9. elokuuta 2011

Portaikossa tapahtuu

Olen viettänyt jo muutaman tunnin parina päivänä maalaten portaikon seiniä ja kattoa. Tartuntapohjamaalia vanhan venelakkapinnan päälle ja sitten vielä pitäisi jaksaa todennäköisesti kaksi kerrosta pintamaalia. Harvat hommat minua on tässä remonttiprojektissa ärsyttäneet, mutta tämä on pahimmasta päästä. Tuntuu, että tuota paneelia on ihan loputtomasti ja ne loputtomat paneelit ovat ärsyttävän korkealla.

Edelleenkään ei ole päätetty, millä sävyllä nuo paneelit maalataan. Ehdotuksia? Joku valkoisen sävy olisi tietysti varma, mutta haluan ainakin koemaalata jonkun kohdan jollain muulla ihanalla sävyllä. Ja seinät ja katto on maalattava samalla sävyllä, koska rajaaminen on näissä olosuhteissa ihan mahdotonta.


31 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Teillä on jo vauhdissa se mikä meitä vasta odottaa eli yläkerran portaikon remontti. Onko teillä portaikko viileä vai onko eristetty? Meillä on eristetty ja ja eristeet täytyy vaihtaa, eli tekemistä riittää. Valkoinen toimii aina, mutta jokin ihana värisävy olisi varmasti hieno. T: Sanna jonka koti on harmaa ja väritön ja joka haaveilee väreistä :)

eve kirjoitti...

Tulee aikalailla valoa!! Joutuu varmaan alkuun pitää aurinkolaseja, koska muutos on niin hurja!

Tykkäään!

Maija kirjoitti...

Noh juu tuossa riittä urakkaa, mutta varmasti lopputulos palkitsee! :)

Merja kirjoitti...

Rakastan tuota vanhaa sormipaneelia. Olisin itse ehkä jättänyt katon maalaamatta, tykkään tuosta puukuviosta. Mutta hienon valoisa portaikosta kyllä tulee.

aNNa kirjoitti...

Mutta oih kuinka lopputulos on ihan joka rasituksen arvoista, varmasti on. Tuosta tulee niin upea!! Nyt jaksuja urakkaan nainen! ;) <3

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Ei käy kateeksi;)
Me tehtiin tuo sama aikoinaan, kun ostettiin meidän rintamiestalo. Väriksi me laitettiin lämpöisen valkoinen, hieman ruskehtavaan menevä. Kukaan ei huomannut eroa, ellen laittanut täysin valkoista viereen. Väri on lämmin ja siihen emme ainakaan me kyllästyneet.

Hieno siitä tulee, kun saatte valmiiksi. Tsemmpia maalaushommiin!!

minja kirjoitti...

On siinä hommaa, mutta on taatusti sen väärti!

Ihana sävy rappusissa!

sellariina kirjoitti...

Portaikkosi on kaunis ja ikkunoista tulee kivasti valoa. Jokin lämminsävyinen valkoinen olisi minun makuuni :)
-sellariina-

Irmastiina kirjoitti...

Tuleepa kaunista...vaikka vasta alumaali sudittu, on jo paljon valoisamman näköistä...☺

PikkuBertta kirjoitti...

Ou,kunka portaikko valostuu...kyllä joku lämminsävyinen valkoinen olisi paras....

Nonna kirjoitti...

No kylläpä tulee valoisaa!

Miten olisi keltaisella sävytetty, lämmin valkoinen. Portaat taitavat olla vaaleanharmaat, vai ovatko? Entäs jokin vaaleansininen, jos haluat viileää tunnelmaa? Vaaleanlila olisi aika räväkkä vaihtoehto...

Marianne kirjoitti...

Näyttää jo nyt niin hyvältä. Tulee mahtava muutos! Itse valitsisin väriksi valkoisen joka taittaisi hiukan siniharmaan suuntaan..

Miia kirjoitti...

Sanna: Portaikko on viileä, siihenkin on varmaan monta syytä. Seinät eivät tunnu kylmiltä, ikkunoiden karmien vierestä vetää ja portaikosta on käynti vintille, jonne lämpö varmasti karkaa. Päätettiin säilyttää portaikko sellaisena kuin se on, ettei tarvitse alkaa repimään noita paneeleita pois.

Eve: Hih, täytyy joo kaivella aurinkolasit esiin. Vai ehkä hitsarin suojalasit? ;)

Maija: Kiitos kannustuksesta!

Merja: Joo, mä ymmärrän varsin hyvin, että toiset olisivat säilyttäneet tuon alkuperäisen paneelin värin. Meillä on naapuritalossa huomattavasti siistimmän ja valoisamman näköinen portaikko sormipaneelilla, se on varmaan lakattu toisenlaisella lakalla ja on paljon raikkaamman näköinen.

aNNa: Kiitos, ihan järkyttävä homma, mutta sanoisin, että yksi palkitsevimmista varmaan, kunhan saadaan valmiiksi. Jaksaajaksaajaksaa. :)

Mia: Kiitos, lämmin valkoinen on meilläkin todennäköisin vaihtoehto. Se olisi ainakin kodikas, mutta valoisa.

Minja: Niinpä, ajattelin, että äkkiäkös tuo tuosta maalataan ja jatkovarrellakin ylettää kivasti. Just just. Jatkovarren kanssa maalaaminen on inhaa puuhaa.

Sellariina: Kiitos, minäkin uskon, että tullaan viihtymään matkalla ylä- tai alakertaan huomattavasti paremmin maalausurakan jälkeen. :)

Irmastiina: Kiitos, kyllä minä jo odotan valmista lopputulosta. :)

PikkuBertta: Lämmin valkoinen sai paljon kannatusta ja todennäköisesti me maalataankin portaikko siten. En nimittäin aio maalata tuota portaikkoa toista kertaa elämäni aikana. Huh huh.

