11. helmikuuta 2010

Ovista ja listoista

Tytön huone listoitettiin uusilla listoilla, kun täältä on jo alkuperäiset listat aiempien remonttien yhteydessä hävitetty. Onneksi sentään ovet yläkerrassa ovat alkuperäiset ja useimpia ovia ympäröivät vielä alkuperäiset listat, jollaiset on olleet myös jalkalistoina. Eilen ja tänään olen tytön huoneen oven ympärille rapsutellut ja kunnostanut alkuperäisiä listoja, ettei tarvitse kaikkia uusia.

Portaikosta löytyy hieman erilaiset, vähän karumpaa tyyliä edustavat listat ovien ja ikkunoiden ympäriltä. Sormipaneelikin on tuota alkuperäistä terävämpää profiilia, kuin mitä nykyään saa kaupoista. Vanhat kattolistan pätkät otin purkuvaiheessa talteen. Ehkä ne saadaan käytettyä vaikka leikkimökissä, jos eivät riitä mihinkään huoneeseen sisätiloissa.

Ovet ovat ihan niitä laakaovia, ei ole peiliovia (paitsi keskikerrokseen vaihdetut tylsät uudet sisäovet karmeineen). Kaunein ovi on tuo yläkerran aulatilaan portaikosta johtava ikkunallinen ovi. Kellarissa on yksi alkuperäinen ikkunallinen ovi varastoituna, sille täytyisi löytää paikka talosta. Itse tykkäisin kyllä ehkä enemmänkin sellaisesta 40-luvun koristeellisemmasta tyylistä, mutta en halua sitä väkisin tänne vääntää. Taidan selvittää, millainen homma olisi teettää jossain höyläämöllä tuolla täältä löytyvällä profiililla listat. Ei tänne oikein sovi kauhean koristeelliset listaprofiilit, enkä toisaalta haluaisi ihan niitä uusia yksinkertaisimpiakaan listoja...
6 kommenttia:

Niina K kirjoitti...

Hassua muuten miten nuo ovet "rintsikoissa" menee..Meillä oli (tai onhan ne siellä vieläkin) talolla keskikerroksessa kaikki muut ovet vanhoja täyspuisia peiliovia paitsi jälkeenpäin tehdyn sisävessan ja keittiön ja eteisen välinen ovi joka oli tuollainen ikkunallinen. Jopa kaikki komeroiden ovet oli keskikerroksessa peiliovia. yläkerrassa taas jokainen ovi oli tylsä valkoinen laakaovi. Mistä sitten lie johtunut.

Jutta kirjoitti...

Meillä on kaikki ovet laakaovia, niitä on vaikempi löytää vanhoja. Kaikkialla myydään peiliovia, mutta minusta ne seivät sovi tänne, koska ovat vanhempaa aikaa. Yläkertaan on vaihdettu uudet ovet (nekin laakaa) mutta haluaisin niihin ainakin vanhat ovenkahvat. Ne ovat minusta kauniita.

Meillä oli edellinen asukki vaihtanut listat kapeampiin, mutta löysimme välikatolta alkuperäisiä leveitä listoja. Niiden profiili on aika yksinkertainen, mutta kivempi kuin moderneissa. Löysimme yhdeltä sahalta samanlaisia listoja ja olemme niitä nyt laittaneet. Alkuperäisen mallisia siskonpaneeleja emme löytäneet, mutta teetimme mallin mukaan. Hintaa tuli kyllä jonkun verran enemmän kuin jos olisi ottanut valmiit paneelit.

Mari kirjoitti...

Oon ollu ihan laiskimus ja nyt pitkästä aikaa täällä. Ihan ekaks otan osaa suureen suruun! Arki kyllä auttaa ajattelemaan muuta...

Tytön huoneesta tuli ihana. Tykkään kyllä tosta tapetista... Tekis mieli laittaa esikoisen huoneeseen:)

Meiltä oli hävitetty kaikki alkuperäiset listat. Ihan vaan pari alkuperäistä oveakaan tallessa. Aika harmi. Mukavaa viikonloppua!

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Vitsi, mutta kyllä ennen osattiin. Miten voikin olla kaikki vanhat ja alkuperäiset niin kauniita! Hienoa, että edes jotain on säilynyt.

mukavaa viikonloppua, laskiaissunnuntaita ja ystävänpäivää! <3

Anonyymi kirjoitti...

Hello to all, as I am really keen of readіng this web site's post to be updated on a regular basis. It contains pleasant material.

my homepage ... Skin Care

Anonyymi kirjoitti...

vapor cigarette, best electronic cigarettes, electronic cigarette, e cigarette, electronic cigarette brands, smokeless cigarette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...