25. toukokuuta 2010

Muuttuneet maisemat

Huomaan koko ajan palaavani samaan ajatukseen. Miten erilaiselta maailmani näyttää nyt verrattuna aikaan vuosi sitten... On kuin olisi muutettu maalle. Kirpparilta löytyneet räsymatot odottavat keittiön valmistumista. Pelargonit yrittävät pärjätä hoidossani verannan ikkunalla. Pitäisi löytää kivat vanhat lautaset ruukkujen alle.

Ihan kiva sadepäivä. Olen yrittänyt saada kaaosta hallintaan sisätiloissa ja pihallakin pyörähdin sen verran, että revin vuorenkilvet isosta penkistä jo ylös. Tilalle tulee ainakin valkoista särkynyttä sydäntä, kevätkaihonkukkaa, tarhakuunliljaa, japaninakileijaa ja jalokellokukkaa. Ja mitä mieleen juolahtaa, väreinä kuitekin valkoista, sinistä, violettia, ehkä ripaus vaaleanpunaista. Siitä lisää joskus.


16 kommenttia:

lumiomena kirjoitti...

Räsymatot ja pelargoniat tuovat ihanaa tunnelmaa kesäiseen kotiin. Meille eivät harmikseni räsymatot sovi (liian uusi talo), mutta pelargonioita laitoin ruukkuihin sekä sellaiseen valkoiseen "saaviin".
Kukkapenkkisuunnitelmasi ovat mukavia, särkynytsydän on niin herkkä ja kaunis!

Anna kirjoitti...

Täydellistä puutalotunnelmaa! :)

tuksu kirjoitti...

Pelargoinioita minullakin on paljon.
Räsymattoja rakastan ja meidän ikiwanhaan tupaseen ne sopivatkin.
Itse löysin ilmaiseksi kukkapurkin lautasia Viialan kirppiksen ovensuusta. Siellä oli laatikko, jossa luki "ota tästä ilmaiseksi" ja mä kahmin kaikki jäljellä olevat wanhat lautaset :)
Ihana tunnelma siellä.
tuksu

hietzu kirjoitti...

Voi kun joskus itsekin uskaltaisi ottaa "oikeita" kukkia kasvatettavaksi. Nyt elämä tuntuu niin kiireiseltä, että ainoat kasvit jotka antavat anteeksi kiireisen elämäni ovat käärmekaktukset, joulukaktus ja bambu.

Maltan tuskin odottaa ihastuttavia puutarhakuvia!

Kirsikka kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta, räsymatot ja pelargonit ne yhteen soppii ;) Meillä on uusi asunto, mutta räsymattoja huolisin tänne enemmänkin. Ne tuovat kivasti ''maalaistunnelmaa''. Kummasti romantiikan kärpänen on päässyt puraisemaan tämän bloggailun myötä.

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Tulee lapsuus mieleen räsymatoista ja pelakuista. Kaunis kuva puhtaasta matosta ja pelargoniasta.

Mukavaa tiistai-iltaa!

Vekarus kirjoitti...

Voi mikä ihana Keijukainen tuossa alla onkaan!

Anastasia kirjoitti...

Ihana tunnelma tulee noista räsymatoista ja pelakuusta. Sopii niin hienosti yhteen vanhan talon kanssa!

Mannukka kirjoitti...

Rakastan räsymattoja, meillä ei muita olekaan. Mulla on muistaakseni iso pino vanhoja lautasia, just passeleita kukkapurkin alle, voisin lähettää sulle muutaman jos haluat.. laitan sulle vaikka meiliä kun olen tarkastanut tilanteen.

Anastasia kirjoitti...

Blogissani on sinulle jotain. Käypä kurkkaa. :)

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Ihanat kesätuulet sinulla puhaltelee siellä. Räsymatot siitä onkin aikaa kun viimeksi olen sellaisten päällä kävellyt. Niin kodikas kuva !

Kultsin kämppä kirjoitti...

Räsymatot ja pelargonit, voittamaton yhdistelmä kesän korvalla!

Outi kirjoitti...

