11. maaliskuuta 2007

Viikonloppulukemista

Kävin perjantaina kirjastossa, kun olin tyttäreni kanssa pitkällä kävelylenkillä. En voinut ohittaa kirjaston kutsuvaa ovea ja suunnistin sisustuskirjojen hyllylle. Sieltäpä löytyikin paljon mukavia kirjoja katseltavaksi ja viikonlopun pienet vapaahetket ovat sujuneet kerrassaan miellyttävissä merkeissä.

Koukussa virkkaukseen -kirjan inspiroimana sain vihdoin valmiiksi kesähatun pikkuneidille. Tämä hattu on ollut työn alla valehtelematta noin vuoden, sillä aloitin sen viime talvena, kun piti keksiä sellaista tekemistä, jota voi tehdä nukkuva vauva sylissä. Neidillämme oli hieman vaikeuksia viettää aikaansa muualla kuin äidin tai isin sylissä, joten siinä sitä sitten istuttiin puoliksi makuullaan sohvan nurkassa sylikkäin ja äiti virkkasi kädet vauvan ympärillä. Jostain syystä hattu sitten kuitenkin jäi kesken ja kesäkin meni. Nyt sitten suurensin hattua sen verran, että pitäisi mahtua nyt alkukesästä ainakin. Neiti ihastui hattuun heti, nyt sitä sitten peilaillaan koko ajan hattu päässä... Rakas pikkutyttöni.


Nämä kirjat ovat aivan ihanaa katseltavaa ja saavat minut jälleen kerran harkitsemaan sellaista skandinaavisempaa maalaistyyliä... Niin ihanan romanttisia sisustuksia ja tee-se-itse-ideoita molemmissa kirjoissa! Mutta kun tämä talo on niin "uusi"... Pitäisi olla sen verran sisustajan silmää, että voisi upottaa pieniä maalaisromanttisia juttuja juuri sopivasti sisustukseen mukaan, että saisi nauttia myös siitä puolesta, mutta että lopputulos ei kuitenkaan olisi vallan outo ja ristiriitainen.


Kirjassa "Iloiset lastenhuoneet" on pikasilmäyksellä myös valtava määrä ohjeita, joita voi itse toteuttaa. Ja tyylejä on monenlaisia, joten löytyy jokaiseen makuun jotakin. Täytyykin lähteä lukemaan kirja vähän tarkemmin, kun jätin mielestäni parhaan viimeiseksi. Vaikka tyttäreni huone onkin jo hyvällä mallilla, yritän vielä etsiä kirjoista inspiraatiota viimeistelyyn ja säilytysratkaisuihin. Oletan, että tavaramäärä vain kasvaa tästä... :) Myös allaolevissa lastenhuoneiden sisustusta käsittelevissä kirjoissa oli herkullisia fiilistelykuvia.

1 kommentti:

Lina kirjoitti...

Itse pidän erityisen paljon tuosta Katrin Cargillin Helpot kodin tekstiilit - kirjasta. Sohvan huputtaminenkin näyttää käyvän noin vain! Pitääkin muistaa käydä lainaamassa kirjastosta uudelleen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...