

Kyllä omput onkin oman postauksensa ansainneet. :D Ihanan näköisiä herkkuja ja kaunis tuo laatikko.

Kivaa viikonloppua!

-Päivi-

Sini kirjoitti...

Syksyisiin omenapostauksiin ei kyllästy ikinä :) Kuuluu vain niin asiaan, kuten joulu. Tänään olen vetänyt jo aamiaisella omenapiirakkaa ja jälkkäriksi omenapaistosta.

Melike kirjoitti...

Tämä tuntuu juu olevan suosittu aihe tähän aikaan vuodesta, mutta eihän nyt banskujakaan sentään... ;)

Namin näköistä kaurapaistosta ja ihana tuo puinen laatikko!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...