10. lokakuuta 2009

Ulkoa


Talo on vihreä, juuri ja juuri. Ei lainkaan kirkas tuo värisävy. Ikkunanpuitteet ja katto ovat ruskeat. Katto on vielä alkuperäinen konesaumakatto, mutta se uusitaan heti, kun työmiehet saapuvat paikalle, sillä se on päässyt jo huonoon kuntoon ja halutaan aluskate ja lisäeristystä. Harmi, että nuo kauniit jalkarännit joudutaan vaihtamaan "tavallisiin" uudempiin. Ikkunanpuitteet ovat tummanruskeat ja maalataan valkoiseksi, kunhan jaksetaan ja ehditään.
Piha on mukavasti "luonnontilassa" eli ei paineita. Pihasta löytyy kolme omenapuuta, kirsikkapuu, raparperia, punaherukkaa, karviaisia ja rehottavia kivikkoistutuksia talon vierustoilla. Lisäksi ainakin tämä lumimarjapensas ja parhaat päivänsä nähnyt yksinäinen ruusupensas. Kadun puolella ei ole varsinaista pihaa, sisään tullaan takapihan puolelta. Sivuilta tontti rajautuu orapihlaja-aitaan ja toisella sivulla pajuangervoaitaan. Pihan takaosassa on vanha sammaloitunut kivimuuri, joka on ehkä pihan kaunein yksityiskohta. Siitä joskus myöhemmin kuvia.Talo sijaitsee vain parin kilometrin päässä keskustasta. Keskustaan voi kävellä ja useimpiin paikkoihin pääsee pyörällä nopeasti. Luksusta, kun ennen asuttiin sen verran kauempana keskustasta, työpaikoista, mummista ja ukista ja ystävistä. Eikä tarvitse aina käynnistää autoa, voi nauttia raittiista ilmasta ja hyötyliikunnasta.


Mukavaa viikonlopun jatkoa! (Netti ei toimi vielä, mutta onneksi välillä onnistuu tämä blogimaailmassa piipahtaminen kuvien kera.)

8 kommenttia:

Niina ♥ kirjoitti...

Siitä se lähtee, Toivotaan että kattoremppa on helppo!! =) Onnea ja puhtia uuteen kotiin. Ihanat nuo vanhat rännit, harmi että joudutte niistä luopumaan. Myykää ne ihmeessä eteenpäin!!

Hanna-Maria kirjoitti...

Onnea uudelle kauniille kodille!

Pellon pientareella kirjoitti...

Ovatko rännit jo löytäneet uuden kodin? Jos ette halua pois heittää, minä voisin olla kiinnostunut. Sähköpostilla tavoittaa posti@pellonpientareella.com.

Mari kirjoitti...

Ihanaa:) Lupaavalta näyttää. Olen iloinen teidän puolesta ja jään odottamaan lisää kuvia:D

kati kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa ja näyttää! Onnea kattorempalle, se onkin minusta yllättävän kallista puuhaa. Meilläkin odottaa ulkorakennus piiiitkältä matkalta uutta kattoa, huoh.

Maria kirjoitti...

Iloa uuteen kotiin! Huokailen täällä onneanne, meillä kun meni juuri mieleinen rintamamiestalo sivu suun...

Miia kirjoitti...

Kiitos kaikille! Kattoremppa alkoikin tänään eikä tosiaan ole ilmaista, mutta toisaalta se on niin tärkeä juttu talon kunnon kannalta, että siihen sijoittaa hyvillä mielin. Pitää yrittää säästää sitten sisärempoissa tekemällä edullisesti ja itse mahdollisimman paljon.

Marge kirjoitti...

Pää ja jalat (katto ja sokkeli), kun ovat talossakin kunnossa, niin monet vaikeudet voi välttää, sanovat vanhat rakennuskonkaritkin;)

Hyvältä näyttää ja kuulostaa:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...