28. lokakuuta 2010

Suunnitelmia ja kysymyksiä ilmassa

Kellari. Tämäntyyppisiä ajatuksia tähän mennessä.


19 kommenttia:

Rimpsukaisa kirjoitti...

Näyttää ihanalta suunnitelmalta,tulee varmaan tosi kiva!Ovien väri on miusta tosi kaunis,en maalaisi ollenkaan,ellei maalipintaa sitten ole pakko uusia.Jos harmahtavaa/kelottunutta puuta tulisi toisaallekin niin eikö siniharmaat ovet kävisi sellaisinaan?Miulla on nyt mustavalkoisen,vinoruutuisen lattian himo joten sen näkisin tuollakin,tosin harmaa-valkoisena,sopis oviin :)

PikkuBertta kirjoitti...

Hyvältä kuullostaa suunnitelmat...ei kun toteutus puuhiin:)

Päivi kirjoitti...

Näyttääpä ihanan freesiltä nämä suunnitelmat. Mäkin tykkäisin noista siniharmaista ovista, riippuen tietysti lattiankin väristä. Harmahtava puu kuulostaa myös ihanalta... En malta odottaa "jälkeen"-kuvia. :D

-Päivi-

Niina K kirjoitti...

Suunnitelmat kuulostaa kivoilta.
Sitä vaan mietin, että miksi sitten kuitenkin alatte purkamaan niin paljon jo hyväksi rempattua paneliseinää? Eikö noiden olemassa olevien maalaaminen olis yksi hyvä vaihtoehto? Vanhojen tiiliseinien piikkaamisessa kannattaa olla tosi varovainen, meillä kävi yhdessä asunnossa huonosti kun remonttimies teki seinään pientä läpivientireikää tulikin alas iso osa seinästä.

Lotta kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa!! jään innolla odottelemaan toteutusta, itsellä kun kellariremppa myös edessä. Laitatteko muuten lattialämmityksen?

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Ihana suunnitelma! Mutta olen niiden ovien sävystä samaa mieltä. Jättäisin vanhan maalin ehdottomasti! Jotenkin harmoninen ja hillitty väri.

Ihanaa nähdä kun alatte toteuttaa projektia, että miten homma menee ja tila muuttuu. Tsemppiä remppaan!

Esmeralda kirjoitti...

Tosi hyvälle vaikuttaa suunnitelmat! Ja kivalla tavalle esittelet niitä... :)
Minun mielestäni myös tuo ovien väri on hyvä noin. Kaunis sävy! Tietenkin, jos se vaan tulevaan lattiaan sopii! Harmahtavan puun kanssa ainakin sopisi hyvin yhteen.
Minäkin mietin, olisiko paneelien maalaaminen mahdollista?

Miia kirjoitti...

Arvasin, että tykkäätte noista ovista tuon värisenä! :) Niin minäkin. Mutta sitten taas mietin tässä tuota kokonaisuutta ja sitä, että värisävyillä olisi helppo tehdä lämpimämpi tunnelma kylmään kellariin. Kellari on talvella hyvin viileä, eikä aiota siitä tehdä täysin lämmintä tilaa. Lattiaan tosin ehkä laitetaan joihinkin kohtiin lattialämmitystä, että on jalalle mukavampi. Mutta harkinnassa vielä sekin. Nuo ovet ovat ihan perusvaaleansiniset, kiva väri kyllä. Heitinkin tuon ajatuksen ihan sillä ilmaan, jos joku sattuisi ehdottamaan jotain kivaa väriä, mitä en ole itse tullut ajatelleeksi. Kunhan lattian väri varmistuu, niin sittenhän tuon ovien kohtalon voi vasta ratkaista.

Rimpsukaisa, ajatuksemme kulkevat samaa rataa! :) Hassua kyllä, minulla oli itselläni ihan sama ajatus, valkoharmaa shakkiruutulattia vinoruuduilla tuohon aulaan. Jos siihen päädytään, ei ovia tarvitsisi maalata. Mutta sitten pieni ääni minussa sanoo, että "tahtoo talliromantiikkaa ja karua viinikellarilookia". Minkähänlainen lattia siihen sopisi?

Syy, miksi suunnitellaan paneelien purkamista löytyy paneelin takaa. Siellä on eristeitä, jotka eivät sinne kuulu ja halutaan varmistaa, että rakenteet on oikein tehty. Toinen syy on se, että matalassa tilassa tuo vaakapaneeli madaltaa tilaa entisestään (etenkin kun sitä paneelia on pukuhuoneessa ihan joka puolella, minne tahansa katsoo ja pukuhuone on pieni). Ja joo, pitää selvittää ensinnäkin, mitä oviaukkoja ylipäätään on mahdollista suurentaa piikkaamalla ja voiko tuon ikkunankaan aukaista tuohon aulan ja pukuhuoneen väliin.

