8. helmikuuta 2011

Vaatehuoneen jatkoksi

Tältä näyttää nyt entisellä avovintillä. Tähän tilaan mennään siis pienen vaatehuoneen kautta ja vaatehuone sijaitsee makuuhuoneen yhteydessä. Vielä puuttuu listat, sähköt, valaistus ja ikkuna. Vaatehuoneessa on vielä pintatöitä tehtävänä, mutta voiton puolella ollaan.

Vintti tulee imaisemaan sisäänsä hurjan määrän tavaraa, joka on hyvä säilyttää lämpimässä pitkäaikaissäilössä jossain muualla kuin varsinaisissa asuinhuoneissa. Esim. hääpuku, lasten pieneksi käyneet muistona säilytettävät vaatteet, joita säilytän äitiyspakkauslaatikossa jne. Ajatuksena on osastoida tämä pitkä tila verhoilla. Näin saadaan vaatehuoneen jatkeesta kuitenkin vielä siisti ja viihtyisä, vaikka samassa tilassa säilytetäänkin sekalaista tavaraa. Tila on matala, mutta tuossa korkeammassa laidassa mahdumme molemmat kulkemaan suorassa. Olisimme toki voineet laajentaa makuuhuonetta sivu-ullakolle, mutta emme halunneet kajota alkuperäiseen huonejärjestykseen niin näkyvästi. Myös sellaista versiota harkittiin, että makuuhuoneen ja sivu-ullakon seinään olisi puhkottu komeron ovia ja jätetty seinä paikoilleen. Mutta se olisi rikkonut ainoan ehjän seinän makuuhuoneesta ja toisaalta silloinkin huone olisi muuttanut luonnettaan huomattavasti. Tämä on kompromissi uuden ja vanhan välillä. Käytännöllinen ratkaisu juuri tähän taloon. Tokihan sellainen kunnon walk-in-vaatehuone asuntomessutyyliin olisi käytännöllinen ja upea, mutta ei taitaisi olla kotonaan tässä talossa.

Vielä pitäisi löytää halvalla pari rullaa kivaa tapettia, joka kävisi varsinaisen vaatehuoneen seiniin ja yhdistyisi tuohon edellä nähtyyn makuuhuoneen syreenitapettiin, mikäli se nyt seinälle päätyy. Tai sitten maalaan vaatehuoneen jollain kivalla sävyllä. Mutta minusta olisi ihanaa kävellä pieneen vaatehuoneeseen, joka olisi tapetoitu jollain kauniilla tapetilla. Ja kun ovikin on varmasti usein auki makuuhuoneeseen, pitäisi näkymän olla "herkullinen". Miehen mielestä se on tietenkin sulaa hulluutta, komero mikä komero. Voi olla, että hän on oikeassakin. Mutta esteetikolle tulisi niin hyvä mieli aamuisin, kun pyörähtäisi hakemassa vaatteet tapetoidusta vaatehuoneestaan.


12 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Minä olen ehdottomasti tapetoinnin kannalla! Varmasti löytyy kivoja tapetteja huokeaankin hintaan.

Tosi kiva muuten, että varastotilakin on maalattu! Aika moni olisi senkin jättänyt tekemättä, "kun eihän sillä ole väliä, kun se on vaan varasto".

Tuula kirjoitti...

Tapetoitu vaatehuone olisi ihana! Meidän talossa on toisen seinustan vinttitilat otettu asuinkäyttöön, mutta toisella on pari erillistä vinttikomeroa. Toisessa on puolilämmin vaatehuone, johon joskus vielä haaveilen laittavani just jonkun herkullisen maalin tai tapetin seiniin. Sitten joskus... :)

Tosi kivan näköinen vintti teillä, ja antaa mukavasti säilytystilaa (jota koskaan ei ole liikaa).

selma kirjoitti...

Mahtava tila!Mulle tuo kelpaisi ilomielin jo noin ilman tapettiakin, mutta tapetti olisi bonusta

Niina kirjoitti...

Meilläkin on pikkuinen vaatehuone makkarin peräseinällä ja oon miettinyt sen tapetoimista.
Katto pitäs ainakin maalata. Yläkerrassa muualla on panelikatto maalattu valkeaksi -ainoastaan makuuhuoneen vaatehuone ja Lotan pieni vaatekomero kantavat vielä alkuperäistä kattoa ;D Puhti loppunut ?? Kesällä sitten ... :)

Vernerin huoneessakin on pieni vaatehuone , vinoseinäinen kuten tuo! Se me tapetoitiin ! :)
Ihan vaan siniharmaaraidallisella tapetilla, kiva tuli.

Oot säästänyt hääpukusi ? ! Wau !
Minä myin rahanhimoissani omani jo samana vuonna kun mentiin naimisiin eli vuonna 2006 !
:) Mun sisko oli ihan kauhuissaan kun sille valkeni, että olen MYYNYT oman hääpukuni. Hih hih !

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Ihanan näköistä. Mä olen myös sitä mieltä, että sellaiset asuntomessuvaatehuoneet on niitä uusi taloja varten. Vanhassa on hyvä pysyä ajan hengessä.
Se syreenitapetti on ihana. Mä katselin sitä kans, mutta meille ie voi oikeesti laitaa niin tummaa. Makuuhuone on meilläkin sellainen, että ulkopuolelle näkyy vain ikkunaseinä, joten olis typerää tapetoida vaan sängyn pääty kauniisti. Sitten tulee se ongelma, että kaikki ihanat tapetit on kalliita ja koko huoneen tapetointi on suuri sijoitus. Plaah, kunpa kokisi jonkun äkkirikastumisen! :)

Sitä odotellessa, mukavaa ja aurinkoista viikon jatkoa!

