22. helmikuuta 2010

Keittiövalintoja

Keittiö on siis ostettu, muutokset toki vielä mahdollisia. Päädyttiin Nixi-keittiöön. Suunnitteluun saatiin vahva inspiraatio vuoden 2004 Heinolan asuntomessujen Aurora-kohteesta, jossa keittiössä oli haettu 50-60-lukujen tunnelmaa modernilla tavalla toteutettuna.Kuva: Asuntomessuopas, Heinola 2004 / kohde 31 Aurora.

Meille tulee tyyliltään melko moderni keittiö, koska minusta oli hyvin hankalaa tehdä uudesta keittiöstä jollain tapaa vanha. Tänne taloon eivät romanttiset "perinnekeittiöt" sovi. Ovimallissa on kuitenkin jotain sopivaa 50-luvun taloon. Keittiön alaosassa kaapit/laatikostot ovat vaaleat harmahtavan beiget, väri on nimeltään alumiini. Missään näistä kuvista ei ole juuri alumiinin sävyä, mutta idea on sama. Myös yksi nurkkaan tuleva korkea kaappi (johon integroidaan uuni ja mikro) on tuota alumiinin väriä. Sokkelit tulevat myös samalla värillä. Tasoiksi valittiin kiiltävää valkoista laminaattia. Tätä hieman epäröin, mutta ei haluta laittaa koko omaisuutta keittiöremonttiin, kivi ja teräs olivat siis poissuljettuja vaihtoehtoja. Yläkaapit ovat kuin tuossa ylläolevassa kuvassa valkoisella lasilla olevia kippiovikaappeja, irti sivuiltaan seinistä / kaapeista avaruuden ja tilan tunnun lisäämiseksi. Välitilaan valittiin valkoinen lasi. Upon kermanvärinen retrojääkaappi tai muu vastaava tulee sitten yksinään yhdelle seinälle, johon jää tilaa jollekin kivalle astiakaapille tai avohyllyille tms. Keittiöön tulee pieni pöytä ja pari tuolia ikkunan ääreen. Nyt pitäisi vielä päättää kodinkoneet ja valaistus.13 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta! Kiva nähdä miltä lopputulos näyttää!

Niina kirjoitti...

Itsekin olen alkanut pitää enemmän muista kuin romanttisista keittiöistä ... :) Ja meidän uudessa vasta onkin ... plääh, Villa Keittiö, mistä en tykkää sit yhtään.
Ja Tadaa, keittiöremonttia suunnitellaan mun pään sisällä kovasti, muttei ehkä keittiöön kajota vielä muutamaan vuoteen
... :)

Näyttää hyvältä ja sun suunnitelmat onkin jo tosi pitkällä ! Sehän tarkoittaa, että keittiö on puoliksi tehty !? :)

Tuula kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa. Meilläkin on jo vähän mietitty mökin keittiötä, mutta ei olla päästy kovin pitkälle. Mutta samoilla linjoilla, että ei mitään romanttista tyyliä, vaan mieluummin suht simppeliä. Silti kamalan vaikeaa miettiä näitä...

T kirjoitti...

Tuo messujen keittiö oli kaunis ja niin varmasti teidänkin uusi. Meille ei ihan modernia keittiötä tule, mutta ei ihan romanttistakaan..jotain siltä väliltä. Laminaateista olen saanut tarpeekseni tasoina, joten me laitetaan ne panokset siihen kivitasoon. Kyllä se maksaa enemmän, mutta ehkäpä kestää kauemmin ja on helpompi käytössä.toivottavasti. Se olikin sitten ainoa asia josta olin varma alusta lähtien, siis siitä että haluan kivitason.

Pauliina kirjoitti...

Kuullostaa hienolle! Millonkas kuvia saadaan ;) ?

Marge kirjoitti...

Varmasti sopivat teille, kuulostaa tosi hyvältä!

Minustakin tuossa keittiössä on jotakin 50-lukulaista:)

Mielnkiintoista nähdä lopputulos!

Miia kirjoitti...

Vekarus: Jännittävää tämä on, kun en oikein itsekään osaa vielä "nähdä" lopputulosta!

Niina: Teillä on varmasti niin ihana uusi koti, että kyllä sinne yksi romanttinen keittiö mahtuu! :) Ei niissä mitään vikaa ole, sopivassa ympäristössä ne ovat oikein edukseen. Minä olen myös tuollainen, olen jo suunnitellut vaikka mitkä ulkoverhousremontit tännekin, vaikkei ole aikaa eikä rahaa varmaan vuosikymmeneen...

Tuula: Kamalan vaikeaa on, se on ihan totta. En ole tapettivalintoja kummempaa joutunut aiemmissa kodeissa miettimään, joten tämä kaiken itse valitseminen olikin yllättävän tuskallinen prosessi. ;)

T: Kivitasossa on omat hyvät puolensa. Meillä tosin on ollut aina laminaattitaso, eikä ole niistä huonoja kokemuksia ollenkaan, joten sikäli hyvillä mielin tyydyn laminaattiin. :)

Pauliina: Kuvia saadaan joskus kesällä. Kesäkuu tai elokuu on sitten se remonttikuukausi ja ollaan sitten ulkoruokinnassa.

Marge: Kiitos! Pidetään peukkuja, että 50-luvun vivahteet näkyvät siinä lopputuloksessakin edes pikkuisen.

Katja kirjoitti...

Kivoja suunnitelmia keittiöön. Minä vielä tuskastelen, ei se remonttikaan ole alkanut. Meillä tyyli taitaa olla talonpoikainen, talon mukaan :)
Tervetuloa lukijakseni. Olen joskus aiemmin jo käynyt kurkkimassa blogiasi, mutta sitten hukkasin sen. Onneksi piipahdit niin löysin taas :)

kati kirjoitti...

Voi miten kutkuttavaa! En malta odottaa. Hyvä tulee!

Kirsi kirjoitti...

Mulla on samoja ajatuksia... uusi saa näyttää uudelta vanhassakin talossa, kunhan se jotenkin vähän edes peilaa sitä vanhaa. Hyviltä näyttää suunnitelmat:)

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Kivalta vaikuttaa! ja niin ihanan valoisalta!

lämpimin terveisin
Anu

J kirjoitti...

Kuulostaa kyllä oikein hyvälle! Mielestäni rintamamiestaloon sopii täydellisesti moderni keittiö. :)

Kylteri kirjoitti...

Aika mukavan avara & valoisa keittiö. Maistuisi kyllä minullekin :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...