31. maaliskuuta 2009

Valmis sänky


Tässä tytön sänky maalattuna. Sävy on mm. oviteollisuuden käyttämä valkoinen eli hivenen pehmeämpi kuin puhdas valkoinen (Helmi-kalustemaalia käytin, että säästyttiin hajuilta). Sängyn päätyjen kauniit muodot tulevat kivasti esiin tässä uudessa valkoisessa asussa.


Nyt kun tuossa kuvassa samalla näkyvät tytön huoneen tämänhetkiset pintamateriaalien värit, niin pyytäisin apua ja vinkkejä hyvistä värivaihtoehdoista ja tapettikuoseista. Joka tapauksessa huone maalataan tai tapetoidaan pian, todennäköisesti viimeistään kesällä. Nuo värit on valittu kohta neljä vuotta sitten ja eivät kyllä enää miellytä silmää, koska ovat liian tummia ja liian hallitsevia. Nyt tarvittaisiin jotain ajatonta, johon olisi helppo yhdistää erilaisia tekstiilikuoseja kulloisenkin maun mukaan. Kuitenkin pelkkä valkoinen ei tuon tumman lattian kanssa tunnu riittävän kodikkaalta meidän makuun. Aika houkuttelevalta vaihtoehdolta tuntuu sellainen vaalea harmahtavankin beigen sävy, jota vasten kaikki tavaroiden ja tekstiileiden värit nousevat hehkuvina esiin. Olisi ehkä kiva piristää huonetta kuviollisella tapetilla. Jos löytäisikin sellaisen sopivan neutraalin sävyisen kuviollisen tapetin. Yhtenä - tosin ei niin neutraalina - vaihtoehtona ollaan mietitty Tapettitalon Kirsikkapuu-tapettia (sitä, jossa pohja on harmahtavan vaalea ja kukissa tyttömäistä punaista) yhdelle seinälle ja muut seinät maalattaisiin neutraalilla sävyllä. Mitkäs ovat teidän suosikkitapetteja tyttömäiseen huoneeseen? Tai sitten ehdotuksia kivoista maalisävyistä ja väreistä seinille, kun kalusteet ovat valkoisia?


The new bed after a few layers of white paint. Next: What to do with the walls? Any suggestions? The red and the pink have to go, and plain white just doesn't feel soft enough with these dark floors.

11 kommenttia:

Mai kirjoitti...

Oi, laita Kirsikkapuuta! Se on niin kaunis ja ajaton.

Hanna kirjoitti...

Sänky näyttää kauniilta. Kyllä maalaamalla saa hyvää jälkeä aikaan :)

Meillä on kuopuksen huoneessa Sadolinin lettutaikinan valkoisella maalattu kaikki seinät ja tykkään niistä ihan mielettömästi. Esikoisella on boordia, kaunis kyllä mutta sellaisen kyllästyy. Joten kannatan maalaamista vaalealla, hiekkaa tai valkoisen sävyä :)

Matroskin kirjoitti...

Ihana sänky.

marikan kirjoitti...

Sänky on minustakin kaunis.

Anis kirjoitti...

Hei vain.

Itse pähkäilen myös saman asian kanssa eli millä pälystää kohta 3 vuotiaan tytön huoneen seinät. Vielä ei ole mieleistä löytynyt eli etsintä jatkuu..

Sarppa kirjoitti...

Ei kyllä uskoisi edes samaksi sängyksi, tosi hieno nyt..

Pauliiina kirjoitti...

Kylläpä synky on tosiaan raikkaan näkönen valkoisessa maalissaan!
Kyllä se on niin hyvä väri! :)

Anonyymi kirjoitti...

Meidän 3,5 vuotiaan tytön huoneessa on valkoiset kalusteet ja Long Islandin malliston vaaleanpuna/beige ruudullinen tapetti tehosteena,loput kerman sävyä,samaa sarjaa ja voin sanoa,että silmä lepää ;)-ja valkoiset kalusteet tulee ihanasti esiin!Voin laittaa kuviakin vaikka s-postiisi,jos helpottaa päätösten tekoa :) -Sara

-A- kirjoitti...

Sänky on kaunis! Miten olisi Sandbergin Elsa pikkuruutu-tapetti? Minua jäi vähän kaivertamaan, kun ei tullut laitettua sitä esikon huoneeseen, tykkään siitä niin. Mutta ehkä joskus!

Miia kirjoitti...

Kiitos ehdotuksista! Kaikki vaihtoehdot kuulostavat raikkailta ja helpoilta muun sisustuksen suhteen. Tyttö on saanut päähänsä,
että tuo punainen seinä on pelottava ja muistuttaa häntä lohikäärmeen syöksemästä tulesta... jotta yöelämä rauhoittuisi, pitää varmaan kohta tehdä ratkaisuja ja ryhtyä puuhaan. :)

Maisuli kirjoitti...

Jaahas...taitaa tulla mullakin meidän neitien sänkyjen maalaminen ajankohtaiseksi...Siis meillä on nuo samanlaiset sängyt. Tuo valkoinen näytttää tosi kauniilta. No ensi kesän projeketiksi hyvä. sängyt pihalle ja pieni hionta ja maalaus!

Itse käyttäisin seinän värinä vaal.beige/ruskea... Lapsen huoneeseen kuitenkin kannattaa laittaa lämmin väri, on turvallisemman oloinen kuin jokin kylmä valkoinen yms..

t.maisuli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...