24. tammikuuta 2009

Päättämättömyys


Haluaisin kovasti ommella, hyvinkin usein. En vain tahdo saada mitään aikaiseksi, kun en osaa päättää mitä tekisin ja mistä kankaasta. Olen parin vuoden aikana hamstrannut paljonkin kankaita varastoon. Useimmat kankaista näyttävät nyt hieman liian söpöiltä ja riskittömiltä. Johtuisiko siitä, että olen katsellut viime aikoina Juju- ja Maja-kirjoja (Mari Savio ja Kati Rapia), joiden mukavan boheemi ja rento tyyli viehättää minua kovasti. Kuvassa on kaksi vanhaa pientä lakanaa, jotka ovat päätyneet meille tuttavaperheeltä saatujen lastenvaatteiden joukossa. Noistakin voisi ommella jotain, sillä mihinkään sänkyyn ne eivät ole sopivan kokoisia. Mutta mitä niistä tekisin? Noiden kankaiden kuosit tuntuvat niin erilaisilta, kuin mitä kotonamme odottaisi näkevänsä. Ne tarvitsisivat muuta samanhenkistä ympärilleen.

Tämä sama päättämättömyys vaivaa minua myös sisustuksessa useimmiten. Pidän sellaisesta oikein selkeästä ja valkoisesta tyylistä, toisaalta rönsyilevämmästä tai enemmän vintage-henkisestä. Toisaalta ranskalaisesta maalaisromanttisestakin. Ja sitten sellaisesta Heinähattu ja Vilttitossu-värimaailmasta ja mukavasta suomalaisesta sekasotkusta / kirpparityylistä. Miten ihmeessä noiden välillä voi valita? Apua. Voi kun saisi kotiin sellaisen ilmeen, että sinne kävisi mikä tahansa. Pienillä tekstiilien ja koriste-esineiden muutoksilla pääsisi siirtymään noiden rakastamieni tyylien välillä.


Difficulties to get anything done. The reason is my inability to decide what to sew and what fabric to use. I find so many styles (also in decorating) fascinating and can't choose between them. Like these yellow fabrics. I would love to sew something with these, but I just don't know what.

9 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Minäkin tykkään kaikista noista tyyleistä, olenkin päätynyt siihen ratkaisuun, että sisustan minikoossa, yksi tanskalaisranskalainen, toinen pinkki shabby chic ja yksi nukkis kustavilais/talonpoikainen. Omaan 1:1 kotiin yritän sitten valita ajatonta linjaa näitä kaikkia em tyylejä mausteena käyttäen ja vaihtaen :)

Hanna kirjoitti...

Tunnistan itseni, minäkin tykkään väreistä ja jostain retrojutuista. Niitä on vain vaikea yhdistää muuhun vallitsevaan joten olen tyytynyt vain ihailemaan niitä muualla.

emäntä kirjoitti...

TUTTUA!! Mutta ajattelen, että jos omaa silmää miellyttää, antaa mennä vaan. Itsellehän kotia tehdään, ei muille. Ja pikkuhiljaa, täytyy kokeilla, katsoa löytävätkö värit paikkansa.

Ihania lakanoita=)

Tuula kirjoitti...

Vähän sama ongelma on minullakin sisustuksen suhteen. Plus siihen päälle vielä se, että miehelläkin on aika voimakas mielipiteensä sisustusasioista. Molemmat tykätään rosoisesta ja vanhasta, ripauksella uutta. Jos asuisin yksin, kotini olisi varmaan himpun verran hempeämpi ja maalaisromanttisempi. Vaikea vaan kuvitella miestä asumaan pilkkujen ja kukkien sekaan :D Pitäisi olla lottovoitto ja monta kotia, että voisi soveltaa kaikkia tykkäämiään tyylejä!

Nina kirjoitti...

Minulla on hiukka tuota samaa "vaivaa", että kodistani löytyy montaakin sisustussuuntausta, kun en osaa päättää fokusoisinkin kotimme johonkin tiukkaan linjaan.
Pidän niin monesta tyylistä ja olen yrittänyt liikkua sisustuksessa poimien jotakin kivaa vähän sieltä ja täältä. Jotenkin olen siinä mielestäni onnistunut, koska mikään ei erityisesti käy silmään negatiivisessa mielssä. Harmoniaan pyrin.

Sarppa kirjoitti...

Minäkin pidän monista tyyleistä..pitäsi olla monta kotia joita sisustella, sitten fiiliksen mukaan asustelis niitä =D

Miia kirjoitti...

Onpas kivaa tietää, ettei ole yksin "suuren ongelmansa" kanssa. Mutta siis tuo kuulostaa hyvältä, että kerää ympärilleen asioita, jotka itsestä näyttää kivalta ja tuo hyvää mieltä. Sieltä se kokonaisuus sitten alkaa kai hahmottua ja voi sitten miettiä juttuja, joilla saa asiat sopimaan yhteen. Se on ihan totta, että itselleen sitä kotia rakentaa eikä toisille.

Heli kirjoitti...

Löysin heti itseni tuosta kirjoituksestasi;) Ihanaa tyyliä on todellakin monta ja ne kun osaisi yhdistää!

Hannastiina kirjoitti...

Sama ongelma täälläkin. Olen ratkaissut ongelman siten että vaihdan pari kertaa vuodessa tyylin kokonaan. Lähes kaikki on kyllä itse tehtyä tai ainakin itse ommeltua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...