13. huhtikuuta 2010

Kesä tuli, lumi suli

Tänään valloitin verannan ja julistin kesäkauden alkaneeksi. Tyttö oli kerhossa ja poika nukkui päiväunia pihalla. Ja minä raahasin huonekaluja sisällä paikasta toiseen, pyyhin tahmatassujen jälkiä ikkunoista, kunnes tajusin ottaa hetkestä kiinni ja laittelin verannalle vähän kesää. Join teekupposen ulkoportailla auringonpaisteessa ilman takkia ja kenkiä. Toin verannalle sisustuslehtien kesänumeroita ja jopa selasin yhtä niistä. Haaveilin pihan laittamisesta, leikkimökin kunnostamisesta ja verannan uudesta ilmeestä. Join mansikkaraparperikeittoa verannan penkillä ja ovet oli selällään. Kärpäset surisivat ja hetken oli oikeasti kuuma kesäpäivä.

Mitäs muuten olette mieltä, tehdäänkö kamala vääryys, jos maalataan lattian lisäksi nuo verannan sormipaneelit? Olen alkanut jopa hieman tykätä niistä, mutta olisivathan ne niin kauniit valkoisina harmaan lattian kanssa. Alin kuva on muuten otettu ilta-auringon aikaan. Veranta on etelän suuntaan.

Verannan penkki siirtyy ulos kesäksi, joten jotain pitäisi keksiä ja pian, jos meinataan nauttia verannan tunnelmasta tänä kesänä... vanha puusohva olisi niin ihana tuossa, päällä paljon täkkejä ja tyynyjä. Hankittavien listalla ovat myös mm. pitsiverhot ja kukkia ikkunalaudalle.





34 kommenttia:

heini kirjoitti...

Oi, kun mä niin haluisin juuri tommosen verannan! Niin ihana tunnelma, ja juurikin se kevät aika, kun verannalla voi olla jo kesän tunnelmaa, vaikka ulkona kesään on vielä aikaa...
Mä en näkis mitään väärää maalata panelia valkoiseksi... Niin tekisin itse ainakin. :) Juuri se valosa ihana tunnelma, kun olis harmaa lattia, ja valkoiset seinät... Mäkin haluun! :D

-Heini-

Liina kirjoitti...

Ihana postaus, tuli heti ihan kesäfiilis!

...Mä myös maalaisin paneelit valkoiseksi...

Niina K kirjoitti...

Hih, ihan kesäinen fiilis!! Mä taas maalaisin muilta osin paitsi just nuo sormipanelit jättäisin maalaamatta.. Vanhoissa sormipaneleissa on ihana tuntu!!

PikkuBertta kirjoitti...

Ai...omistaispas tuollaisen verannan...maalaisin panelit valkoiseksi...kesä,ja valoisuus putkahtais sisälle kertaheitolla...vaikka taitaahan se muutenkin tulla noista ikkunoista.

Keväisiä päiviä suunnitteluun:)

Teija kirjoitti...

Voi vautsi mikä ihana keväinen postaus! Just tuo kolahti, että useemmin pitäis vaan ottaa siitä hetkestä kiinni.

Maalaisin valkoiseksi, sopis hienosti harmaan lattian kanssa!

Kultsin kämppä kirjoitti...

Sormipaneelit ovat kauniit kyllä tuollaisenaankin, mutta ehkä valkoinen toisi enemmän fiilistä isosta tilasta.

Ihana veranta!

Heidi kirjoitti...

Ihana veranta! Valkoista laittaisin minäkin tuo suloisuuden pintaan :) Kaunis olisi harmaan kanssa. Ihana keväväinen postaus kaiken kaikkiaan!
Mukavaa keskiviikkoa :)

Mari kirjoitti...

Enpä osaa sanoa. Meillä on kanssa saman aikakauden lasiveranta. Yli kymmenen vuotta ollaan tässä asuttu ja jatkuvasti mietin maalaanko vai en. Meillä on myös eteinen+portaikko+yläaula samaa paneelia (lakattuna) enkä siihenkään ole haaveistani huolimatta koskenut. Mietin koko ajan mitä sanoo joku 50 vuoden päästä: "Kuka idiootti on maalannu näin ihanat puupaneelit piiloon..." tai sitten ei sano.

Miia kirjoitti...

Ihana veranta! Minä kyllä maalaisin myös sormipanelit, voi miten valoisa olisikaan. On toki nytkin! Ihanaa suunnittelua sinulle!

morso kirjoitti...