Miia kirjoitti...

Ois ihana tapetoitu vaatehuone! Tuo tila näytti ihan samalta kun meidän romun täyteinen "komero".. Sieltä saattaa löytyä ihan mitä vaan -49 vuodesta lähtien, pitäisi kollata se läpi :)

Mari kirjoitti...

Oi miten kivaa olis päästä järjestelemään tavaroita noin siistiin tilaan;) Ja tapettia laittaisin mäkin!

kerttu kirjoitti...

oon miettinyt ihan samaa! olis ihanaa ottaa vaatteita hyllyltä, jonka takaa pilkottaisi ruusuja tai syreenejä tms. kannatan ehdottomasti!

Leena kirjoitti...

Meidän pitäisi ehdä toi sama projekti. Meillä on kolme (!!) ullakkokomeroa, mutta kaikki ovat kylmiä ja hiekka(?)lattiaisia. Haluaisin yhden lämpimän ja siistimmän, johon hiirtenkin pitäisi vähän nähdä vaivaa päästäkseen.

Miten teitte rakenteet? Mitä on lämpöeristeenä? Millä lämmitätte? (ja mitä teillä siis oli ensin nuo pinnat ja mitä ne ovat nyt?)

Miia kirjoitti...

Samoilla linjoilla siis teidän kanssa! Tapetit on ihania, mutta ei ole helppoa löytää sellaista, joka kävisi tuon syreenitapetin kanssa, mutta jossa olisi kuitenkin joku juju. :)

Jonna: Mä sanoin tuota vinttiä kakkossaunaksi siinä vaiheessa, kun sitä ei oltu vielä maalattu. Paneelia ja lautaa lattiasta kattoon. Ah. :)

Tuula: Tuo tila on 7 m pitkä, joten varastotilaa tosiaan on. Olihan siinä hommaakin, mutta kannatti.

Selma: Tapetti antaisi viereisessä tilassa kivaa vastapainoa tälle paneloidulle tilalle. Mutta tulisihan siitä vaatehuoneesta siisti ihan maalamallakin, se on totta.

Niina: Joo, kyllä mulla on kaikenmaailman asioita tallessa. Olen älyttömän huono heittämään mitään pois. Hamstraaja jossain määrin siis. En ostele paljon, mutta ne olemassaolevat ja varsinkin muistoihin liittyvät asiat, voi että niistä on vaikea luopua. :) Jotain raidallista tai sellaista yksinkertaista kuviota haen tuohon meidänkin vaatehuoneeseen. Meilläkin on puhti aika loppu, mutta nyt on pakko painaa ainakin keskeneräiset nurkat valmiiksi. Ennen ei nimittäin aloiteta uusia projekteja... ;)

Emilia: Tuo tapetti tosiaan vaatii valoa... meillä on valoisa makkari ja lisäksi se on vielä melko iso, joten ehkä uskaltaisi. Tosin tuo sijoitus kieltämättä mietityttää, siitä on sitten pakko tykätä. ;) Ja sekin on hirveä ajatus, että ensi vuonna törmään johonkin vielä ihanampaan uutuustapettiin. Mitäs sitten, kun ei voi enää vaihtaa vähään aikaan. Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

Miia: Joo, tuollaiset paikat voisi olla aarreaittoja. Meidän talo tosin oli niin hyvin tyhjennetty, että ei löydetty kuin vanhoja lehtiä, yksi kirje ja "haistatus"kirje ;) sekä vanha avain. No, ihan hauska saalis sinänsä.

Mari: Se tuossa muuten onkin hauskinta, että nyt se vielä näyttää siistiltä todellisuudessa ja visioissa, mutta odotapas vaan kun kannetaan tavarat sisälle... siinä vaiheessa tai vuoden päästä viimeistään on todennäköisesti ihan sama, miten tilaa on yritetty "sisustaa". ;)

Kerttu: Eihän kodissa tarvitse olla paikkoja tai nurkkia, jotka ovat vähemmän merkityksellisiä itselle. Ja tuolla vaatehuoneessa tulisi kuitenkin päivittäin käytyä parikin kertaa. Joten satsaus sen viihtyisyyteen on minusta ihan ymmärrettävää!

Leena: Me ei olla perinnerakentajia. Tehdään uutta uusilla menetelmillä silloin, kun se on järkevää. Joten täällä vintillä on noudatettu SPU-eristeen ohjeita rintamamiestalon saneerauksesta, tosin eristeenä on FinnFoamia. Sitä laitettiin melko paksusti seiniin ja kattoon varsinkin, jotta lämpö pysyisi mahdollisimman hyvin. Ulkoseinissä oli vintin kohdalla pelkkä laudoitus ja huokolevy, ei puruja. Joten saatiin siihen nuo uretaanit hyvin uppoamaan. Lattiassa oli n. 50 senttiä purua, jolle ei tehty mitään. Hiiristä ei ollut jälkeäkään. Lämmitykseksi laitetaan pienenpieni sähköllä toimiva termostaatillinen patteri, sillä tuo tila todellakin pysyy lämpimänä erittäin helposti, vaikka ikkunan virkaa toimittavat tällä hetkellä pelkät finnfoam-levyt.

Sisustus Sievä kirjoitti...

Hei tuo vaatehuone juttu on hyvä! Ja edelliseen löysin prismasta meidän makkariin tummantapetin 3,70 rulla.
Mia

Saska kirjoitti...

Juuri eilen kiroilin oman vinttini mataluutta ja nyt huokaillen ihailen tuota teidän paneloitua valkoista vinttiä - tosi kaunis ja käytännöllinen! Tuollaista tilaa ei ole koskaan liikaa.

Kivaa viikkistä sinulle!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...