2. maaliskuuta 2007

Talven sävyjä / Shades of winter

Viime yönä satoi lunta ja kaikki on ihanan untuvan peitossa. Minä rakastan talvea, tuntuu niin ihanalta katsella valkoista maailmaa ulkona, kun voi nauttia vastapainoksi oman kodin lämmöstä. Asumme rivitalossa ja meillä on terassi ja jonkin verran nurmikkoa omalla pienehköllä pihallamme. Ensi kesänä voisi yrittää tehdä pihastakin kodikkaamman, sillä siellä ei ole vielä mitään istutuksia. Viime kesänä saimme aikaiseksi vain terassin laajennuksen. Mutta nyt siis nautitaan vain talven kauneudesta. Viime talvena minulla oli valkoisia callunoita isoissa ruukuissa, nyt kiireessä ostin noita perinteisempiä kanervia. Pidän kyllä tuosta väristä. Pienissä ruukuissa on mehikasveja. Teen tieteellistä koetta, selviävätkö ne talven yli ulkona... ;)

Last night it snowed and now everything is covered by this lovely white down. I love winter, it feels so nice to see the white world outside and at the same time enjoy the warmth of your own home. We live in a rowhouse and our yard has a terrace and some lawn area. Next summer we could try to make our yard more inviting, there are now flower beds etc. Last summer we built an expansion to our terrace. But now is the time to just enjoy the beauty of the winter. Last winter I had some white Callunas in pots, now I bought these more traditional heathers. But I do like the colour.


Meillä on paljon kauniita tavaroita nurkissamme käyttämättöminä. Esimerkiksi tämä iso peili (ostettu Ikealta) vain seisoo yksin yläkerran aulan nurkassa seinää vasten odottamassa, että löytäisimme sille arvoisensa paikan ja kiinnittäisimme sen lopultakin seinälle. Luulen, että sen paikka on makuuhuoneessamme, koska siellä ei ole peiliä ja tarvitsisin ehdottomasti jotain apuja pukeutumiseen siellä. Olen myös harkinnut mahdollisesti maalaavani peilin kehykset valkoiseksi ja kuluttaisin maalipinnan vanhan näköiseksi. Mutta kehyksien väri on kyllä kauniin vanhahtava eikä muovisen hopeinen, joten toivottavasti se sopisi makuuhuoneeseemme ihan tuollaisenaan.

We have lots of beautiful articles just lying in corners of our home. For example this big mirror (from Ikea) is standing alone in the hallway on the second floor waiting for us to find it a suitable place to hang on the wall. I think I want it in our bed room, because there's no mirror there and I need some "help" when I dress. I have also deliberated the possibility of painting the mirror frames white and then wearing off some of the paint. But the colour of the frames is very beautiful as it is, oldish and not at all "plastic silvery" so I am hoping it would fit in our bedroom just like that.

4 kommenttia:

Matroskin kirjoitti...

Hienoa, että joku muukin tykkää talvesta! Tuntuu, että ihmiset vain valittavat, miten ankea talvi on. Minusta talvi on parasta aikaa.

Nuttula kirjoitti...

Minäkin tykkään talvesta. Ja etenkin siitä että on lunta, ja pääsee kunnolla ulkoilemaan ja luistelemaan, ja sen jälkeen voi olla kotona lämpimässä ja tulen valossa. Mutta vuodenaikojen vaohtelu on myös kivaa, se on täällä Suomessa ihan huippujuttu.

Outi kirjoitti...

Tuo on minusta ehkä kaunein Ikean peileistä, siinä on tuo reunahiontakin. Ellen olisi saanut ystävältäni sellaista isoa krumeluurireunaista peiliä, olisin ostanut tuollaisen. Peili on meillä poikittain sohvan päällä, siis sohvan yläpuolella seinällä.

Mun suosikkivuodenaika on taas syksy. Muutkin on ihan jees, mutta syksy on paras. Ja kuten Nuttulakin totesi, vuodenaikojen vaihtelu, päivien lyheneminen ja piteneminen, vaihtuva valon määrä, ne on aivan mahtavaa.

Miia kirjoitti...

Kyllä vuodenajoista löytyy kaikista minun mielestänikin hyviä puolia. Keväällä juuri valon lisääntyminen ja uusi "elämä" luonnossa, kesällä ihanan helpot ilmat ja syksyllä mahtavat luonnon värit. Vaikea noista on valita... :) Suomessa meillä on onneksi nämä kaikki!

Hmm... tuota sohvan yläpuolta harkittiin joskus peilille paikaksi mutta silloin ei tuntunut oikealle... mutta itse asiassa nyt voitaisiin kyllä harkita uudelleen, kun ollaan hakemassa vähän uutta tyyliä. Kiitos ajattelemisen aiheesta! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...