27. huhtikuuta 2007

Kevät puhkeaa kukkaan


Vanhemmillani on vanha omakotitalo, jonka pihalla kasvavat vuosikymmenten ikäiset omenapuut. Otin talteen muutaman oksan maljakkoon ja nyt odotan, että puhkeavatko oksat kukkaan myös sisällä, kuten jostakin luin. Hyvältä näyttää jo, mutta vielä ei näy niitä kauniita valkoisia kukan terälehtiä. Mutta tuo vihreän sävy on niin kauniin vaalea, että ihailen jo pelkästään noita kauniita lehden alkuja.

Myös nuori koivu takapihallamme on kasvattanut pitkät kukinnot. Vielä ne eivät taida päästää pölyjä maailmalle. Allergikkona odotan tietysti pölytystä aika lailla kauhulla, mutta toisaalta on hienoa seurata puiden lehtien puhkeamista, kun niissä on jo varma lupaus kesästä.


Tuo nuori koivu on takapihallamme ainoita istutuksia, sillä on kaverina vain toinen koivu vähän syrjemmässä. Koivu on istutettu aikoinaan vähän hankalaan paikkaan, kasvaessaan se tulee varjostamaan pahasti sekä terassia että olohuonettamme, joten meidän on harkittava koivun kaatamista jossain vaiheessa. Kuitenkin pihamme kaipaa puita ja pensaita, joten harkinnassa on mm. kirsikkapuu. Pitäisi vain ottaa selvää, onko kirsikkapuissa sellaisia lajikkeita, jotka kestäisivät paahdetta ja eivät vaatisi kovin tuulensuojaista paikkaa. Voi olla, että jää haaveeksi. Muutenkin pihamme tulee tänä kesänä kokemaan jonkinmoisen muodonmuutoksen, suunnitelmissa on jonkinlainen kivikko pieneen rinteeseen, josta nurmikon leikkuu on erittäin hankalaa. Pensaita istutamme myös ja perustamme yhden isomman perennapenkin, johon tulee lähinnä valkoisia kukkia. En osaa kuvitella oikein minkään muun värisiä kukintoja pihaamme kuin valkoisia, korkeintaan jotain hyvin hennon vaaleansinisiä tai vaaleanpunaisia. Joten pääasiassa teemme valkoista puutarhaa pihaamme. Alla olevassa kuvassa on aukeama kirjasta: Kotipuutarhurin vuosi, kuvassa näkyy haaveilemani kirsikkapuu täydessä kukassa.


I am waiting for these branches of an apple tree to blossom. I took them inside and put them into a vase with water, as I read somewhere that in a few days they would start to blossom. A young birch tree in our backyard has also started to show the signs of the summer on its way. The birches are not yet polluting here that much, but as you can see, it is about to happen anytime.

We are going to do an makeover in our backyard this summer and mainly we are thinking about a white garden, possible some very pale blues and pinks to accompany the white flowers. Also we have to plant some trees and bushes and building a rockery is on our list, too. The last picture (from a book called "Kotipuutarhurin vuosi") shows a cherry tree, that I would so gladly see in our garden. But I have to make sure, if it can stand the conditions on our backyard (a lot of sunlight / windy). Probably it won't and I just have to dream about a cherry tree in full bloom.

6 kommenttia:

Matroskin kirjoitti...

Voi miten suloisia kuvia! Nauttikaa pikku pihasta, meillä ei sellaista ole. Tosin kirsikkapuu minulla on isän ja äidin pihassa. Alunperin niitä oli kolme, mutta vain se elää, jonka juurelle kaadettiin esikoisemme kastevesi. Ihmeellistä.

Cia kirjoitti...

Visst är det roligt att vara ute i trädgården och att få planera!
Äppelkvistarna du har inne ser riktigt mjuka ut på bilden :)
Ha en bra helg!

Titti kirjoitti...

Ihania kuvia! Toivon kovasti kukkia omenapuun oksaasi. :)
Itselläni tuli muutama kukka kun kevättalvella otin oksia maljakkoon.

Nuttula kirjoitti...

Ihanan keväisiä kuvia! Omenapuut ja kirsikkapuut ovat todella kauniita kukkiessaan. Ikävöin entisen pihamme koristekirsikkapuuta, se kukki keväisin upeasti.

moderncountry kirjoitti...

Yes, i was soo happy with my gift. She makes very beautiful iteams!
Your pictures are so lovely. I hope the branch soon will blossom an fill your room with a lovely feel of the Spring. Your plans for the garden sound great and i the choice of colours could have been mine :) I wish you a joyful and creative weekend in Finland ! Aina

BO kirjoitti...

I love your photos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...