Mm. Kesäolo tuli tännekin.

Maalaamisen kanssa on kaksi vaihtoehtoa. Minusta se, millaisen istuimen verannalle hommaat vaikuttaa asiaan. Puunvärisen puusohvan kanssa panelit on kauniit sellaisenaan, ja jos ne on vielä niin hyvässä kunnossa kuin kuvasta erottaa. Mutta jos sulle tulee joku valkoinen juttu sinne, niin sitten voisi olla kivampi maalata. Min ä maalisin ensin lattian ja hommaisin istuimen ja arvioisin sitten uudelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Oi, sulla on tuollainen just täydellinen veranta! Minä jättäisin paneelit alkuperäiseksi, mutta saattaisin vetäistä valkoista lattiaan, tai sitten todella vaaleanharmaata.

Jonna kirjoitti...

Minäkin varmaan maalaisin lattian ja jättäisin paneelit ennalleen. Tuon penkin takana olevan seinän saattaisin ekä maalata. Ikkunalle pelargonit.

-Mai- kirjoitti...

Tulin takaisin laittamaan vielä viestiä, että maalaisin myös tuon sohvan takaseinän ja ikkunalle ehdottomasti Pelakuut. Vaan Jonna ehtikin jo ensin:)

Lisay kirjoitti...

Mina maalaisin kaikki seinat valkoisella.
Saa verannan nayttamaan isommalta.
Naen jo silmissani kukat ikkunalla ja ruusutyynyt penkkisohvalla...

Pauliina kirjoitti...

Sormipanelit on ihanat ja valkoisiksi maalattuina kuisti raikastuis kummasti. Ihana kuisti!

kati kirjoitti...

Ihanan kesäinen postaus. Sain nyt innostuksen laittaa omaakin kuistia kesäisemmäksi. Maalaus on aika henkilökohtainen juttu, joten mene tunteella ja fiiliksellä, ehkä pala kerrallaan. Minä maalasin kuistin lattian vaaleanharmaalla ja seinät vaaleansinisellä ;)

Suvi kirjoitti...

Ihanan keväinen postaus! Ja kaikkea kaunista täällä blogissasi! :)

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Kuvissasi on niin konkreettisesti keväinen, oikeastaan kesäinen tunnelma! Pystyin ihan aistimaan tuokiosi verannalla. Tuollainen veranta on ihana; Aika vaikea varmasti tehdä päätös maalaamisesta. Valkoinen raikastaisi ja sopisi hyvin verannan tyyliin, mutta sen nykyinen väri stemmaa hyvin talon rakennusaikakauden kanssa... Ehkä itse maalaisin :)

Miia kirjoitti...

Kiitos kaikille ihanista kommenteista. Jotain tapahtui kamerallekin tuona hetkenä, se siirtyi selvästi kesäaikaan ja minä vain räpsin kuvia. :)

Tuo on kyllä vaikea asia, maalatako vai eikö. Vielä ennen tätä kevättä olin ihan satavarma, että maalataan heti kevään tullen, mutta... se on niin peruuttamaton ratkaisu noiden alkuperäisten 50-lukulaisten paneeleiden osalta, vaikka sisustusmielessä valkoisen tai muun vaalean sävyn kannalla olenkin. Meilläkin on kellarin portaikossa ja yläkerran portaikossa vielä samaa, niissä sama pohdinta. :)

Nonna kirjoitti...

Harmaa lattia tuo jo valoa, eli tee tilannekatsaus sitten uudelleen!

Ihana tila! Mukavia keväthetkiä!

Saara kirjoitti...

Ihana kuisti!!
Maalausasiaan en oikein osaa sanoa mielipidettä!! Toisaalta olisi kivan valoisa vaaleana, mutta toisaalta nuo vanhat sormipanelit ovat kyllä kivat noinkin! :) Tee päätös ihan oman fiiliksen mukaan!

Taikku kirjoitti...

Mie maalaisin valkoiseksi nuo paneelit ja lattian niinkúin olet ajatellut. Luota omaan intuitioosi ja makuusi:)

Maaduska kirjoitti...

.. puro sanoi puli puli, BATMAN!