Nonna: Vaaleanharmaathan ne portaat on, joten siihen käy aika monikin väri. Mutta harmaata olen miettinyt, että se ei ole ehkä meidän juttu, ettei tule liian "kylmää" kylmään portaikkoon.

Marianne: Kiitos! Harmaaseen vivahtava valkoinen olisi kyllä kaunis. Portaikko on talvella kovin viileä, joten lämpimillä sävyillä voisi ehkä huijata itseään? :)

anrinko kirjoitti...

Hieno tulee!!!
Meillä on portaikko juuri nyt ihanasti auki...ensi kevääseen asti.Sitten tulee täysi remppa yläkertaan ja menee portaikkokin uusiksi.
Me päätettiin levyttää ja tapetoiden meidän portaikko. Meillä tosin ei ole noin upeaa portaikkoa kuin teillä. Alla oli sellaista "lattiaa" että ei sitä kehdannut jättää seinille. Alas vaan.

Katja kirjoitti...

No onhan tuossa urakkaakin! Miten olis sävyksi joku ihan kevyt harmaa? Vaalempi sävy kuin portaissa, mutta kuitenkin harmaa.

Villasukka kirjoitti...

Näyttää jo nyt niin hyvältä, valoisalta. Hommaa kyllä piisaa teillä. Mutta ihanaa kun saa juuri sellaista mistä itse pitää.

Maitolaiturin Kyllikit kirjoitti...

Meillä tuli seiniin sellainen hempeä vaaleanpunainen ja kattoon valkoinen. Portaat harmaalla. On ehkä hitusen tyttömäinen...mutta MIES ne värit valitsi!

Tuollainen maalausurakka on aika valtava, muista venytellä niskoja maalauskertojen välillä :)
Tiina

Niina K kirjoitti...

Oi portaikosta tulee ihanan valoisa! :)

Marina kirjoitti...

Onpa ihanan näköinen portaikko. Vaaleus antaa huimasti lisää valoa ja tilan tuntua! Tykkään hurjasti!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno portaikko tulee! Valkoinen on toki varma, mutta kyllä noihan portaisiin sopisi ihanasti myös ihan vaalea vanha roosa... Tsemppiä maalausurakkaan.
-Tiitu

Sara kirjoitti...

Juu portaikosta tulee todella avara ja ehdottomasti minun mielestäni on hyvä, kun koko portaikon maalaa kattoineen päivineen. Itse ehdottaisin että askelmista siis portaiden väristä ottaisi sen värisävyn seiniin ja kattoon. Aavistus vaaleampaan, jotta pieni värisävy ero hiukan näkyisi näin tulisi pieni kontrasti esille kyseisestä tilasta..Ja piste iin päälle on jotain kivaa tummaa esinettä koristeeksi seinälle ja vola!! Tämä oli siis ehdoitus täältä suunnalta :)

Kirsikka kirjoitti...

Upea portaikko teillä, todella avaran näköinen. Noin hienoa on harvassa vanhassa säilynytkään. Maali tekee aivan uuden ilmeen, hieno tulee. Lämmin valkoinen on varmaan aika varma valinta. Mutta tuo vaalea roosa tai vaalea vihertäväkin voisi olla aika ihana, erilainen. Ongelma niissä on vain löytää se oikea sävy sitten.

Tuula kirjoitti...

Tuosta kuvasta voi aavistaa jo, että portaikosta tulee tosi hieno. Ihanan valoisa ilme :)

Kodinhenki kirjoitti...

Ihanaa kun näkee työnsä tulosta kuitenkin tuossa kokoajan. Lopussa kiitos seisoo :D

Ruusa kirjoitti...

No huh, on tuossa venyminen! :D

Upea tuosta tulee, kerrassaan! Ja upea oli myös edellisen postauksen rasia!

Tsemiä urakkaan!! :)

Mari kirjoitti...

VOin vaan kuvitella miten työlästä homhaa! IHanan valoisa tulee:) Tsemppiä ahertajalle!

TIINA kirjoitti...

tiedän tunteen! sen verta täälläkin maalattua mäntypaneelia piiloon. :)
tsemppiä urakkaan, siitä tulee varmasti upea!

Hanna kirjoitti...

Portaikosta tulee tosi kaunis, se on kaiken vaivan arvoinen :) Maalasin edellisen kodin mäntyportaat valkoisiksi ja ihastelin niitä varmaan päivittäin kun niitä pitkin kuljin :)

Marielisa kirjoitti...

Ihana valaistuminen jo nyt, miten mahtavalta näyttääkään sitten valmiina! :)

Voi, mistähän saatais meillekin energiaa parin mäntylautaseinäisen tilan maalaamiseen... ;)

Tsemppiä urakkaanne jatkossakin!

Koivurinteen rouva kirjoitti...

Hieno kyllä tulee! Usein vanhat, tummuneet ja lakatut paneelit tekee epäsiistin ja hämärän vaikutelman, ainakin jos seinät ja katto ja portaat on sitä samaa. Kuten meillä. Huh.

Meillä projekti siis vielä edessä. En käsitä kuinka pitkä jatkovarsi pitää olla jotta ylettyy! Ja väri mietinnässä. Katosta tulee valkoinen, joka jatkuu samanlaisena yläkertaan.

Jaksamista maalauksiin! Onpahan sitten tehty! :)

Kati kirjoitti...

Viehättävä, valoisa portaikko. Tästä tulee varmastikin upea (jota se jo nytkin on)...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...