25. toukokuuta 2009

Mansikka ja muut valkoiset


Ystävät toivat amppelimansikan. Siinä on jo pari raakiletta kypsymässä sekä useita valkoisia kukintoja. Toivottavasti saan pysymään hengissä. Olen tehnyt vähän puutarha-askareita kaiken muun ohessa. Istuttanut muutaman perennan taimen, miettinyt mitä tehdä myyrien tuhoamalle perennapenkille ja siirtänyt asioita aina huomiselle. Mutta pitkään on jo pitänyt tehdä listaa, mitä valkoisin kukin kukkivia meidän pihasta jo löytyy. Tätä en taidakaan siirtää huomiselle. Ja mielelläni muuten ottaisin vastaan vinkkejä kivoista valkoiseen puutarhaan sopivista perennoista. Sekä paahteiselle paikalle että varjoisemmalle paikalle tarvitsisin vielä runsaasti täydennystä. Sipulikukat eivät millään tahdo menestyä, myyrät syövät talven aikana lähes kaikki sipulit. Posliinihyasintit ovat sentään pärjänneet, mutta jänis syö kukinnot. Haasteellista tämä puutarhanhoito.Pensaat:

Tähtijasmike

Syyshortensia

Mustialanhortensia

Kurtturuusu (lähes valkoinen / hennon vaaleanpunainen)


Perennat:

Hopeahärkki

Hopeatäpläpeippi

Isorikko

Karpaattienkello

Kellopeippi

Peurankello

Pikkutöyhtöangervo

Rönsytiarella

Sammalleimu

Syysleimu

10 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Viehättävä kokoelma sinulla jo onkin pihallasi.
Tuli mieleen, että varjoisampaan ja paikkaan /valkokukkaiseen puutarhaan yksi kiitollinen perenna voisi olla joku kuunlilja laji, jonka koko kauneus juuri perustuu kauniisiin lehtiin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei=0)
Itse pidän kalliokielosta, vaikka se onkin myrkyllinen. Kukinnot ovat kielomaisen pienet, mutta se lehtien virheys ja runsaus !
Sitten on nämä perinteiset marketat/ päiväkakkarat =0)
hv76

Anonyymi kirjoitti...

myyrien jättämää tuhoa täälläkin surtu. vähät kukkapenkit voimissaan vaan pensaat kaluttu. nyt vaan ootellaan uutta kasvua.

Pauliina kirjoitti...

Huh, onneksi meillä ollaan säästytty myyrien tuholta! Ne ovat sitten hankalia tapauksia. Äitini pihalla ne myllersivät joidenkin vuosien ajan nurmikon ihan perunapelloksi ja sitten yhtäkkiä hävisivät.

Valkokukkaisia kasveja ei nyt tule aiemmin mainittujen lisäksi mieleen, kun itsellä on vain vaaleanpunaisia ja liiloja :) Tai onhan meillä tosiaan loistojasmike, mutta jasmikekin sinulla jo oli.

Mari kirjoitti...

Ihania kukkasia on vaikka millä mitalla... Meidänkin pihalla, mutta minä en muista niiden nimiä:0. Kuunliljoja on anopin pihassa ja niitä haluaisin vielä omaankin pihaan.

kati kirjoitti...

Oi mikä herkullinen mansikka-amppeli!
Ja mielenkiintoinen perennalista sinulla. Minä olen vasta niin aloittelija näissä puutarhahommissa etten teidä paljon mitään niistä. Valkoista juhannusruusua löytyy ainakin meiltä. Se on kuulemma ollut siinä aikojen alusta ;)

sariw kirjoitti...

Rakastan kuupuutarhaa eli valkoisten kukkien puutarhaa. Olen rakentanut sitä nyt kolmatta kesää...
Komeasinikuunlija `Elegans`kukkii valkein kukin, siis hyvä varjoon.
Aurinkoon on paljon valkeita kukkia, yksi suosikeistani on pioni.

milli kirjoitti...

valkoinen särkynytsydän ja jalopioni ovat omat lempparini:)

K kirjoitti...

Kävin tutustumassa blogiisi, kauniita kuvia! Paikallisessa Bauhausissa oli tarjolla amppelimansikoita, joissa oli jo paljon raakileita.

Outi kirjoitti...

Mulla on varjonpuolella vihreä-valkoinen penkki, jonka pohja on puutarhasuunnittelijan kanssa tehty. Siinä on eri korkuisia havuja,valkokirjavalehtisiä kuunliljoja, sormivaleangervoa ja jättipoimulehteä. Lisäksi taponlehteä, ketunleipää ja valkovuokkoa maanpeitteenä. Lisäksi kasa valkoisia tulppaaneja. Valonpuolella upea ja kestävä siperiankärhö, valkoisia pioneja, tarhakalliokielo, valkoinen särkynytsydän, kääpiöivä omenapuu perennapenkinssä, syreenit, syyshortensia... Varmaan löytyy jokin kirjakin tai puutarhalehti, jossa valkoisia on esitelty.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...