16. lokakuuta 2012

Remppaa

Seuraavalla kerralla todennäköisesti lisää tuosta ihanasti onnistuneesta pöksytempauksesta, mutta tällä kertaa viimeisimpiä remonttirintamalta.

Olohuoneen ja ruokailutilan oviaukko on ollut haasteellinen viimeisteltävä. Halusin oviaukkoon jotain talon henkeen sopivaa eikä liian modernia. Levyttäminen ja listoittaminen nykytyyliin ei tuntunut sopivalta, joten päädyttiin tekemään "valekarmit" liimapuulevystä. Seinän paksuus on nimittäin lähes 25 cm eikä niin leveää lautaa löytynyt tietenkään mistään. Siinä ne liimapuulevyt nyt on paikoillaan ja olen niitä maalaamassa. Pari kerrosta vielä, mutta nyt jo näkee että hyvä tuli. Kuvia sitten taas luvassa valmiista listoitetusta oviaukosta.

Toinen työn alla oleva nurkka on takan paikka ruokailutilassa. Takkasydän odottelee jo piipunmuurin vieressä, enää pitäisi lyhentää hormin liitosputki ja laittaa sitten takka paikalleen. Piipussa olikin hommaa, kun piti muokata vähän hormia ja siirtää hormiliitoksen kohtaa, tehdä hormiin puhdistusluukku ja vieläpä laitettiin tuollainen saneeraussavupeltikin. Tiilistä muuratun savupiipun pintaan tuli antiikkilaastia, mutta en ollut tyytyväinen tuohon sävyyn ja maalasin sen myöhemmin. Siitä tuli myös tosi kiva, ihan kuin se olisi ollut sellainen aina. Kuvia tulossa siitäkin, sitten joskus kun takka on paikallaan.

On se kiva, kun riittää tätä puuhastelua. Mitähän me sitten tehdään, kun remontti valmistuu? ;)
8 kommenttia:

Ruusa kirjoitti...

No siellä(kin) ollaan vauhdissa! :)

Oon todellakin miettinyt, että mitä me tehdään kun remppa on valmis.. Aloitetaan alusta?! :D
Miten sitä osaa olla...

No, ehkä siihen tottuu samalla tavalla kun tähän kaaokseenkin ;)

Memmi L kirjoitti...

hih, viisaammat sanovat, että omakotitalossa asuvalla on aina jotain rempattavaa, laitettavaa tai muuten vain nikkaroitavaa.. Ei lopu hommat kesken! :D

Marjaana kirjoitti...

Uusi lukija ilmoittautuu! Kivan näköiset nuo liimapuukarmit, meillä on meinaan samanlaiset. :)

PikkuBertta kirjoitti...

Avaralle ja valoisalle näyttää....kova tulee...

PikkuBertta kirjoitti...

PS:siis kiva tulee eikä kova...voi näitä aamuja:)

Irmastiina kirjoitti...

Voin kertoa sinulle ilouutisen!
Omakotitalossa ei hommat lopu...aina löytyy jotakin rempattavaa...:)

Saska kirjoitti...

Onpa teille kaunis takka tulossa, tuollaisesta minäkin olen haaveillut makuuhuoneeseen. Täällä hommat seisoo, kaikkea pientä pitäisi tehdä ja emäntää vaan ei kiinnosta.. Ehkä jossain vaiheessa ;) Oikein kivalta näyttää tuo laajennettu oviaukko, täälläkin niitä laajenneltiin remppavaiheessa - tuo paljon lisää avaruutta molempiin tiloihin!

Anne kirjoitti...

Hauskaa, teillä on sama ongelma ollut mietinnässä kun meillä :) Me ei olla vielä keretty etsimään sopivan leveää lautaa, mutta täytyy panna mieleen tuo liimapuulevy, jos sitä ei täältäkään saa :) Me siirrettiin olkkarin ja ruokasalin ovi karmeineen toiseen kohtaan ja jäljelle jäi samanlainen aukko :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...