4. tammikuuta 2010

Sähköistä


Meille tulee nämä (Strömfors, Renova-sarja) sitä mukaa kun sähköjä ja pintoja uusitaan. Talossa sähköt on osittain vielä alkuperäiset. Tyttö ei yletä valokatkaisijoihin ja pistorasioita on ihan liian vähän. Tai ne ovat omituisissa paikoissa. Uusitut sähköt on vedetty pintavetoina aika rumasti, joten lähes kaikki sähköt uusitaan tavalla tai toisella. Yritetään upottaa johtoja piiloon, jossain kohtaa ehkä joudutaan vetämään pintaankin. Uskoisin, että kun pintavedot tekee harkiten, lopputulos lienee hyvä. Alkuperäisiä pistorasioita ei ole enää kuin yläkerrassa meidän makuuhuoneessa, siellä on sellaiset mustat pyöreälinjaiset kahden pistokkeen rasiat. Kaikki vanhat valokatkaisijat on vaihdettu uusiin vuosien varrella. Sähkömies ei tullut vielä tänään, joten lattiaakaan ei ole vielä maalattu. Ehkä huomenna ja loppiaisena maalataan sitten lattia. Kärsivällisyys koetuksella taas. Olen huono odottamaan.

13 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Tosi ihanat! Itsekin ottaisin mielelläni tuollaiset, mutta pitäisi olla niihin sopiva talo :)

Vekarus kirjoitti...

Yritä jaksaa odottaa! Ihanat valinnat!

Jutta kirjoitti...

Meillä vietti juuri pari päivää joulun aikaan sähkömies uusimassa sähköjä. Meilläkin on kaikki pintavetona ja pintavetona niitä myös uusittiin. Ei ollut sähkömies kuulemma tämän vuosituhannen puolella tehnyt enää pintavetoja :)

Alkuperäisiä maadoittamattomia pistorasioita vaihdettiin Renovaan ja muutama tuollainen Renovan katkaisijakin laitettiin, niihin missä ei ollut alkuperäisiä eikä löydetty oikeannäköistä vanhaa. Ihan sievästi ne minusta upposivat tänne, vaikka aluksi näyttivät kauhean isoilta vanhoihin verrattuna.

Pauliina kirjoitti...

Meille tulee myös nämä. Mutta otettiin kuitenkin ne mustat. Vähän jännittää oliko oikea valinta...

heini kirjoitti...

Oi, kauniit! Sopii ihanasti vanhan talon tunnelmaan, juuri oikea valinta! <3
Jaksamista ja kärsivällisyyttä odotteluun.

-Heini-

Mari kirjoitti...

Meille tulee samoja... Pikku hiljaa:) Noi on niin söpöjä. Maltti on valttia. En kyllä ole itsekkään hyvä odottamaan;)

Nonna kirjoitti...

Nuo ovat tosi nättejä, ja varmaan ne mustatkin ovat ihania. Meillä on mökillä pähkäilty samojen valintojen kanssa. Onneksi sieltä löytyi paljon vanhaa ja osa ostettiin Rakennusapteekista.

Kiva kun kävit blogissani visiitillä, jatkan tutustumista teidän taloonne mielenkiinnolla!

Mukavaa loppiaista ja leppoisia maalaushetkiä!

Pauliiina kirjoitti...

Voi ihanaaa! Teille tulee nuo ihanat valokatkaiijat! Itsekkin niistä haaveilin, mutta tuli sitten erilaiset. Lattiasta tulee varmati mahtava :)Ihana seurata blogiasi. Itse kun en ole saanut vanhaa taloa rempata...kun aina pikku tyttönä siitä haaveilin.Mutta onhan meillä tässä uudessakin vielä niin paljon tekemistä...valmiiksi kun saadaan niin aloitetaan remontti toisesta päästä :D

Nimeni on Hilpi kirjoitti...

Mulla tuossa sohvalla makailee sähkäri ihan toimettomana :) Onko nuo valokatkaisija mallit peräisin miltä vuosikymmeneltä. Ajattelin, kun remonttia ehkä joudutaan jossain vaiheessa tekemään niin olisi sitten ajan henkeen.

Seepia kirjoitti...

Hui, ensimmäistä kertaa vierailulla sinun blogissa ja aivan ihana projekti täältä löytyikin.

Itsekin laitoin remontissa Renovaa, kun sopii niin hyvin vanhan asunnon tyyliin :) Tosin seuraavaan projektiin hankin oikein keraamiset...jos on rahaa :)

Kovasti tsemppiä remontin keskelle!

Miia kirjoitti...

Ne oikeasti vanhat ois tietty olleet ihanat, mutta saahan ne myöhemmin vaihdettua, jos alkaa häiritsemään. Nyt ei ollut aikaa eikä jaksamista alkaa sellaisia etsimään. Nuo Renovat taitavat edustaa sellaista modernia vanhahtavaa muotoilua, eli käyvät sikäli aika moneen vanhaan taloon riippumatta vuosikymmenestä. Eivät tosiaan näytä oikeasti vanhoilta, mutta tuovat sellaista fiilistä.

anpali kirjoitti...

Nuo rasiat ovat ihanat! Meille tulee uusi talo, mutta tietynlaisella vanhalla vivahteella ( ei kuitenkaan minkään 'perinnetalo' ), vähän olen pyöritellyt, josko noita voisi meillekin laittaa.

Anonyymi kirjoitti...

mita olin etsimassa, kiitos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...