15. kesäkuuta 2010

Ihana piha

Ensimmäinen kesä talon pihalla on tuottanut jo monta ihanaa yllätystä. Kurjenmiekat kukkivat komeasti, tosin ne kasvavat keskellä ei mitään ja niiden seasta kasvaa heinää ja rikkaruohoja. Nurmikkokin on mitä on, mutta ihanasti villin näköistähän se vain on, jos rikkaruohot rehottaa. Etenkin tuollaiset pienet vaaleanvioletit kukinnot, joita nurmikko on kohta aivan täynnä. Violettiahan pihalle halusinkin. Mikäs tämä ylimmän kuvan köynnöstävä rikkakasvi olikaan, hiidenvirna tai joku sellainen? Siitä tulee kyllä nättejä kransseja. Omenapuun koristin ohimennessäni yhdellä kranssilla kokeeksi. Violetit kukat taitaa olla tuossakin, joten tätä ei raaski kitkeä. Voikukkiakin on riittämiin, mutta ne osaisin kyllä taltuttaa, kun olisi vain aikaa.

Pitääkin muuten kysyä teiltä neuvoa taas kerran. Ainoa syreenimme on jotenkin kitukasvuinen tai kärsii jostakin, sillä se vasta työntää lehtiä ja silmuja ja kukinnot ovat ihan pieniä alkuja vasta. Se ei ole kovin nuori tapaus, sillä sitä on selvästi leikattu alas jossain vaiheessa ja uudet versot ovat lähteneet kasvuun sen jälkeen. Niilläkin on korkeutta jo yli pari metriä. Voikohan sitä pelastaa lannoittamalla, leikkaamalla tms.? Minä olen ihan pihalla näistä kasvien hoitojutuista pääosin, joten viisaammat neuvokaa ihmeessä.

2 kommenttia:

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Saako syreeni vettä? Onko sen vieressä isoja puita, jotka vievät kaiken ravinnon?

Onko paikka varjoisa. Syreeni kukkii myöhemmin, jos paikka ei ole kovin aurinkoinen. Joskus on myös ihan vain huonoja kukintavuosia. Pieni yöpakkanen silmuvaiheessakin on voinut olla pahaksi. Seuraa kasvia ensivuoteen. Puutarhanhoito on pitkäjänteistä ja vaatii aikaa. Vuosia meillä täällä, koska kasvukausi on lyhyt.
Lannoittamaan en ryhtyisi, sillä voi niin helposti polttaa kasvien juuria.

Aivan ihania kuvia taas!

Mukavaa illanjatkoa sateisesta satakunnasta!

Tuija kirjoitti...

Minä kanssa mietin, että olisiko se liian kuivassa paikassa? Itselläni on valkoinen sireeni ja sen alkuvaiheessa myös oli samanlainen..kukkanuppuja tuli paljon mutta eivät jaksaneet avautua. Nyt se jo kyllä on elpynyt,kitkin sen juurilta pois kaiken ruohon ja lisäsin vähän uutta multaa..sireenissä on juuret mielestäni aika pinnassa.
Ihanaa kun annat kaikkien kukkien kukkia...
aurinkoista kesän jatkoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...