Mukavalta kuulostaa. Minäkin olen haaveillut täydellisestä paikasta pelargoneille; ne vaatisivat kuistin ja kunnon paikan talvehtia. Sellaisten puute rajoittaa vähän harrastusta. :) Vuorenkilvistä vinkkaisin sellaista, että ihaniahan ne eivät ole. Kun muutimme tähän ja sain oman ensimmäisen pihan, annoin lähtöpassit aika monelle kasville. Pihallani on paikoitellen varsin vaativia kasvupaikkoja, enkä ole saanut menestymään kaikkia alunperin suunnittelemiani kasveja näissä kohdin. Olen joutunut pyörtämään pääni kammottavien vuorenkilpien suhteen. Ne kukoistavat ohuessa mullassa, tiivistyneessä maassa, paikoilla joissa seisoo vettä jne. Niihinkin paikkoihin tekee mieli vihreää. Jos sulla on isopiha, heitä vuorenkilvet pois silmistä jonnekkin nurkkaan odottelemaan, josko sultakin löytyy tulevien kesien aikana kolo, jossa mikään muu ei selviä. Onpahan sitten mistä ottaa. :)

Miia kirjoitti...

Lumiomena ja Anna: Tunnelmaa nuo pienet asiat tosiaan tuovat. :)

Tuksu: Kiva, että olet löytänyt tiesi tänne, tervetuloa vaan uudestaankin! Voi, tuollaiseen lautaspinoon kun törmäisi jossakin...

Hietzu: Pitkään olen minäkin kerännyt rohkeutta yrittää. Jos en onnistu, pitää sitten taas ottaa opikseen.

Kirsikka: Joo, kyllä on maku minullakin muuttunut ja varmistunut bloggailun myötä... Enpä olisi uskonut tykkääväni räsymatoista tai ruusukuvioiduista emaliastioista vielä joku vuosi sitten.

Ulla-Kristiina: Kiitos! Matot lojuvat kirpparilaatikoiden päällä, joten todellisuus ei ole niin kaunis kuin kuvissa.

Vekarus: Keijukainen tosiaan, ihana pikkuiseni.

Anastasia: Se on totta, räsymatot ja nuo pelargonitkin tuntuvat sopivan tänne kuin nenä päähän. :) Ja kiitos tunnustuksesta!

Mannukka: Oi, laita vain mailia. Voi mitä ystävällisyyttä täällä blogimaailmassa onkaan.

Marie Elisabeth´s rum: Minä muistan vielä hämärästi lapsuudestani räsymatot, joita oli vain pari. Juuri kyselin äidiltä niiden kohtaloa, ovat menneet niin huonoon kuntoon, että on heitetty pois.

Kultsin kämppä: Kesää henkii tuo yhdistelmä, se on totta.

Outi: Kiitos vuorenkilpivinkistä. Meillä on niitä vähän vielä tuossa toisella puolella taloakin, joten sieltä sitten tarvittaessa voin taas hakea.

-T kirjoitti...

Mukavan kotoista fiilistä :) Alla olevassa postauksessa kun tyttösi oli valinnut emaliastiaan markettaa kukaksi, niin eilen kun olimme me kukkaostoksilla, niin pikkuisemme valitsi leikkimökinsä kuistille myös markettaa... Se taitaa näyttää pienten tyttösten silmissä ihanalta :)

Ps.Toivottavasti ehdin vielä arvontaasi mukaan :)

Tuija kirjoitti...

Voi, räsymatot on ihania. Jotenkin ihan haistan nenässäni niiden ihanan puhtaan tuoksun, kun lapsena pesin niitä joessa. Huoh...ne ajat ovat takana, enää ei arvaa mennä mihinkään laiturille mattojansa pesemään. ;=)
Mulla oli ihan sama projekti nyt muutama viikko takaperin, revin kaikki vuorenkilvet pois,jotenkin ne on niin hankalia reunuskasveja kun rönsyilevät ympäriinsä ja lehdet ovat kesällä ruman näköisiä kun niiden päältä tulee vahingossa ajettua ruohonleikkurilla...
Sinulla on kiva blogi. Mukava on ollut seurata kuulumisiasi.
Hyvää kesää ja paaaaaljon aurinkoa.
T,Tuija

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...