20. tammikuuta 2010

Mikrot ja retrot

Keittiösuunnitelman tekeminen on seuraava murheenkryyni. Pari suunnitelmaa takataskussa eikä mikään tunnu meidän keittiöltä. En mene vielä edes yksityiskohtiin, mutta siis haasteita asettavat mm. seuraavat seikat:

Mikron sijoittaminen lapsiystävällisesti? Tarvitsen vinkkejä siitä, mikä teidän mielestä on ollut hyvä paikka mikrolle. Pöytätaso, yläkaappi, kokonaan piilossa jossain ihan muualla? Ikealla näyttäisi olevan myös sellaisia mikroja, joissa luukku aukeaa kuin uunin luukku mikron eteen. Onkohan se hyvä vai huono juttu? Pöytätasoa meidän keittiöön on tulossa melko vähän, koska halutaan keittiöön pieni aamupalapöytä tms. ja pari vanhaa tuolia ikkunan eteen. Tämä siis asettaa pieniä haasteita näiden koneiden sijoittelussa. Vai pitääkö luopua tuosta pöytähaaveesta...

Jääkaappi (me ei tarvittaisi kuin jenkkikaappi, kellarissa on iso arkkupakastin, jota halutaan hyödyntää) integroituna vai retrona...? Tällainen Upon retromalli kermanvaaleana olis aika kiva, mutta korkeus tuntuu kyllä tosi pieneltä - vain 120 cm. Käytännössä siis usein käytettävätkin elintarvikkeet jäävät tuonne lähes lattiatasoon. Tarvitaan varmaan vähän isompi kuitenkin. Isohko pakastinlokero on vaan ihan ehdoton vaatimus, muutenhan olisikin ihan helppoa valita perusintegroitava jääkaappi. Toisaalta mitään järkyttäviä summia en ole valmis laittamaan jääkaappiin, joten Smeg lienee poissuljettu vaihtoehto. Upo olisi huomattavasti halvempi ymmärtääkseni, vaikka kallis on sekin peruskalusteisiin verrattuna.13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä mikro on tiskikoneen päällä (siis vähän niinkuin kaapissa mutta kaapissa ei ole ovea..on siistimmän näköinen kuin jos olisi vain lätkäisty kaapin päälle.) ja tiskikone on siis "ergonomisella" tasolla hiukan ylempänä.

Jonna kirjoitti...

Minä ainakin piilottaisin mikron kaappiin jos se olisi mahdollista. Ei sitä kuitenkaan loppujen lopuksi ihan kamalan paljon tule käytettyä. Minusta tuo Upon jääkaappi vaikuttaa ihan pätevän kokoiselta. Meillä on ihan perus jääkaappi-pakastin ja kyllä meidän sapuskat sinne mahtuu ihan hyvin. Toinen pakastin meilläkin kyllä on, tyylikkäästi makuuhuoneessa, kun muualle ei mahdu :)

Anonyymi kirjoitti...

Meillä mikrolle tehtiin oma hylly yläkaapin "alatasanteelle", jossa mikro pidettiin kunnes lapset alkoivat käyttää sitä itse. Silloin se siirrettiin astetta alemmas työpäydälle ja siellä olleet veden- ja kahvinkeitin siirtyivät ylös vanhalle mikron hyllylle. On toiminut hyvin tällä tavalla! En laittaisi ovea mikron eteen, meillä mikro on kovassa käytössä - siinä lämmitetään voileipiä, ruokia ja juomia koko ajan!

Niina K ♥ kirjoitti...

Kannattaa miettiä myös josko nostaisi sen jenkkikaapin kuitenkin irti lattiasta, esim jo se puolimetriä korotusta lisää käyttömukavuutta kummasti. Meillä on jenkki nostettuna "normijääkaappikoloon" sellaisella irtokorokkeella. Ei tarvitse kyyristellä ja silti pakastimellekin pääsee vielä helposti. Tuttavan jenkki on istutettu kaapistoon niin että sen alapuolella on ihan normi alakaappi = melko korkealla lapsille, mutta nykyäänhän on niitä hauskoja puolikkaita kaappeja joiden päälle kaapin saa melko näpsäkästi jos ei halua kappia yksinään lattialla seisottaa. mikro oli meillä aiemmin talolla sivupöydällä jonka korkeus oli hyvä tytöllekin mutta täällä kuutiossa mikro on kalusteisiin istutettuna ja on tytölle liian korkealla joten usein käyttää penkkiä jotain mikroon laittaessaan.

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Meillä mikro on siellä isossa komerossa ylähyllyllä. Turvallisesti pois lasten ulottumattomista, mutta kun se aika tulee, että lapsetkin sitä tarvitsevat, niin siirretään alemmas.

Jääkaapista sanon, että ehdottomasti irrallinen, ei kalusteisiin sijopitettu. Pidän juuri tuosta uposta ja tietty smegistä. Meillä on halpa yhdistelmäkaappi, mutta mies on luvannut, että "sitten joskus" toteuttaa toiveeni. :)

Elina kirjoitti...

Hei,
olen lueskellut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta vasta nyt uskaltauduin jättämään merkkiä :D .

