16. marraskuuta 2012

Purkua

Tätä löytyi eteisen parketin alta. Muovimattoa, lastulevyä, tasoitteella päällystettyä lautalattiaa. Ja kaapistojen alla ei ole vanhaa lautalattiaa ollutkaan. Lattia tehdään uusiksi, saadaanpahan samalla ilmansulkupaperit lautojen alle ja tarkistetaan purut joka nurkasta eteisessäkin.

Tuo lastulevy on kirous, sen minä vaan sanon. Tai lähinnä se tapa, jolla se on kiinnitetty lautalattiaan. Liimalla ja tuhansilla nauloilla. Iso työ saada se pois. Ja lastulevyä oli seinilläkin. Sellaista vaaleansiniseksi maalattua. Oisko 80-lukua? Varmaan samaan aikaan ollut, kun tuo siniharmaa muovimatto lattiassa. Ja tuo pieni pala tuota itämaisen maton sävyistä muovimattoa lienee aikaisempaa perua eteisen lattiasta. Sen kanssa on tainnut olla sellaiset haalistuneen oljen keltaiset seinät (pinkopahvia). Että sellainen aikamatka tämäkin purku-urakka.15 kommenttia:

kati kirjoitti...

Hyvä tulee! Mutta ei teillä taida vapaa-ajanongelmia olla ;)

Krisse kirjoitti...

Oikein sormet syhyy päästä tota maalaamaan!

Ruusa kirjoitti...

Kirottu olkoon lastulevy!!
Vaikkei meillä sitä liimattu olekkaan niin seinät ja lattiat läpeensä täynnä sitä kaikkialla..Argh!

Tsemppiä remppaan!!

karoliina kirjoitti...

Tuttu näky omankin projektin tienoilta. Levy oli ainakin täällä kiinnitetty tsiljoonilla nauloilla.

Irmastiina kirjoitti...

Meillä onneksi edelliset asukkaat olivat kunnostaneet lautalattian...poistaneet kaiken maailman korkkimatot...siis ei korkkia, vaan jotakin muuta...:)

Umpsit kirjoitti...

Mun tekis mieli kaivaa meidän rintsikan lattioista laudat esille. Muissa huoneissa laminaatit päällä, keittiössä muovimatto. Muovimaton alle kurkattiinkin, siellä lastulevyä ja se lautalattia alla! Joskus tulevaisuudessa ehkä tehdäänkin sellanen "kaivuuhomma", sitä odotellessa.. :D

Miia kirjoitti...

Kati: No ei oo ei ongelmia siitä. :)

Krisse: Joo, hirvee homma ois hioa, mutta jos lattia ois ollut muuten ehjä ja peittänyt koko tilan, niin ois varmaan säästetty ja maalattu.

Ruusa: Kiitti, tsempillä on käyttöä aika ajoin tässä projektissa... :)

Karoliina: Kyllä tuo on suurinpiirtein oikea arvio naulojen määrästä meidänkin lattiassa. Mutta voiton puolella ollaan!

Irmastiina: Onneksi yläkerrassa oli vanhat lattiat jäljellä ilman ylimääräisiä virityksiä. Se oli yksi ostokriteeri meillä, että pitää olla lautaa lattiassa joltain osin.

Umpsit: Joo, mekin haaveiltiin, että kaivetaan vaan lattiat esiin, mutta niin kauheita asioita oli tehty täällä lautalattioille, että oli järkevämpää tehdä uudet lautalattiat keskikerrokseen. Mutta onhan niitä saatu useissa taloissa hyvin kaivettua esiin ja kunnostettua, joten eikun vaan! :)

Paint it black kirjoitti...

Kiva seurata teidän rmt-remonttia, meilläki alkoi juuri!

Pilvi kirjoitti...

Totta - aivan kaameaa tuo lastulevyn nyrhiminen pieninä palasina. Tiedän tunteen, sillä kyseinen urakka oli meillä käsillä pari viikkoa sitten, lienenkö vieläkään toipunut ärsytyksestä : )

Kärsivällisyyttä ja toivoa sinne!

Riikka Sisustus-Inredning kirjoitti...

Heippa, löysin hienon blogisi sattumalta! Jään seurailemaan :)

Tule vilkaisemaan blogiani www.sisustus-inredning.blogspot.fi, jos purkuhommilta joskus ehdit ;)

Iloista remppaa sinne teille!

Rouva Vadelma kirjoitti...

Joo. Ne lastulevyt. Meillä oli olohuoneen lattiassa muovimatto, jonka alla oli lastulevy, joka oli liimattu ponteista ja ruuvattu miljoonalla ruuvilla. Sen alta löytyi toinen muovimatto, jonka alta löytyi tasoite ja sen alta vielä kovalevy, sanomalehtikerros ja lopulta kelvoton raakalauta.

Ja sama operaatio pitäisi tehdä vielä kahteen huoneeseen. Tunnen siis tuskasi.

Edla kirjoitti...

Oi niin tuttua :) On kyllä melkoista hommaa tuo purkaminen. Me saimme eteisen lattian ja seinät juuri tehtyä. Kyllä pienestäkin tilasta tulee paljon purkujätettä! Ja jos jonkinmoista materiaalia löytyy. Nyt keittiö revitty auki osittain. Mutta... muovimatto liimattu kai asbestiliimalla ja alin levy saattaa ola asbestia. Hommat seisoo kun odotellaan tuloksia :(
Onnea ja iloa urakkaan! :)

Miia kirjoitti...

Paint it black: Seurailenpa teidänkin remppaa. On se vaan niin jännää puuhaa kaikkine vaiheineen. :)

Pilvi: Hahaa, lastulevy on kukistettu! Tällä hetkellä mies repii juuri lattialautoja irti.

Riikka: Kiitos kutsusta, varmasti piipahdan kylään! :)

Rouva Vadelma: Ou nou. Meillä on enää yksi huone jäljellä, nyt kun eteinen on voiton puolella purkamisen osalta. Tsemppiä!

Edla: Meillä ei onneksi ollut mitään epäilyttävän näköisiä levyjä tai liimoja. Mutta mistäs sitä koskaan tietää, mitä hiukkasia on ilmaan levitelty, kun ei noista uusistakaan materiaaleista aina tahdo olla varmuutta ja sisäilmat on vielä hankalampi juttu uusissakin rakennuksissa. Remontti-intoa!

Rouva Vadelma kirjoitti...

Asbestia on ennen tungettu kaikkialle. Niissä liimoissa asbestin määrä on n. 3% luokkaa ja samaa lukemaa tasoitteissakin. Sitähän on käytetty myös vanhoissa leluissa, kaakeleissa, laasteissa, muovimattojen pohjissa.. jne. Sitä taitaa olla hengitettävässä ilmassakin nykyään niin suuria pitoisuuksia, että en huolestuisi suuresti mattoliimasta.

Piia Anneli / annelivia.wordpress.com kirjoitti...

Mutta sentään kaiken alla lautaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...