10. elokuuta 2010

Merellistä tunnelmaa

Tämän kesän lomamatka oli suunniteltu lähes ainoastaan lapsia varten. Tukholmaan laivalla muumien kanssa, siellä Junibacken ja Grönalund pääkohteina. Takaisin Suomeen ja kotiin Muumimaailman kautta. Lapsille päänähtävyys oli Pepin talon vessa, jossa kurnutti sammakko. Tyttö leipoi pipareita lattialla, kuten Peppi suosikkikirjassa tekee. Hauskaa oli meillä aikuisillakin. Voiko esimerkiksi tuota Pepin eteistä (kolmas kuva) olla rakastamatta? Junibackenin lähellä oli ihana villin oloinen kukkapenkki täynnä upeita kukkia. Nämä tällaiset toivottavasti hallitut kaaokset kukkapenkissä taitavat olla nyt muotia. Tukholmassa oli muuten ihania pikkupaatteja satamassa, kun käveltiin keskustasta kohti Djurgårdenia. Pienillä jutuilla oli laivan kansia sisustettu. Voisin kuvitella, että aika tunnelmallisia hetkiä ja juhlia noilla laivoilla voisi viettää. Tuulta purjeisiin ja kohti uusia seikkailuja!


7 kommenttia:

Rimpsukaisa kirjoitti...

Pari päivää sitten puhuttiin miehen kanssa että ensi kesänä voisi Junibacken olla ohjelmassa,se vähä mitä siitä tiedän kuulostaa ihanalta.Laivamatkakin olis elämys pojalle pallomerineen..Kuulosti kivalta reissulta!

aNNa kirjoitti...

Voi teidän reissu kuulosti ihanalta! Täytyypä laittaa kohde itsekkin harkintaan :)

hietzu kirjoitti...

Onpa mukavia matka- ja tilannekuvia. Kuvat saiat hymyilemään. Ihanin oli tuo Tuutikin (?) venekuva :D

Teija kirjoitti...

Kauniit kuvat, Junibacken on kuulemma kiva paikka. Mekin olimme Peppiä tapaamassa, tosin vähän eri paikassa. Onpas se Peppi ehtiväinen! ;)

lumiomena kirjoitti...

Junibacken on ihana! Mekin kävimme siellä tänä kesänä. Satujuna sai minut kyyneliin, se oli niin liikuttava (ja ehkä hivenen pelottava). Loppupäivän vietimme sitten Skansenilla, joka oli tunnelmallinen.

Hyvä Mieli kirjoitti...

Tuo Pepin talo kuulostaa hyvältä... kiehtova paikka...

Kallion elämää kirjoitti...

Hei!
Vastavierailulle tulin ja luin pikasilmäyksellä blogisi. :)
Ihanalta näyttää talonne ja hiirusen ovi on ihana.
Ollaan sitten voitu törmäillä tuolla kirpputorilla eilen. :)
Mukavaa viikkoa teille!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...