28. lokakuuta 2009

Tapettikerroksia


Tytön huoneessa on nyt päästy tutkimaan tarkemmin pinkopahveja... tapettikerroksia olikin paikoitellen neljä jo pinkopahveissa ja puukuitulevyissä siis vielä muutama lisää. Kauneimpia olen ottanut palat talteen. Ihan ehdoton suosikkini on tapettikerros nro 3 (laitettu ehkä joskus 60-luvulla): harmaalla pohjalla kaunis valkoinen herkkä kukkakuviointi ja ohuesti raidoitettu tausta. Tuollaista olisin mielelläni ottanut taloon nytkin. Vinkatkaa ihmeessä, jos samantapaisia näette jossain. Tapettitalollakin on harmaapohjaisia kukkatapetteja, mutta ne taitavat edustaa vanhempaa aikakautta ja ovat koristeellisempia / romanttisempia. Etsitään jotain lähempää 40-50-lukua.


Tytön huoneeseen tulee remontin yhteydessä tuota alla olevaa tapettia. Taitaa sekin edustaa vanhempaa aikakautta, mutta jollain tapaa tuntuu sopivan myös tällaiseen 50-lukulaiseen taloon ihan kivasti.


10 kommenttia:

PRINSESSATRIO kirjoitti...

Tosi kaunis tuo tytön huoneeseen tuleva tapetti!!! Teillähän on siellä varsinaista tutkimusmatkaa tapetoinnin historiaan...

Vekarus kirjoitti...

Voi miten ihana tapetti tytön huoneeseen tulee!

Teija kirjoitti...

Kaunis tapetti, niin vanhat kuin uusikin.

Jutta kirjoitti...

Meillä on hyvin samannäköistä tapettia työhuoneessa. Veikkaisin että 60-luvun alusta, muista tapeteista ja lattiasta päätellen. Me jätettiin kaikki tapetit seinään mitä pystyttiin. Makuuhuoneeseen vedettiin pinkopahvit päälle ja työhuoneessa tasoiteltiin sanomalehdillä :)

Hanna kirjoitti...

Minäkin ihastuin kovasti tuohon tytön tapettiin. Todella nättiä!

Niina ♥ kirjoitti...

Kaunis on tytön huoneeseen tuleva tapetti, ajaton! Tuota harmaata olen nähnyt joskus jossakin toisessa vanhassa talossa. On ollut varmasti oman aikansa suosikki =)

Sari. kirjoitti...

Hurjan kaunis tapetti :)

Pauliiina kirjoitti...

Kyllä on kaunis tapetti!
Tuota juuri vanhan talon korjaamisessa olisin kaivannut, että pääsee urkkimaan talon historiaa ja mm. minkälaisia tapettaja on käytetty :)

Matroskin kirjoitti...

Ihana vaaleanpunainen tapetti.

Meillä oli sama maatuska, Kuopion torilta. Taapero leikki sillä, myös suullaan, ja maali lähti irti. Olin ihan kauhuissani, kun lapsen masuun oli ilmeisesti päätynyt jotain venäläistä myrkkymaalia.

Miia kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista! Ihastuin itsekin tuohon Metsätähti-tapettiin, kun törmäsin siihen. Ihmettelin, miksen ole aiemmin nähnyt sitä missään, kun minusta se oli niin kaunis.

Matroskin: Joo, joissakin maatuskanukeissa on ihan kauhean voimakas maalin hajukin. Pikkumiehen käsittelyyn ei noita nukkeja anneta, tyttö osaa leikkiä niin nätisti ettei huoleta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...