24. maaliskuuta 2007

Karkkivärejä


Ensimmäinen koeruutu isoäidin neliöillä virkaten on nyt valmis ja näyttää kivan pirteältä. Tarkoituksena on pitää tuo valkoinen päävärinä ja vaihdella värien järjestystä sisemmissä kerroksissa. Olen tehnyt yhden vauvapeiton isoäidin neliöistä ja se oli melkoinen urakka. Mutta sisukkuus palkitaan, jos saisi vähintäänkin yhden ruudun tehtyä lähes joka päivä, olisi peitto ehkä kesän aikana valmis... :) Tarkoitus ei ole kuitenkaan tehdä mitään parisängyn kokoista peittoa vaan ihan sellainen torkkuhuopa.

The first square for the blanket is ready and looks nice and perky. I'll keep white as the main color and will change the order of other colors in the inner layers. I have made one crocheted square blanket for a baby once and it wasn't an easy job. Now I am aiming to do at least one square per day ready, that way the blanket might be ready during the summer. I don't mean to do a blanket for a king-size bed, a smaller one to cuddle under while reading a book on the sofa will do.

The marshmellow's I bought for my husband, who returned from a business trip. I thought a big jar full of his favorite candies will be a nice surprise for the tired traveller. I only wish I could keep my own hands out of the jar, but I am afraid I won't be able to resist such a temptation!

Vaahtokarkit on ostettu työmatkalta palaavaa miestäni varten. Ajattelin, että iso purkillinen hänen lempimakeisiaan piristää kummasti väsynyttä matkaajaa. Kun vaan omat sormet pysyisivät purkin ulkopuolella... mutta on ne niin houkuttelevan näköisiä, että vaikea vastustaa!


Olen tässä myös miettinyt tapettivaihtoehtoja tv-huoneeseen ja työhuoneeseen, jonka sisustamisessa täytyy pitää mielessä myös se vaihtoehto, että se ei välttämättä ole työhuone ikuisesti, vaan palvelee kenties laajenevaa perhettämme vielä jossain vaiheessa makuuhuoneena. Jostain syystä, kun nyt tämä värien nälkä minussa heräsi, se sitten heräsi oikein kunnolla ja olen hypistellyt käsissäni tällaista turkoosin väristä näytepalaa... se olisi toisaalta ihan pirteä myös tv-huoneessa, mutta toisaalta se sopisi vallan mainiosti nimenomaan työhuoneeseen piristävän ilmeensä vuoksi. Tarkoitus on siis jättää osa huoneesta valkoiseksi, ettei tule liian värikästä. Mutta vaikeaksi tämän tapettien / maalien värin valinnan tekee se, että valkoinen on toisaalta niin varma ja hillitty ja helppo. Riittäisiköhän väriksi sitten tekstiilien / tavaroiden värit, jos seinät jäisivätkin vaaleiksi... Tämä on juuri se perusongelma, mikä minulla aina on. Tykkään vahvoista jutuista, mutta toisaalta muutan niin helposti ja nopeasti mieltäni, että vahvat värit ym. ovat suuri riski! Alimmassa kuvassa näkyy myös lattian väri ja saman sarjan vaalea tapetti, jolla osa seinistä tapetoitaisiin.

I have been touching and feeling and looking and visioning the turqoise wallpaper sample on my lap most of the afternoon. I am considering to use this turqoise /aqua -colored wall paper in our studio or tv-room. Not on all the walls, we would leave some walls white. But I do hesitate, because leaving the walls white would be an easier and safer decision. I tend to change my mind very often and white or other very light shades are timeless and not so risky. In the lower picture you can see the color of the floor and the light-shaded wall paper, that we would use on some of the walls.


7 kommenttia:

Cia kirjoitti...

Verkligen läckra karamellfärger i ditt senaste projekt. Snygga bilder oxå! Och jag förstår ditt dilemma med färgvalet av tapeterna, men färgerna du funderar på ser bra ut! De är inte för "skrikiga" så då tröttnar man heller inte så fort på färgen, och eftersom ni har några väggar ljusa så tror jag att du inte vill ändra om i första taget.
Din dotters indianklänning var söt :-)

Matroskin kirjoitti...

Minulla on samoja dilemmoja tapettien suhteen. Luulen että pirteä kuviotapetti olisi hyvä, jos käy kodin ulkopuolella töissä, mutta olen tullut siihen tulokseen, että jos on kotona päivät pitkät, tapetti alkaa luultavasti pian kyllästyttää. Joten taidan vain maalata seiniä.

Nättejä kuvia taas. Olen miettinyt, että kokeilisin vaahtokarkkien tekemistä itse. Saisi lisäaineettomia.

moderncountry kirjoitti...

I dont know if you understand Norwegian, so i write in English. I think your crocket blanket is going to look just great with these lovely sweet colours! I am looking forward to see it finnished and in use :) Have a lovely week :)

Outi kirjoitti...

Ihanat värit kyllä noissa isoäidin neliöissä! Siitä tulee varmasti ihana! Noita neliöitä on siinä mielessä kätevä tehdä, että se on kätevän pieni virkkuutyö pitää mukana. Tota mun raitapeittoa ei enää kovin kauan kuljeteta mukana esim. lasten kanssa pihalla. Että ehkä mun pitää kanssa tehdä jotain neliöitä, koska en osaa olla kädet jouten oikein missään.

violet kirjoitti...

Kääk, vaahtokarkkeja!
Ja kauppaan....
Sinulla on kiva blogi (vaikka aiheuttaakin himotusta)

Nuttula kirjoitti...

Aivan ihania nuo neliöt, todella kauniit vaaleat värit! Ja muutenkin kivoja pastellisia kuvia.

Miia kirjoitti...

Thank you my lovely guests!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...