2. tammikuuta 2010

Remppamuistoja

Nytpä onkin aika näyttää kuvia tytön huoneen remontista. Tällä kertaa kuvia purkuvaiheesta. Huone on siis lähes 19 neliön kokoinen. Muuttaessamme taloon huoneessa oli yhdellä seinällä rivi 80-90-luvun vaihteessa asennettuja kiinteitä kaapistoja. Rivin päässä yksi 50-luvun ovella varustettu lastulevykomero. Katossa styroksilevyt, seinillä kellastuneet tapetit. Ikkunat on vaihdettu 80-luvulla ja nyt ikkunoita ympäröivät tietenkin (voi miksi, miksi???) tummat ikkunanpuitteet. Lattia on alkuperäinen, mutta hiottu jossain vaiheessa. Huoneesta on käynti vintille pikkuruisesta oviaukosta.

Purkuvaiheessa seinistä löytyi ensin 6 tapettikerroksen alta puukuitulevyt ja sieltä alta sitten 4 tapettikerrosta ja pinkopahvit. Kun kiinteät kaapistot purettiin, niiden takaa paljastui "keittiö". Vesiputket, joihin ei tullut enää edes vettä, oli jätetty kaapiston taakse. Huoneessa oli sekä laitettu ruokaa että tupakoitu, joten kaikki hajuja imenyt materiaali purettiin seiniltä pois. Katosta revittiin irti styroksit ja niiden alla olleet puukuitulevyt ja vieläpä niiden alta maalattu pahvi. Katosta löytyi poistoilmaventtiilikin, joka oli jätetty piiloon. Piipun muurikin löytyi kaapistojen takaa ja siihen kiinnitetyt kaakelit pudotettiin alas.Lopulta huoneessa näytti tältä. Aika raadollinen näky. Aika paljon tekemistä vielä edessä.11 kommenttia:

Marielisa kirjoitti...

Voi mitä kaikkea huone onkaan sisältänyt...mutta hyvä siitä vielä tulee, usko pois! :)

Vekarus kirjoitti...

On siinä ollut purkamista! Ja nyt vielä uudelleen rakentamista. Voimia loppurutistukseen!

heini kirjoitti...

Voi, iso työ teillä takana...Varmasti iso edessä, mutta nyt jo paremman puolella, tästä eteenpäin on helpompi nähdä aina työn tulokset, ja saatte aloittaa sen paremman, kuntoon laittamisen. Kauniin, suuren huoneen tyttö saa!
Odotan innolla seuraavia kuvia. :) Jaksamista remontti rintamalle.

-Heini-

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Nostan hattua. Hienoa, että jaksatte tehdä perusteellista työtä! Voimia.
Uskon, että lopputulos on mitä kaunein!

Hanna kirjoitti...

Paljon olette kyllä tehneet, huoneesta tulee varmasti hieno. Ihanan tilava lastenhuone.

Oikein hyvää uutta vuotta ja tsemppiä remonttiin!

Anonyymi kirjoitti...

Mä en kans voi ymmärtää noita tummia ikkunanpokia! Eräässä 80-luvulla rakennetussa rivitalossa maalasimme ne sisäpuolelta valkoiseksi. Huone raikastui aikalailla!
Marja

PikkuBertta kirjoitti...

On siinä taas joku viisas ollut remppaamassa,Laittaa nyt ilmastointi venttiilitkin umpeen.
Suuren työn olette tehneet.Hattua nostan teille.

Miia kirjoitti...

Moi kaikki! :) Joo, voiton puolella ollaan, näette pian lisää kuvia. Kieltämättä alkoi hiki tulla, kun eilen näitä kuvia keräilin ja katselin. Kahden pienen lapsen kanssa remontointi omin voimin ei ole maailman helpoin homma noin aikataulujen suhteen, tunninkin puristus päivässä on jo iso saavutus toisen ollessa töissä (paljon).

Marja: Mekin aiotaan maalata nuo ikkunanpokat sisältä ja ulkoa valkoiseksi. Ensi kesänä sitten niitä hommia edessä.

Teija kirjoitti...

Oi, voimia! :) Siitä tulee ihana!

Mari kirjoitti...

NO kylläpäs siellä on oltu reippaita! Varmasti tulee ihana lopputulos... Päästäispäs mekin jo yläkertaa tekemään:)

marikan kirjoitti...

Oh hoh, meillä hyvin samanoloinen huone yläkerrassa ollut odottamassa remonttia jo kauan...aika monta kerrosta kaikenlasita matskua tuli revittyä seiniltä pois...nyt on siis riisutussa asussa ihan niin kuin sun kuvissa...siitä pitäisi tull apojan huone joskus (toivottavasti pian, että äitee saa sisustaa pienen pojan huoneen ;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...