26. maaliskuuta 2011

Farkkumetsästys

Lastenvaatteiden organisointia kevättä ja kesää varten. Siivosin tytön vaatelaatikostoa ja totesin, että nyt ei enää kolmelaatikkoinen Malm-lipasto riitä. Eikä tämä johdu siitä, että meillä olisi älyttömästi vaatteita, vaan muuttuneista tarpeista. Syksyllä esikouluun menevä tyttö käyttää jo niin monenlaisia vaatteita, että pelkät trikoopaidat ja collegehousut eivät enää riitä. Tarvitaan niiden lisäksi legginssejä, collegetakkeja, neuletakkeja, hameita, mekkoja, sukkahousuja, farkkuja, pihahousuja, hellepöksyjä jne. Tai sitten en vaan enää näe metsää puilta ja olen sortunut liiallisuuksiin. Onneksi se ei ainakaan ole maksanut kovin paljoa, sillä minulla on ihana työkaveri, joka lainaa tyttönsä ja poikansa pieneksi käyneet vaatteet meille, ennen kuin kierrättää ne eteenpäin. Hintana on se, että säilyttelen meillä pikkuisen liian isoja vaatteita odottamassa lasten kasvua. Valtava säästö! Lisäksi olen ostanut vain jotain erityisen mieluista, kuten tämä KappAhlin löytörekistä löytynyt ohut kesäpaita tytölle ja farkkulegginsit, jotka ovat meidän suosikit. Mukavat päällä ja kivat eriväristen tunikojen kanssa. Ja siis tämä postaus ei tee oikeutta kaikille niille ihanille väreille, joihin meillä pukeudutaan. :)


Etsintäkuulutus: Tänään huhuilen täällä KappAhlin tyttöjen farkkujen perään. Näitä farkkuja sai muistaakseni kaksi vuotta sitten. Tyttöni on hyvin pienirakenteinen. Nämä farkut ovat nyt valitettavasti käyneet pieniksi eikä uusia sopivanmallisia löydy millään. Ne ovat joko liian tiukkoja ja puristavia tai sitten isommille tytöille tehtyjä. Eihän kenelläkään teistä sattuisi olemaan tällaisia koossa 110? Ostaisin hyväkuntoiset farkut oikein mielelläni.


8 kommenttia:

Sarppu kirjoitti...

Meillä on ollut ihan asama meno, jotain tilasin alesta lisääkin ja entisiä takkeja ja housuja soviteltu ja iso kasa jää taas pojulta vaatetta. Jatkuvaa touhua, meillä vanhin poika käyttää jo miesten kokoja ja nuorinkin 134cm, joten vaatteet vievät jo tilaakin ja pesukone aina täynnä.

Irmastiina kirjoitti...

Suloisen tunikan olet ostanut...:D

Sannu kirjoitti...

Meillä on Onnilla kans ihan sama homma.Hän on todella pieni ja hoikka.Kaikki housut on aina liian isoja vyötäröltä.Sulollakin on isompi vyötärö vaikka on nuorempi.
Ihanat vaatteet kappikselta.

Miia kirjoitti...

Sannu: Niinpä, useimmat mallit on liian löysiä ylhäältä ja ne hoikan mitoituksen farkut on pillimallisia, ja niitä meidän tyttö ei voi sietää, koska tuntuvat niin kurjilta...

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Ihana työkaveri! Ja ihana toi pojan huone alempana!

Meillä oli Niilolla vaikeuksia kestovaipan vuoksi, kun kaikki vaatteet oli liian kapeita. Nyt homma on toisin päin ja housut pruhjuttaa. Jä että ärsyttää, kun pojille on niin vaikeaa löytää kivoja vaatteita, tytöille on vaikka mitä. Kuten noi ihanuudet :)

Annimuori kirjoitti...

Ihana paita ja kiva blogi sinulla.
Täällä ekaa kertaa mutta tulen kyllä toistekin =)

Niinu kirjoitti...

Lasten vaatteiden tarve vaihtelee:)
Alle kouluikäisenä pärjää tosiaan vaan niillä trikoilla ja collegeilla mutta eskari-ja ala-kouluikäinen tarvitsee jo vaikka mitä muuta...mutta odotappa vaan kun talossa on esiteini(tommonen 12 vee)niin vaikka vaatteita olisi kuinka paljon niin käytetään niitä 1-2 housuja ja 1-2 hupparia;)Ja päällysvaatteiksikin riittänee nahkatakki?!Ainakin lapsen omasta mielestä...

Jonna kirjoitti...

Hyviä istuvia farkkuja on kyllä tosi vaikea löytää, meidän Haitulalla, 4 v, ei ole yksiäkään. Hän onkin kyllä ihan mekkotyttö.

Meidän eskariin menevän pojan vaatekaappia täydensin vähän viikonloppuna. Takki ja paita jotka ostin ovat kokoa 140. Housut 128. Takissa on hieman kasvunvaraa, 134 olisi ollut just sopiva. Aika iso äijä :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...