9. joulukuuta 2009

Tonttuilua

Joulukuun 9.

Kirjakerhot on luotu juuri minunlaisilleni. Silloin tällöin meille tulee postilaatikkoon yllätys, koska unohdan perua kuukaudenkirjan. Tällä kertaa kävi tonttumainen tuuri, sillä kirja oli Suuri Tonttukirja. Ihanasti kuvitettu kirja on jollain tapaa tuttu jo lapsuudesta, en vain muista millaista kirjaa silloin luettiin. Näin paksu teos se ei ollut. Tästä tulee meille jouluperinne. Kirjaa voi lukea joulukuun ajan iltasatuna lapsille ja aikuiset voivat hekotella hassuille jutuille. Kirjasta löytyy mm. tekniset tiedot tonttujen anatomiasta ja lisääntymisestä, esitelmöintiä tonttujen kotiteollisuudesta ja tarkkoja kuvauksia tonttujen asumuksista ja ruokavaliosta, sairauksien hoidosta ja muista elintavoista. Siis täydellinen opas tonttukulttuuriin. Jokos on muuten tonttuja näkynyt?

7 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Voi ei, tuo on ihana kirja! Ja puuttuu vielä meidän kirjakokoelmasta.

Tonttuja on liikenteessä ja tänä aamuna aiomme ennen kouluunlähtöä mennä kurkkaamaan, onko pikkuneidin tekemä joululahja-toivelista jo kadonnut postilaatikosta. Hiukan jännittää... :-)

Aniliini kirjoitti...

Tämä tonttukirja on todellakin aivan ihana! Miten ihmeessä se voi uupua meidän(kin) kirjahyllystä? Pitääkin muistaa vinkata Joulupukille...

tiina kirjoitti...

Tää kirja on ihan helmi ja onneksi löytyy hyllystä... ja kyllä kulkusten kilinää on kuulunut :oD

Tania kirjoitti...

Ihana kirja; meillä lainassa kirjastosta ja juuri tämän ajan iltasatulukemista.

Ja tonttuja vilahtelevaa, varsinkin nukkumaanmenon aikoihin.

tonttumaisin terveisin Tania

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Sama yllätys oli kuule meidänkin postilaatikossa. Ajattelin, etten taas kehtaa viedä sitä takaisin, ja niinpä minullakin on nyt tonttu kirja. Iloinen yllätyshän se sittenkin oli!

heini kirjoitti...

Voih, lapsuus tulee mieleen! Meillä oli juuri tuo kirja kotona, kun olin lapsi, tai onhan se edelleen isän ja äidin hyllyssä... Voi sen voisikin lainata näin joulunaikaan ja lukea omille lapsille... Ihana rakas kirja! <3
-Heini-

Niinu kirjoitti...

Meilläkin on tuo kirja!Ollut jo muutaman vuoden!
Sitä oikein metsästettiin ja odotettiin uutta painosta ja onnisti!
Ihana kirja!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...