15. maaliskuuta 2011

Helpotus

Tykkään mielettömästi tuosta Glorian kodissa (kesäkuu 2010) esitellystä keittiöstä ja ruokailutilasta. Rakastan tuota sinistä ja ihastelen jatkuvasti tuota mustan ja valkoisen dramaattista liittoa ja noita upeita tuoleja pöydän ympärillä. Pitkään olen nyt katsellut sillä silmällä tuoleja ja yrittänyt löytää meille kauniita, mutta helppokäyttöisiä, tuoleja ruokailutilaan.

Eilen sitten löysin meille neljä tuolia ruokailupöydän ympärille, joiden päälliset osaan tarpeen tullen omatoimisesti vaihtaa. Ovatpa vielä aika kauniit muodoiltaankin. Juuri entisöidyt punertavan puun sävyisiksi, ovat olleet vanhanvalkoiset. En taida ainakaan heti maalata, vaihdan vaan jotkut tosi raikkaat päälliset noihin pehmusteisiin. Aluksi tietenkin ajattelin maalata ja milläpäs muulla kuin vanhanvalkoisella. Tuoliparat. "Päättäisivät jo", ne varmaan pohtisivat, jos pohtisivat. Vielä puuttuu pari täydellistä tuolia. On meillä onneksi varatuoleiksi aika samantyylisiä tuoleja kuin nämä.

Entisille täytyy löytää hyvä koti tai pitää vähän aikaa säilössä kaiken varalta. Kivat nekin ovat, mutta hieman liian raskaan näköiset kapeahkoon ruokailutilaan. Tämä nyt ei vielä olisi riittävä syy uusia hyväkuntoisia tuoleja. Niissä on ihan liian hyvä istua, kun ovat kauttaaltaan paksusti pehmustetut. Mutta siinäpä se juju piileekin, meidän taloudessa ei ainakaan pysy minkäänlaiset päälliset ruokapöydässä siistin näköisinä kovin pitkään. Vaikka pesisin joka viikko pesukoneessa. Enkä varmasti pese. :)


10 kommenttia:

Rimpsukaisa kirjoitti...

Kauniit on tuolit.Hyvä sävy puussa,tykkäisin just noin.Meillä oli ennen pehmustetut keittiön pöydän ympärillä (joista en tykänny muutenkaan,lapsuudenkodista mukaan,90-luvun tuotantoa) ja vaihdoin päällisiä parin kk välein.Jälkeenpäin ajatellen joka kerta ei ehkä kannattais nitoa/vasaroida kiinni,ehkä joku kuminauhareunus toimisi..

tuksu kirjoitti...

Oletpas upeat tuolit löytänytkin. Tekstiilien käsittelyaine, voisi auttaa pehmusteen kauniina pysymiseen...luulisin...mä käsittelin suihkeella meidän tupakeittiön sohvan ja on kyllä pysynyt lastenlasten touhuissa ihan siistinä :)
Mukavaa aurinkopäivää sinne
tuksu

selma kirjoitti...

Mä muistan ihailleeni tuota samaa kotia glorian kodissa.Kaunis tuoli!

Tuulella kirjoitti...

Tuolisi ovat tosi kauniit, jättäisin kyllä puun värisiksi. Kangasvalinnalla voi ilmettä vaihtaa paljonkin.

Kun omat lapseni olivat pieniä, ostin kaunista tekstiilimäistä vahakangasta ja leikkasin siitä muutaman tuolin kangaspehmustetta kookkaamman "rätin". Lasten paikoilla oli tuollaiset irtosuojat, joita vaihdettiin ja pestiin. Tuolien omat verhoilut pysyivät tahrattomina.

Mukava tunnelma tuossa lehtikuvassa.

Irmastiina kirjoitti...

Ihanat tuolit olet löytänyt!

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Mulla on myös toi lehti tallessa. Just ton ihanan värien ja puun aidon sävyn yhdistämisen vuoksi!

Onnittelut uusista tuoleista. Niissä saa hymyillä vielä pitkään. Onhan vanha tavara niin paljon uutta kestävämpää :)

Niina kirjoitti...

Ihanat tuolit ! Tutun näköiset -hmm, mä kuumeisesti mietin keiden luona olen nähnyt tuommoiset. Jonkun meidän ystävistä ...
Ihana kuva toi mikä Glorian kodista ! :) Tosi tosi kaunis. Jotenkin, ihan sun näkönen :)

Mukavaa päivää !

Kirsikka kirjoitti...

Minäkin pidän tuoleista, ainakin vaaleamman pöydän kanssa näyttävät kivoilta ihan tuon värisenäkin. Minun tekisi mieli maalta ainakin yksi ruokapöydän tuoli, mutta väri onkin sitten iso kysymysmerkki. Pidän myös tuosta kuvasta, tumma seinä tuo hienon kontrastin. Sellaiset iropäälliset pehmsuteen päälle voisivat olla lapsiperheessä aika kätevät, helppo irrottaa ja nakata pesuun vähän kuin keittiöpyyhkeet.

Hanna kirjoitti...

Tosi kaunis tuolilöytö!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on samanlaiset tuolit kuin tuossa lehtikuvassa! Mistä lienevät tulleet, äidiltä ne sain. Päälliset on vaihdettu pariin kertaan, pysyvät vain huonosti kiinni "nasta"viritelmällä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...