1. toukokuuta 2008

Vappu


Vappupäivä ja saatiin vaikka mitä aikaiseksi. Aamupäivällä heräiltiin rauhassa ja suunnattiin vapputorille ihanassa ilmassa. Lämpömittari näytti varjossa 16 astetta, päivän mittaan oli varmasti lämpimämpääkin. Terassikausikin on nyt virallisesti avattu, simaa (äitini tekemää) ja munkkeja ja illalla vielä grillaustakin.It is the May Day and we got a lot of things done. We woke up slowly and then headed to enjoy the atmosphere on the market place. Lots of people, music performances, balloons and the perfect weather. It was 16 degrees in the morning, I bet it was even warmer in the afternoon. We opened the terrace season on our backyard with mead and jelly doughnuts.


Kotona minut yllätti valtava energianpurkaus, jonka päätin suunnata pihatöihin. Tuli haravoitua koko piha (auts, rakko kädessä... ei siinä vimmassa ehtinyt puutarhahanskoja kaivelemaan talvikätköistään) ja leikattua etupihan pensaiden kuolleet kukinnot ilman käsitystä siitä saisiko niitä nyt tähän aikaan vuodesta mennä leikkelemään. Lisäksi tutkailin kukkapenkkien tilannetta. Jännityksellä odotan, veikö myyrä kaikki tulppaanit toisesta perennapenkistä, kun sieltä ei näyttäisi vielä nousevan mitään. Yhden sipulinkin löysin kukkapenkin ulkopuolelta ja myyrä oli möyrinyt nurmikkoon hauskoja vanoja lumipeitteen alla. Talon seinustalla olevassa penkissä sentään jo muutama tulppaani on näyttäytynyt. Lumikellot koivun juurella ovat ujostelleet, vain yksi rohkea on noussut esiin. Posliinihyasintit, ne kevään ensimmäiset kukat koko puutarhassa ovat vihdoin avautuneet ja olen onnellinen valinnastani.When we got back home, I was taken over by this overwhelming energy blast, that I decided to coordinate to my garden. As I was pushing myself to the limits (got a blister on my hand from raking up the lawn) I noticed that the tulips on one side of the garden might have been eaten by a mole. I just have to wait and see. In the mean time I'm really enjoying these first flowers, that are now in full bloom.

4 kommenttia:

Kanerva kirjoitti...

Kaupungintalo on kyllä yksi Kuopion komeimmista rakennuksista.

Wanhatar kirjoitti...

Mukavia kuvia:) Iloista viikonloppua sinulle ihanaan blogiisi:)

Mari

Helinä kirjoitti...

Minäkin seurailen jännityksellä mitä kukkapenkeistä mahtaa tänä vuonna nousta.Suurin osa sieltä tulevista kukista on edelleen entisen asukkaan istutuksia.
Kaunis valkea hyasintti tosiaankin!

Miia kirjoitti...

Kanerva: Samaa mieltä. Onneksi Kuopiosta löytyy vielä joitakin kauniita vanhoja rakennuksia, eikä kaikkia ole purettu ostoskeskusten tieltä tai muuten vaan.

Mari: kiitos kiitos! Viikonloppu olikin ihan loistava. :)

Helinä: Joo, jännää se on aina, olipa ne itse istutettuja tai ei! Luonto on ihmeellisen ihana asia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...