6. toukokuuta 2008

Unohtuneet


Viime viikonloppuna pistäydyttiin mökillä. Talven jälkeen ensi kertaa mökillä käydessä aistii pysähtyneen tunnelman. Kuten saunassa, jonne olivat syksyn hämärinä iltoina saunojien helpotukseksi tuodut kynttilät jääneet ikkunalle odottamaan uutta kesää. Tuossa pienessä näkymässä tiivistyi kauniisti mökkisaunan tunnelma. Jollain tapaa koskemattoman kaunis, ehkä juuri siksi, että sitä ei ole tietoisesti sisustettu millään muotoa. Ei ole mietitty kynttilöiden muotoa tai väriä. Kynttilänaluset ovat eri paria, eri väriä. Ei ole puunattu puhtaaksi viimeistä pölyhiukkasta myöten.

Last weekend we visited my family's summer cottage. There is some kind of "stillness" in the air, when you go there the first time after winter season. Like in the sauna, where these candles stood throughout the long winter, waiting for the next summer. That view is everything the atmosphere in a summer cottage is and should be. The beauty comes from not thinking about decorating. Nothing has been considered and planned, everything comes from practicality and things at hand at a certain moment. The dust and the spider webs, who cares when they are part of this simple beauty.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Hei,
Katselin näitä sinun kuviasi taaksepäin ja huomasin ett olette öljynneet terassilaudat, itsellä sellainen myös harkinnassa kun vähän näyttää kuluneelta tuo nykyinen. Miltä tuo öljytty pinta näyttää ja tuntuu talven jäljiltä, onko vielä siisti? Kiitos kiitos jo etukäteen.

Miia kirjoitti...

Moi Hanna! Näyttää vielä aika siistiltä, mutta luulen, että on öljyttävä joka toinen vuosi vähintään, jos haluaa pysyvän siistinä. Jotkut naapureistamme tekevät öljyämisen joka vuosi. Täytyy katsoa, mitä aurinko saa taas aikaiseksi kesän mittaan.

aija kirjoitti...

Mielenkiintoinen ajatus, että kauneus tulisi esiin juuri silloin, kun sitä ei ole yritetty saada esiin.

Tavallaan sama asia koskee kotia. Voiko koti olla niin ylisisustettu ettei se tunnu enää kodilta, vaan näyttelyhuoneistolta?

Kun nykyään on niin muodissa sisustaa, pidän siitä kyllä itsekin :), niin on ehkä hyvä asia jättää tiloja sisustamatta.

Kiitos kun muisutit asiasta :)

Miia kirjoitti...

Aija: Kyllä minä monesti huomaan katsovani vaikka jotain sisustusohjelmaa tv:stä tai kuvia lehdestä ja totean, että en voisi asua noin "laitetussa" kodissa. Pidän kovasti sellaisesta vähän boheemin ja rennon oloisesta sisustuksesta, johon varmasti voi pyrkiä tietoisestikin ja onnistua. Joskus on kiva huomata, miten kauneutta löytyy ihan arkisista asioista eikä sen kauneuden eteen ole tarvinnut nähdä vaivaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...