Ihana postaus, kesä/kevät fiiliksillä mennään täälläkin!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kesäinen tunnelma tuli kun luki postaustasi ja katseli kauniita kuvia verannastasi.
Jos tuo olisi minun verantani, niin maalaisin panelit valkoisiksi, koska paremmin harmaa ja valkoinen sopivat yhteen kuin harmaa ja ruskea. Valonlähteenä ja tilan suurentajana valkoinen on ehdoton väri.
Ihana veranta joka tapauksessa!

Mukavaa keskiviikko iltaa!

Katja kirjoitti...

Kyllä minä maalaisin panelitkin. Niiden muotokin hukkuu jotenkin tuohon mäntyyn. Vaaleina olisivat todella nätit.

Tuula kirjoitti...

Ihania kevätpuuhia, tekisi itsekin mieli istuskelemaan tuohon sohvalle virvokkeiden pariin :)
Mä taas kuulun siihen koulukuntaan, joka tykkää tuosta sormipaneelista alkuperäisenä. Mutta yks tykkää yhdestä, toinen toisesta - ei liene "väärää" tai "oikeaa" näissä makuasioissa :)

-TIINA- kirjoitti...

Tunelma on ihana ja luulen että noi paneelit olis tosi raikkaat valkoisena!

tyttönen kirjoitti...

voi että miten ihana veranda!!^^<3 mitä muuten teet työksesi?:)

Miia kirjoitti...

Edelleen isot kiitokset kaikille kommenteista. Tosiaan täytyy edetä niin, että maalataan ensin lattia ja katsotaan vielä sitten. Valkoinen houkuttaa... mutta alkuperäinen on aina alkuperäinen. :)

Tyttönen: Ammattini ja monet muut puolet "oikeasta elämästäni" pidän tämän blogin ulkopuolella. :)

Anonyymi kirjoitti...

Asuttiin yli kaksikymmentä vuotta viiskytluvun rintsikassa, jossa myös oli kuvankaltainen lasikuisti. Lattiat harmaat ja ikkunanpokat valkoiset. Sormipaneeli oli alkuperäisessä patinoituneessa lakkapinnassa. Moni suositteli alkuvuosina sen maalaamista, mutta onneksi pidin pääni ja käytin muita kasvojenkohotus konsteja. Runsaat ohuet valkeat puuvillaverhot rypytettyinä ikkunoiden reunoihin.Ripustus sillä perinteisellä verhovaijerilla ja tampilla sivuun. Muutama amppeli vaikkapa lumihiutaletta, kestää keväästä syksyyn. Puusohvalle vaalea vaihdettava kangaspatja ja tyynyjä. Kokeile ensin näitä kevyempiä raikastuskonsteja. Jollei auta on jäljellä se peruuttamaton maalaaminen. Mutta vinkiksi vielä, että loppukesästä kun illat hämärtyy, on se alkuperäinen väri jotenkin lämpimämpi vaikkapa kynttilänvalossa. Ota ensin aikalisä!

Anonyymi kirjoitti...

No todellakin maalaat. Harmaata ja valkoista, siitä tulee ihana!
-J-

Anonyymi kirjoitti...

Minusta sinun kannattaisi antaa alkuperäiselle paneelille mahdollisuus. Katso ja tutkaile asiaa ainakin tämä kesä ja maalaa ensi vuonna, jos vielä siltä tuntuu. Kuten moni on jo sanonutkin, veranta raikastuisi hurjasti tekstiileillä ja lattian maalaamisella. Veranta on nytkin todella kaunis ja talon hengen mukainen. Persoonallinen ja kodikas. Jotenkin ne vaan näyttäivät kuuluvan juuri tuollaisina juuri tähän teidän taloon!

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Niin ihania kuvia!!!

Viikonlopun kylmä sää palautti minutkinmaanpinnalle kesäisistä pilvilinnoistani. Mutta sieltä se lämpö vielä puskee läpi.

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, ihana veranta, ja kyllä maalaisin paneelit valkoiseksi. Etenkin jos jotain puunsävyä muuta siellä, niin ei tule sekamelskaa eri puulaaduista ja sävyistä. Ja puunsävyiset kalusteet tulee paremmin esille valkoisesta taustasta...ja taas esim.valkoinen sohva tulee paremmin esiin jos taustaseinä vaikka tuon paneelin värinen, tai jonkun muun värinen...
Harmaa lattia olisi ihana...
Valoistuuhan ne sillä. Vaikka on tuo vanha sormipaneelin värikin tavallaan ok, jos kaikki muu vaikka valkoista, siis kalusteet...mutta maalaisin silti!
-tiia-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...