17. toukokuuta 2012

Sisältä ulos

Hetken aikaa ehdin jo nauttia pihasta ja puutarhatouhuista. Nyt katselen suosiolla ikkunoiden läpi. Harmittaa kyllä vietävästi, että menee hyviä pihapäiviä hukkaan siitepölyn takia. Sen verran voimakkaan reaktion sain eilen, että eipä tee mieli ottaa uusiksi.

Eteisestä näkee verannan läpi pihamaalle. Kivimuurin edessä pihan takaosassa tulppaanit alkavat pian kukkimaan (varjoinen paikka, kevät tulee sinne myöhemmin kuin muualle pihaan) ja muutkin perennat ovat jo kurkistaneet maan pinnalle. Kuunliljoista ei vielä näy merkkiäkään, mutta muistelen niiden heränneen viime keväänäkin myöhään.

Olen lukenut ja katsellut lukemattomia puutarha-aiheisia blogeja, kirjoja ja lehtiä. Tänä kesänä olisi tarkoitus laittaa alulle talon lähellä oleva oleskelualue. Ulkoportaatkin on pakko uusia, sillä kerran nojatessani tyylikkäästi ylätasanteen kaiteeseen, se antoikin periksi ja irtosi seinästä. Jalan allakin notkuu paikoin sen verran pahasti, että turvallisuussyistä on ryhdyttävä toimiin melko pikaisesti.


7 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Voi miten ikävää tuollainen allergia..:(

Nonna kirjoitti...

Toivotaan, että pian helpottaa. Voin vain kuvitella miten tylsää tuo on!

Hieno musta kaide portaikossa muuten...

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Teillä on ihana vanha piha kivimuureineen, ei mitään uutta ja kaivettua, väkisin tehtyä. Ja sulla on vuodet edessä aikaa laittaa omaa pihaa :) Kyllä sitä ehtii! :)

Täällä on satanut niin, etä ränneistä valuu keltaista mönjää ja siitepölyt on tulleet alas jo useaan kertaan. Hyvä, koska silmäni ja nenäni olisivat varmaan sanoneet sopimuksen kohta irti :)

Miia kirjoitti...

Irmastiina: Sanopa muuta, mutta toisaalta yritän aika ajoin palautella itseni maan pinnalle, että minulla tämä sentään on väliaikaista. En osaa edes kuvitella, jos olisi altistunut niin pahasti jollekin, että saisi oireita melkein kaikesta läpi vuoden.

Nonna: Tylsää on. Toisaalta, tuleepahan sisälläkin tehtyä jotain järjestelyjä ja pyykkiä pestyä.

Irmastiina ja Nonna: Kiitos muuten, että jaksatte aina käydä ja kommentoida! Mun vakkarit. :)

Emilia: Totta, sen takia pihaan tehtävien uudistusten suunnittelu onkin niin vaikeaa, kun haluaisin säilyttää saman luonnollisen fiiliksen, mutta grillaukselle pitäisi saada kiva paikka ja joitakin kohtia pitäisi saada vähän siistittyä, kun kasvaa ihan mitä sattuu ja paikalla pitäisi olla vain soraa. Ei enää ihan shabby chiciäkään. ;) Sadetta odottelen minäkin kovasti.

Mira kirjoitti...

tykkään tuosta teidän kivimuurista tosi paljon! tsemppiä allergian kanssa. tiedän tunteen ku tekis mieli saada puutarhassa nopeasti kaikkea aikaan... mutta minä en ainakaan kerkeä kauheasti tehdä vaikka kotona olenkin...

Maija kirjoitti...

Voi, mä tiedän niin tuon tunteen. Aurinkoisina päivinä sisällä kökkiminen on niin kurjaa, tylsää ja turhauttavaa. Mutta hei, älä sure, eihän tämä koko kesää kestä :) Minäkin tein sen virheen, etä olin eilen pihalla oikein monta tuntia ja jestas, miltä silmät näytti sen jälkeen. En kokeile uudestaan.
P.S. Täällä vihertää vain minä, kateudesta kun katselen blogeissa kuvia ihanista puutarhoista. Tämä kerrostalo- elämä vaan ei ole mua varten.

Miia kirjoitti...

Mira: Tuo kivimuuri on katseenvangitsija. :) Tuokin on totta, että ei sitä kovin paljoa päivässä ehdi tekemään. Lapset ja muu arjen pyöritys vievät omansa ja puutarhahommille jää pieni siivu.

Maija: Niin, kokemus opettaa! Kun saa mielettömän allergisen kohtauksen, ei kyllä toista kertaa ihan heti kokeile. Nyt täällä onneksi sataa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...