Minusta paras paikka mikrolle on kauppa, eli meillä ei ole mikroa ollenkaan.

Tuo Upon punainen jääkaappi on ihana, minä ostaisin sellaisen vain esteettistä silmää miellyttääkseni ja kiroaisin epäkäytännöllisyyttä sitten vasta myöhemmin ;) .

heini kirjoitti...

Mikro asiaan en osaa sanoa oikeen mitään, kun meillä se on ihan työtason päällä vaan. Itse kun oon lyhyt, tykkään, että se on helposti käsillä, mutta kauniimman näkönen se on, jos se on siellä ylenpänä kaapistoon integroituna. :)
Mä en ollut aijemmin nähnytkään tota Upon jääkaappia, mun mielestä hieno! Itse en taitais siirtyä taksin pieneen jääkaappiin, kun oon tuohon isoon tottunut. Munta vuotta sinniteltiin sellasella "puolikkaalla", jossa pakastin alla, mut nyt kun on saatu täysmittanen, niin en siittä luopuis. :D Mutta tuo Upo taisikin siis olla isompi, kun Smeg?

-Heini-

Nora kirjoitti...

Meille tulee mikro yläkaapin alahyllylle, ovi alkaa vasta mikron yläpuolelta. Tosin tuo alahyllyn korkeus työtasosta on vielä päättämättä, sit kun puuseppä tulee mittailemaan keittiötä, niin päätetään. Koululaiset käyttää mikroa välipala-aikaan ja harrastusten vuoksi kyllä aika usein joudutaan osalle perheestä ruokaakin siinä lämmittämään. Vanhassa kodissa oli työtasolla, ehkä helpompi lapsille kun oli matalammalla, mutta minusta hankala, kun mikron eteen ei oikein mahtunut kunnolla lautasta laskemaan.
Jääkaappiin en ota kantaa, sillä meidän urheilijaperhe totisesti myös syö :) ja jääkaapin pitää olla iso. Meille tulee Festivon kylmiöpakastinsysteemi.

Pauliinan Ikioma kirjoitti...

Siskollani on lapsia ajatellen hyvä sijoitus. Keittiön pöytätason alla on "tyhjää tilaa" patterin takia ja tähän koloon on laitettu hylly mikrolle. Jopa 2v ylettyy - jos se nyt on hyvä idea?

Miia kirjoitti...

Ihanaa, kiitos kommenteista! Lisää, lisää vaan, koska kaikki käytännön kokemukset on hyvä apu.

Tuohon jääkaapin kokoon vielä, meillä on ollut täyskorkeat jääkaappi ja pakastin kahdessa edellisessä kodissa, nyt jää-viileäkaappi, jonka viileä puolisko näyttää useimmiten lähes tyhjältä... eli voisi olettaa, että tuo tod. näk. riittäis.

Elina, kiva että jätit kommentin, mukava tietää, ketä täällä käy. :)

Heini kysyit tuosta Upon koosta, taitaa se olla pienempi kuin Smeg, en ole kyllä tarkemmin asiaan perehtynyt. Tai niitäkin taitaa olla erilaisia... Ehkä pitää ryhtyä opiskelemaan vähän lisää tätä asiaa! ;)

Jonna kirjoitti...

Tästä postauksesta inspiroituneena meidän mikro siirtyi eilen pöydältä kaappiin. Pienellä järkkäilyllä tila järjestyi helposti. Keittiöstä tuli heti valoisampi, kun pöydältä lähti yksi masiina piiloon.

kioto kirjoitti...

Äänestän retroa ja seisomaan näyttävästi ihan lattialle, ei kaapinrunkoihin piiloon. Kun kone on kuin koru sen täytyy saada ansaitsemansa paikka näkyviltä. Hyvää arkijumppaa kyykistellä maitotölkkien perässä.

Mikro meillä on pitkän harkinnan jälkeen ihan pöytätasolla. Syynä tokaluokkalainen tyttö, jonka haluan ylttämään hyvin siihen, kun kuitenkin yksin täällä välipaloja ja kuumia juomia lämmittelee koulun jälkeen. Kiinteästi en sen takia sitä esille laittaisi. Lapsi kun kiipeää pallin kanssa nostamaan vaikka kaakaokupin ja hups, palovamma on valmis. Joissain asioissa kannatan käytäntöä vaikka esteetikko olenkin.

Niin joo moi vaan, olenko esittäytynyt. Kioto päivää, *kättelee*

Parolan asema kirjoitti...

Kurkkaa myös tuolta e-kodinkoneilta Bompani-merkkiset jenkkikaapit, tilasimme omamme sieltä ja niin mukavan paljon edullisemmin kuin muut jenkkikaapit osaavatkaan olla. Omamme on kyllä sellainen jääkaappi-pakastin-yhdistelmä, mutta muistelisin että niitä oli eri kokoisinakin. Mikron sijoittelussa omat neuvot valuvat aivan hukkaan sillä meillä se on tällä hetkellä jopa aikuis-epäystävällisesti, nimittäin tilapäisesti jääkaapin päällä...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...