TIINA kirjoitti...

hienon kuuloiset suunnitelmat, tulee varmasti upea!

hietzu kirjoitti...

Voi että! Aivan ihastuin tähän suunnitelmaan.Kiva tapa kirjoittaa suoraan kuviin mitä haluaa/aikoo tehdä :) Selkeyttää paremmin niin meille lukijoille kuin varmasti itsellesikin :)

Teija kirjoitti...

Kyllä näyttää kivalta! Hyvin suunniteltu, joten miltei puoliksi jo tehty siis! :)

Ovet jättäisin mäkin harmaaksi, kauniit ainakin tässä kuvassa.

Johanna kirjoitti...

Nyt en osaa edes oikein visualisoida miltä lopputulos näyttää. Sellainen olo minulle kuitenkin tuli, että ehostuksen jälkeen tilat näyttävät keveämmiltä, ilmavammilta. Ikkunat ovat hyvä idea! Siitä tulee varmaan hurjan kaunista.

Tirlittan kirjoitti...

Vau mitä suunnitelmia! Jään innolla odottelemaan :)

Mukavaa viikonloppua!

Leena kirjoitti...

En poistaisi niitä sinertäviä ovia -ihanaa kuviota!
Paneeliakaan en kyllä vaivautuisi vaihtamaan pystypaneeliksi, vaan mieluummin maalaisin tuon valkoiseksi. Ote-pohjamaali alle ja sen jälkeen varsinainen seinämaali, niin tarttuu hyvin ja pihkakohdatkaan ei paista läpi:)

Mielenkiintoista seurata. Katotaan kummat saa kamalat 80-luvun hirvitykset ensin piiloon!:D

Leena kirjoitti...

Ai niin toinen juttu: en välttämättä myöskään laatoittaisi tollaista betonilattiaa. Siellähän ei varmaan ole alla lattialämmitystä? Laittaisin jonkin "lämpimän" pinnan, kuten korkki tai esimerkiksi sisal tai kokolattiamatto. Kokolattiamatot ei nykyään ole muuten mitään allergiahirmuja, vaan hyvällä imurilla aika kivoja kavereita:)

aNNa kirjoitti...

Siellähän on jo valmiit suunnitelmat tehtynä ..ei muutkuin toteuttamaan! Hyvältä kuulostaa :)

Marge kirjoitti...

Hienolta ja niin raikkaalta kuulostaa suunnitelmasi! Ovien väristä minäkin pidän:) Kovasti tsemppiä toteutukseen!!:)

Niina kirjoitti...

Moikka,
minäkin ihastelin tuota T.I.L.A ohjelman kellarikerroksen remonttijaksoa ja huusin silloin miehenkin katsomaan kun se telkusta tuli. Meillä on aivan kamala sauna, KHH, pesuhuone - tila alakerrassa :( :S
Se on remontoitu 2000-luvulla edellisten asukkaiden toimesta ja aivan kamala yökyök. Ihan suoraan sanottuna perseestä ;D
Ahdas ja ruma. Ja kaikenlisäksi viemäri haisee ja aiheuttaa mulle melkein itkua kun haju on karsea.
Putkimies on käynyt ja toinen tulee taas kunhan ehtii ja eri firmasta että saatas selvyyttä tuohon ongelmaan (haju tulee aina kun suihkuja käyttää).
Mäkin laitan sen joskus laattoja myöten uusiksi mutta siihen saattaa mennä se kaksikin vuotta ainakin.
Kaikkee ei vaan voi tehdä kerralla.
Ärsyttää kun joku, jolla ei ole pätkääkään ollut tuntua vanhan talon tunnelmasta on lätkinyt sinne ysäriteemaa ja isoja ahtaita kaappeja, tummia.
Kius on kiva, Ratian saunatonttu. Ja ihanan pehmeet löylyt! :)

Jään seuraamaan tätä, mielenkiintoista. Sormipanelikaapinovet jättäisin noin mutta sen varmaan arvasitkin jo ;D

Aurinkosali kirjoitti...

Ihan mukava suunnitelma sinulla!
Tuo olikin hyvä idea tuo laattoja kellarin lattiaan. Olen pitkään miettinyt, millä saisin meidän kellarin niin kylmää ja betonista ilmettä kohennettua hieman lämpimämmäksi. Kiitos ideasta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...